جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
آیت الله اعرافی

حوزه/ مدیر حوزه های علمیه با بیان اینکه نباید گرفتار ضابطه و قوانین شد، گفت: عظمت آموزش اقتضاء می کند فرد و مدیر، نقشی مؤثر در تعلیم و تعلم داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» آیت الله اعرافی امروز در اجلاسیه معاونین آموزشی مدیریت های استانی کشور که در سالن جلسات مدیریت حوزه های علمیه در قم برگزار شد، اظهار داشت: مقوله آموزش از مباحث مهم در حوزه و مراکز علمی است و در حقیقت نقطه آغاز پرورش و نهادینه سازی معلومات حوزوی می باشد.

*شاخصه های آموزش موفق

وی با بیان اینکه آموزش از اقتصائات مهمی درحوزه برخوردار بوده و و برای دستیابی به جایگاه قوی در آموزش، باید شرائطی رعایت گردد، خاطرنشان ساخت: مدیری در عرصه آموزش موفق است که اهل فکر، تحقیق، تولید اندیشه و اهل مطالعه و تدریس باشد.

عضو شواری عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه نباید گرفتار ضابطه و قوانین شد، بیان داشت: عظمت آموزش اقتضاء می کند که فرد و مدیر، نقشی مؤثر در تعلیم و تعلم داشته باشند.

عضو جامعه مدرسین عنوان کرد: مدیری در عرصه آموزش حوزه موفق است که از میراث تعلیم و تعلم و تربیت اسلامی اطلاع دقیق داشته و خّلاق، مبتکر و در صدد بازسازی روش جدید برای آموزش باشد تا بتواند طلبه خلاق تربیت کند.

*پژوهش، اخلاق و آموزش باید ترکیب اتحادی داشته باشند

آیت الله اعرافی با بیان اینکه آموزش و پژوهشی موفق و اثرگذار است که با اخلاق آمیخته و ترکیب شده باشد، گفت: باید پژوهش، اخلاق و آموزش ترکیب اتحادی داشته باشند نه انظمامی و باید روح تحقیقی اخلاقی که ترکیب اتحادی با آموزش است، حفظ شود.

مدیر حوزهای علمیه افزود: باید کاری کرد اخلاق، پژوهش و تحقیق در دایره استادی و شاگردی رقم بخورد و این امر مستلزم تربیت و آموزش اساتید و شاگرد در این سطح است.

*نظم و آزادی؛ پارادوکسی مهم در عرصه تعلیم و تربیت

امام جمعه قم با بیان اینکه نظم و آزادی پارادوکسی مهم در عرصه تعلیم و تربیت است، ابراز داشت: مدیری موفق است که نظم را دل پذیر و با آزادی همراه سازد، تا طلبه فکر کند که در انتخاب آزاد است و این  خود از دشواری های عرصه تعلیم و تربیت است.

*نخبگان حوزه شناسایی و حمایت شوند

وی با بیان اینکه فضای آموزشی حوزه باید با نظم و آزادی آمیخته باشد، ابراز داشت: یکی از هنرهای مدیر موفق آن است که نخبگان را شناسایی و حمایت کند و این کار باید به نحوی هنرمندانه صورت گیرد که سبب غرور او و دلسردی در دیگر طلاب نشود.  

*مردم از فهم و درک غدیر عاجز بودند

مدیرحوزهای علمیه در بخش دیگری از سخنان خود به مناسبت فرارسیدن عید غدیر گفت: در غدیر اسراری نهفته است؛ غدیر مهندسی آسمانی برای فهماندن مقوله امامت است.

وی با بیان اینکه مردم آن زمان قدرت درک و فهم لازم برای مقوله امامت را نداشته و اساسا از فهمیدن آن عاجز بوده اند، ابراز داشت: پیامبر(ص) برای فهماندن و به اجرا در آوردن مسئله امامت دچار مشکلات فراوانی شده بود؛ به همین دلیل نباید تعجب کرد که چرا بشر آن روز تمکینی نسبت به مسئله امامت نداشته؛ در عمل نمی توانستند امامت را تحمل کرده و در نهایت برخی دشمنی می کردند.

امام جمعه قم خاطرنشان ساخت: مسئله ولایت از مباحثی است که قابل فهم برای همه افراد نبود؛ به همین دلیل پیامبر اکرم(ص) تمام تلاش خود را برای تثبیت آن در حوزه نظری به کار گرفته و می دانستند که مسئله امامت در آن مقطع در مقام قابل اجرا نخواهد بود.

*غدیر حقله نهایی اتصال با نبوت است

وی با بیان اینکه غدیر حقله نهایی اتصال با نبوت است، تصریح کرد: زنجیره ای که پیامبر(ص) برای نهادینه کردن امامت و غدیر در نظر گرفت، حداقل برای آن بود که این مسئله در مقام نظر به اجرا گذاشته شده و آخرین اقدام برای تثبیت مقام امامت، مسئله غدیر بوده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این مطلب که نبی مکرم اسلام معماری دقیقی را برای غدیر به کار گرفته بود، اظهار داشت:‌ غدیر نگینی برجسته در عالم خلقت از سوی رسول خدا(ص) بود و در واقع ایشان 25 نکته جامع و روان شناختی برای تثبیت غدیر بکار گرفته اند تا ماندگار شود.

*شاخصه های جامعه و روان شناختی تثبیت غدیر

عضو جامعه مدرسین عنوان کرد: گره خوردن با مسئله حج الوداع، عادی نبودن داستان غدیر در خارج شهر مدینه و مکه، وقوع آن در زمان خاص، عطش مردم برای حضور در آن مکان خاص، جدا شدن مردم و جمع شدن دوباره آنها و ... از جمله ویژگی های غدیر در عرصه روان شناختی و جامعه شناختی است.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه غدیر نعمتی بزرگ برای جامعه اسلامی بود و با توطئه ها، کینه و دشمنی های بسیاری مقابله کرد، ابراز داشت: پیامبر(ص) ده ها تعبیر جامعه شناسی و سیاسی در مورد غدیر به کار گرفت تا لااقل راه امامت، ولایت و ارزش های اسلامی در ذهن ها ماندگار شده تا در مقام عمل  زمینه آن فراهم گردد.

مدیر حوزهای علمیه افزود: اگر ذهن مردم قدرت درک غدیر و ولایت را می داشت، مسیر شکوفایی بشر به صورت کامل تغییر می کرد.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه گفت: غدیر، اندیشه امامت را تثبیت نمود و در عین حال می تواند پیام آور وحدت در جامعه اسلامی باشد.

 

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha