به گزارش سرویس علمی فرهنگی خبرگزاری «حوزه»هدف اصلی کتاب، آن است با بیانی ساده و صمیمی به واکاوی مؤلفه های سازنده شعر، که چون تار و پود در هم تنید ه اند، بپردازد و با اسلوب تعلیمی و کارگاهی و البته به پشتوانه مثا ل های ملموس، اصطلاحات رایج در عالم
شعر را شفا ف سازد.
مؤلف، برای رسیدن به این هدف، چندین گام را بدین شرح برداشته است:
* تلاش کرده است صور تبندی مطالب، ساده و به خاطرسپردنی باشد و فقط بنا به ضرورت، تقسیم بندی جدیدی ارائه شود.
* در پایانِ بیشتر درس ها، به ارائه «بررسی و تحلیل » و «تمرین » پرداخته است که بعُد کارگاهی این مجموعه را پرُرنگ تر سازد.
* برای فراگیری آسا نتر مسائل، از شعر معاصر که زبان مردم این روزگاراست، مثا لهای بیشتری آورده است؛ البته همواره نیم نگاهی هم به شعر غنی گذشته افکنده و در شعر معاصر نیز، بیشتر به قالب های سنتی )غزل، مثنوی و...( پرداخته است؛ زیرا آشنایی عمیق و دقیق با چند و چونِ قالب های نوین )نیمایی و سپید( به نگارش مجموعه ای مستقل نیاز دارد.
* مسائلی مانند «عاطفه » و «اندیشه » را که در دیگر کتا بهای تعلیمی به اختصار آمده، قدری گسترش داده است.
* مطالبی از قبیل «لغز شها و آسیب های زبانی، موسیقیایی و صور خیال » را که دیگر کتا بها ضروری نینگاشته اند، به این مجموعه افزوده است.
* مباحثی همچون: «آشنای یزدایی « ،» کشف شاعرانه « ،» عینیت و ذهنیت ،» «نماد « ،» اسطوره « ،» روایت « ،» سوژه یابی » و «تنوع و تأثیر لحن ها » در فصلی مستقل، باعنوان «مباحث تکمیلی شعر »، طرح شده است. به باور
نگارنده، اینگونه مسائل، برای افق گشایی فکری شاعران سودمند است.