جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
حجت الاسلام و المسلمین یزدان پناه

حوزه/ هرکسی بتواند تقریر نو از مباحث عرفان نظری داشته باشد و آنها را در دستگاه نظام مند خود جایگاه دهد، مجتهد در عرفان نظری است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام و المسلمین سید یدالله یزدان پناه  امروز در نشست علمی کتاب مصباح الهدایه در قم اظهارداشت: هرکس کتاب مصباح الهدایه را بخواند می داند یک مجتهد در عرفان نظری دست به قلم برده است. هرکسی بتواند تقریر نو از مباحث عرفان نظری داشته باشد و آنها را در دستگاه نظام مند خود جایگاه دهد، مجتهد در عرفان نظری است.

نویسنده کتاب فروغ هدایت با بیان اینکه امام خمینی این کتاب را در سن  ۲۸ سالگی نوشته است افزود: تمام معیارهای اجتهادی را در این رساله می توانید ببینید و این برای من جای شگفتی است، هم تقریرهای نو و هم آن نظام منسجم که در این کتاب می بینیم خیلی مغتنم و ارزشمند است.

وی بیان داشت: در روایاتی که از اهل بیت(ع) نقل شده است، یکدسته مقامات عالی نورانی داریم ک حل و فصل آن سخت است، یکی از کارهای امام در کتاب مصباح الهدایه این است که بسیاری از روایات سخت اهل بیت (ع) را شرح می کند.

پژوهشگر حوزه علمیه با اشاره به دوران های مختلف عرفان در اسلام خاطرنشان کرد: ظرفیتی که در دوره دوم (قرن ۶ تا ۹ هجری)پدید آمد، سبب شد تا بسیاری از عرفا به سمت شیعه کشیده شوند و این ظرفیت در کار امام خمینی(ره) به فعلیت تبدیل شد و لذا بسیاری از اسرار ولایت در این کتاب حل شد.

این پژوهشگر و استاد عرفان اظهار داشت: امام خمینی(ره) کارش به این مقدار ختم نشد، کاری هم در اخلاق عرفانی کرده است و اینکه افزون بر اینکه دوره هایی تدریس منازل داشتند که آنها را تحت اخلاق عرفانی ارائه کرد.

حجت الاسلام و المسلمین یزدان پناه ادامه داد: اسرارالصلوه امام نوآوری ها و بسط هایی دارد که تمام ابعاد نماز تحلیل عرفانی خورده و ارزشمند است. بسط عرفان در فضای اجتماعی کار دیگر امام خمینی است که می توان روی آن تامل کرد.

مولف کتاب فروغ معرفت اظهار داشت: افتخار شیعه این است، امامانی دارد که از عوالم هستی خبرهایی می دهند و اوصافی را برای خداوند مطرح می کنند که از دست احدی بر نمی آید.

وی با اشاره به گنجینه گرانقدر صحیفه سجادیه افزود: دعاهایی که از امام سجاد(ع) رسیده است همانند امین الله جای تاملات فراوانی را طلب می کند.

انتهای پیام   313/17

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha