به گزارش سرویس علمی فرهنگی خبرگزاری «حوزه»، حلقهوصل در این شماره فرازهای دیروز «سرود» را بررسی و فرودهای امروز آن را آسیبشناسی کرده است و به این سوال پاسخ میگوید که چه باید کرد که سرود از حالت ویترینی و نوستالژیک امروز خارج شود؟!
سرود چیست؟ و چه ویژگیهایی دارد و یک سرود باید چه مولفههایی داشته باشد؟ موضوع بحث کارشناسان حوزه سرود در شماره 39 ماهنامه حلقهوصل است.
در ابتدای این شماره حلقهوصل که بهصورت ویژه به سرود پرداخته، پاسخ این سوالات را از بیان رهبر معظم انقلاب بازخوانی میکنیم. در ادامه سردبیر حلقهوصل از «مرثیهای برای یک صدا» نوشته است و معتقد است که سرود بهمعنای واقعی کلمه یک هنر تشکیلاتی است و این هنر تشکیلاتی امروز به فراموشی سپرده شده است.
انقلاب، سرود را به حرف واداشت
«حسین دلاوری» در یادداشتی از ضرورت تشکیل سازمانی در قامت سازمان سینمایی برای موسیقی و سرود نوشته است و تاکید دارد که «انقلاب، سرود را به حرف واداشت». «سیدمحمد میزمانی» وضعیت فعلی سرود را آسیبشناسی کرده و معتقد است که صددرصد شناسایی، میتواند در وضعیت فعلی راهگشا باشد؛ چراکه ما شناخت کافی از سرود و مطالبات امروز این حوزه نداریم. «سیدسجاد جلینی» نیز در یادداشتی از «نهاد مسجد و بازیابی قدرت سرود» نوشته است.
سرود باید صدای جامعه باشد
در شماره جدید حلقهوصل «حمید شاهنگیان» چگونگی ساختهشدن اولین سرود انقلابی را روایت میکند و «مهدی صفارهرندی» در یادداشتی معتقد است که «سرود باید صدای جامعه باشد» و سرودهایی مانند «ارغوان» میتوانند دوباره سرود را احیا کنند. همچنین «حسین احمدی» ویژگیها و معیارهای بررسی سرودهای انقلابی را واکاوی میکند و «ریحانه حسنی» از «دو کلید برای احیای دوباره سرود» مینویسد. اینکه سرودهای امروز چقدر به معنای واقعی سرود هستند سوالی است که «رضا مهدوی» به آن پاسخ گفته و معتقد است که «پاپ را بهجای سرود به ما قالب میکنند».
کامیونی که بار برزمین مانده سرود را حمل میکند
گزارش از «کامیونی که بار برزمین مانده سرود را حمل میکند» از دیگر بخشهای این ماه، نشریه حلقهوصل است. «حسین انفرادی» از نقش خانه سرود انقلاب اسلامی در توسعه سرود نوشته و «شهروز حقی» معتقد است که میراث بهجا مانده از سرود را تخریب و تعطیل کردیم و مشکل را باید در آموزشوپرورش جست جو کرد که سیاستهایش سبب گلخانهای شدن سرود شده است. «مجید منصوری» هم در گفتوگو با حلقهوصل از نکته پایانی شهروز حقی شروع میکند و معتقد است که افول وحشتناک سرود از سیاستهای آموزشوپروش و طرح «آوای مدرسه» شروع شد، ولی کسی جرات بیان این موضوع را ندارد.
همه سرجای خودشان هستند
«بیلان، بیلان، بیلان و دیگر هیچ» عصاره گفتوگو با «افشین کردستانی» از وضعیت فعلی سرود است و وی معتقد است که سرود در کشور ما متولی به معنای واقعی ندارد، ولی تا دلتان بخواهد مدعی دارد. در این شماره حلقهوصل حمید شاهنگیان با بررسی سیر تاریخی و وضعیت فعلی سرود، معتقد است که بعد از فرازهایی که سرود در اوایل انقلاب و جنگ داشت، فرودی را تجربه کرد که دیگر هیچوقت فراز نداشت. «مهدی شمسنیکنام» هم درباره وضعیت سرود در جامعه امروز مینویسد که «همه سرجای خودشان هستند».
از علت غریبگی آوازجمعی در ایران
سرپرستهای گروه کر «آوای ماهان»، «سونات»، «فرهنگسرای سرو» از علت غریبگی آوازجمعی در ایران میگویند و حلقهوصل در پایان شماره 39 خود گزارشی از دومین جشنواره شعر، موسیقی و ضداستکباری طبس را کار کرده است.
نشریه حلقه وصل به مدیرمسئولی و سردبیری صادق یزدانی منتشر میشود.برای دریافت این نشریه با شماره تلفن 5-77655134 تماس بگیرید. همچنین برای اطلاع از آخرین خبرها و گزارشهای جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، میتوانید از سایت Hvasl.ir استفاده کنید.