به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»از مشهد، حسن رحیم پور ازغدی، امروز در نشست "حوزه علمیه تراز انقلاب"، درمدرسه علمیه عباسقلی خان مشهد با طرح این سئوال که انقلابی بودن حوزه و طلبه علوم دینی اگر امری جدا از دین است چه افتخاری دارد و اگر جزو ذات طلبگی است، حوزه انقلابی چه معنایی دارد؟ معنای عنوان این نشست را این مطلب دانست که حوزه غیر انقلابی نیز وجود دارد و قابل تصور است.
وی ادامه داد: انقلابی بودن به اصل حرکت پیامبران الهی مربوط می شود، در حالی که برخی می خواهند هم مذهبی باشند و هم از آسایش، آبرو، جان و مال شان نگذرند که به تعبیر سیدالشهداء(ع) هنگامی که پای آزمایش پیش می آید، این گونه افراد کم هستند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، انجام کارهای خیر، تعمیر مسجد و... را از جمله کارهای با ارزش خواند، ولی در عین حال یادآور شد: خداوند در قر آن کریم اشاره می کند که ارزش کارهایی که مجاهدان انجام می دهند با فعالیت های بی خطر مذهبی مانند منبر، بیان احکام، حضور در هیئت، خادم بودن و... مساوی نیست.
رحیم پور ازغدی به جلوداری غواصان طلبه در عملیات کربلای 5 اشاره و با بیان این که برخی طلاب همزمان با فعالیت تحصیلی در جنگ تحمیلی و یا جهاد در مناطق محروم حاضر می شدند، خاطر نشان کرد: طلبه ای که تنها در حجره نشسته و فقه و اصول خوانده و در جبهه حضور نداشته، با این افراد مساوی نیست.
تلاش انقلابی ائمه(ع)
وی، سیاست را سرنوشت قدرت در جامعه خواند که در هر حال هر انسانی با این امر روبروست و نمی تواند به هر شکل خود را غیرسیاسی بداند، گفت: هیچ یک از اهل بیت(ع) این گونه نبودند که تنها به امور مذهبی بپردازند و از جهاد و تلاش انقلابی به دور باشند و به همین علت نیز به شهادت می رسیدند.
عضو شورای انقلاب فرهنگی با بیان این که خداوند در آیه های مختلف و معصومان(ع) در روایت های مختلف سبک زندگی، مبارزه با صاحبان قدرت و ثروت حرام، رسانه های دشمن و... راهنمایی و دستورهایی داده اند، گفت: برخی افراد مذهبی خود را از مواقع خطرآفرین دور می کنند و تنها به بخشی از احکام و آموزه های دینی که به عبادت، مسجد، بیان دین و مذهب و... اشاره دارد، عمل می کنند.
وی ادامه داد: این کار که انسانی فقط به فکر شهرت، مرید داری و... از طریق مذهب و دین باشد، همان کاسبی و دنیاداری است و طبق روایت این گونه افراد، دین را ابزار کار خود کرده و خیانت کار هستند.
رحیم پور ازغدی با اشاره به دوره پهلوی و حضور گروه های مذهبی و حوزوی مختلف مبارز و غیرمبارز، ابراز داشت: برخی از اوضاع بی اطلاع هستند، ولی تعدادی در عین آگاهی داشتن، خود را از حضور در عرصه انقلابی دور می کنند.
طلبگی صبر و تلاش انقلابی می خواهد
وی با اشاره به اینکه طلبگی صبر و تلاش علمی می خواهد و باید در این مسیر ایستادگی کرد، گفت: امروز به گونه ای است که انقلاب و مفاهیم انقلابی در خطر است و با گذشته که با لباس روحانیت، روضه خوانی و... مقابله می شد، تفاوت دارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به این که برای نخستین مرتبه در تاریخ شیعه اتفاق افتاده که عالمان شیعه انقلاب کرده و حاکم باشند، گفت: مصیبت های زیادی کشیده شده و امروز مسئولیت طلاب علوم دینی سنگین و تهدیدها جدی است.
وی با اشاره به جمله قرآنی «انا له لحافظون»، توضیح داد: خداوند حافظ اصل دین است و به این موضوع ربطی ندارد که بگوییم «خداوند حافظ انقلاب خواهد بود»، زیرا اگر می خواست این گونه باشد، دین و حکومت دینی اهل بیت(ع) در صدر اسلام باقی می ماند.
عضو شورای انقلاب فرهنگی با اشاره به تغییر در سنت پیامبر(ص) بعد از ارتحال آن حضرت در میان مسلمانان، افزود: طبق روایت هایی که در منابع اهل سنت آمده، برخی از اصحاب رسول خدا(ص) در روز قیامت، اجازه نزدیک شدن به ایشان در کنار حوض کوثر را ندارند و خطاب می شود که این افراد بعد از پیامبر(ص) خلاف آنچه بوده را انجام داده و بدعت گذاشته اند.
رحیم پورازغدی تصریح کرد: امروز نیز برخی که در ابتدای انقلاب از جهاد و مقابله با صهیونیست سخن می گفتند، دیگر از مبارزه با این رژیم و... دم نمی زنند.
شیعه، انقلابی ترین مفهوم اسلام است
این محقق حوزوی، انقلابی بودن را امری جدا از مذهب ندانست و اسلام را انقلاب در فرهنگ، اقتصاد، اخلاق، زعامت و سیاست جامعه عنوان و ابراز داشت: شیعه، انقلابی ترین مفهوم اسلام است و به همین علت رهبران شیعه به شهادت رسیده و به طور عادی از دنیا نرفته اند.
عضو شورای انقلاب فرهنگی با اشاره به فرمایش امام راحل درباره توان و انجام وظیفه ما در مسیر انقلاب امام زمان(عج)، کتاب زندگی بودن قرآن، هشدار نسبت به اسلام غیر مجاهد، تحجر شیعی و وهابیت و...، گفت: وهابیت برای بدنام کردن اسلام در جهان به وجود آمده و به همین علت رسانه های غربی آن را به عنوان اسلام معرفی می کنند تا کسی به اسلام واقعی نپردازد و روی نیاورد.
وی به فرمایش امام راحل که سرنوشت جهان را با انقلاب اسلامی در حال تغییر دانسته اند، اشاره و خاطر نشان کرد: ایشان در وصیت نامه خود به همه دنیا و مستضعفان می گویند که به پا خیزید و این انقلاب را آغاز فروپاشی همه رژیم های استبدادی و فاسد و لیبرال و شروعی برای نهضت های مردمی خوانده اند.
عضو شورای انقلاب فرهنگی خطاب به طلاب علوم دینی، تاکید کرد: شما در چنین شرایطی طلبه شده اید و دنیا منتظر است تا در مسیر انقلابی قدم بگذارد.
تفسیرهای غلط از مفهوم انتظار
وی در ادامه از بیان نشدن مطالب معرفتی درباره امام زمان(عج) به ویژه در رسانه ملی انتقاد کرد و برگزاری مراسم جشن و پخش شیرینی را کافی ندانست و گفت: امام خمینی(ره) بیان می کنند که عده ای انجام تکلیف شخصی و دعا برای ظهور را انتظار و تعدادی خود را نسبت به اصلاح دیگران بی تکلیفی می دانستند و برخی نیز به مملو شدن جهان از ظلم و مقابله نکردن با آن معتقد بودند.
رحیم پور ازغدی افزود: بر اساس فرمایش امام راحل، عده ای نیز تفسیر خود را کمک به زیاد شدن گناه و تشکیل حکومت را قبل از دوران امام زمان(عج) باطل می دانستند و آیات فرج و انتظار را به بدی تفسیر می کردند.
من دکتر نیستم
وی همچنین از فعالیت تحصیلی خود در زمینه ادبیات عرب، لمعیتین، کفایه و مقطع خارج فقه و اصول گفت و ضمن یادی از استادانش، درباره روحیه انقلابی و تلاش علمی اش، اظهار داشت: من و تعدادی از دوستانم بعد از هر عملیات در جبهه و بازگشت به مشهد نیز عقب ماندگی های تحصیلی را جبران می کردیم.
رحیم پور ازغدی با اشاره به دوره تحصیل طلبگی خود در مشهد و قم، یادآور شد: عنوان دکتری تهمت است و آن را تکذیب می کنم.
انتهای پیام
نظر شما