دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
تصاویر/ تودیع و معارفه مسئول مرکز ارتباطات و بین الملل  حوزه های علمیه

حوزه/آیت الله اعرافی گفت: مرکز ارتباطات و بین الملل حوزه های علمیه متکفل دو ساحت صفی و ستادی است که نگاه بین المللی را در عرصه های مختلف حوزه ساری و جاری می کند؛ ماموریت این مرکز تنها اقدامات اجرایی نیست بلکه باید نگاه بین المللی را نیز در همه برنامه ها تسری دهد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» آیت الله اعرافی بعداز ظهر امروز در مراسم تودیع و معارفه  مسئول مرکز ارتباطات و بین الملل حوزه های علمیه که در سالن جلسات این مرکز برگزار شد، گفت: حدود یک سال پیش مقام معظم رهبری فرمودند، تصور کنید که پس از جنگ جهانی دوم کشورهای پیروز به دنبال تحقق یک نظم جدید بودند همین متفقین به دو قطب مبدل شد ولی در این عرصه، جهان اسلام غایب بزرگ و بدتر از آن، قربانی آن نقشه بود.

وی افزود: غیبت در صحنه بین الملل در یک نقطه عطف حساس، تنها به غیبت ختم نشد بلکه مفهوم این غیبت، باعث قربانی شدن ما در این صحنه شد.

آیت الله اعرافی یادآورشد: این معادلات قدرت در شرایطی که کنشگران بین المللی قدرتمند می شوند و ابزارها و نرم افزارهای تئوریک بیشتری در اختیار بگیرند شدیدتر خواهد شد؛ این خسارت به واسطه این غیبت انجام شد.

وی خاطرنشان کرد: رهبر انقلاب فرمودند که اگر این غیبت در این عصر رخ دهد مشکلات و قربانی شدن ما بسیارشدید تر خواهد بود زیرا قدرت های دیگر، نرم افزارهای بسیاری برای القای فرهنگی خود دارند.

*انقلاب اسلامی خیزشی نو برای جبران غیبت خود در عرصه جهانی بود

وی گفت: اگر تلاش نکنیم این داستان امروز نیز رخ خواهد داد؛ انقلاب اسلامی خیزشی نو برای جبران غیبت خود در عرصه جهانی بود؛ یکی از آثار غیبت در سالهای دور، ظهور صهیونیسم بود و انقلاب اسلامی برای جبران این جریان به وجود آمد.

مدیر حوزه های علمیه کشور خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی تلاشی برای سوار شدن در ریل تمدنی جهان بود و تلاش هم می کند که این ریل را در جهت تمدن اسلامی تنظیم کند و این مساله همان پیج تاریخی است که رهبر انقلاب بیان می فرمایند.

وی گفت: تبدیل گفتمان غیبت از صحنه بین الملل به گفتمان حضور، همان پیچ تاریخی است که باید مطابق دید خود انجام دهیم؛ طبیعتا دیگران به دنبال آن هستند که این پیچ را به شکل دیگری رقم بزنند.

آیت الله اعرافی خاطرنشان کرد: افتخار این حرکت نو و جدید متعلق به قم و حوزه علمیه بزرگی است که این تحول را ایجاد کرد؛ آیت الله شیخ عبدالکریم حائری از ابتدا نیز این نگاه را با خود و در این حوزه همراه کردند و آیت الله العظمی بروجردی نیز نگاه فرامرزی و فرامذهبی داشتند و اوج این جریان نیز به امام راحل ختم شد.

وی گفت: اگر امروز نهادهای بین المللی را در عرصه های مختلف مشاهده می کنیم همگی ناشی از یک منطق عمیق گفتمانی دارد که در این عرصه باید فراتر از عرصه های ساختاری و نام و نشان با این هدف بلند و بزرگ همراه شویم و اندیشه الهی و گفتمان انقلاب اسلامی را در محیط بین الملل حاضر کنیم که این مسئله اقتضائات فراوانی دارد.

وی افزود: اگر این افق بلند را ببینیم بسیاری از این رقابت ها به رفاقت مبدل شود و عزم ها و اراده ها جزم شده و کارهای بزرگ رقم خواهد خورد.

وی بیان کرد: در این زمینه فعالانی که در عرصه بین الملل حوزه حضور دارند باید به دنبال رسیدن به گام های بزرگتری باشند و قطعا سختی هایی را نیز باخود همراه خواهد داشت؛ عزم جزم و تحمل مشکلات و حرکت به سمت هدف از جمله اقتضائات این مسیر است.

آیت الله اعرافی گفت: مرکز ارتباطات و بین الملل حوزه متکفل دو ساحت صفی و ستادی است که نگاه بین المللی را در عرصه های مختلف حوزه ساری و جاری می کند؛ ماموریت بین الملل تنها اقدامات اجرایی نیست بلکه باید نگاه بین المللی را نیز در همه برنامه ها تسری دهد.

وی اظهارکرد: اگر امروز به دنبال نقشه جامع رشته ای هستیم باید ساحت بین الملل را درج کنیم؛ نظام معیشتی ، تحصیلی ، تدریسی و ... در حوزه باید با نگاه بین المللی تنظیم شود.

وی گفت: نکته دیگر آن است که متاسفانه تولیدات بزرگی که امروز در حوزه های علمیه ایجاد می شود، غالبا بین المللی نیست؛ البته این نگاه منحصر به ترجمه به زبان های خارجی نیست بلکه مهم این است که فکری که در درس خارج ما تولید شود باید با فرهنگ جهان نیز گره بخورد و با ادبیات فکری و معرفتی جهان نسبت پیدا کند.

رئیس جامعه المصطفی(ص) یادآورشد: امروزه در علم اصول ما مسایلی وجود دارد که می تواند در عرصه های علمی و شاخه های علمی جهانی عرضه شود و قطعا حرف های بسیاری نیز در جهان خواهد داشت.

وی افزود: در این زمینه باید 10 موسسه علمی و کلامی و... را ماموریت داد که نظریات فقهی و کلامی  را طبقه بندی و ساختار سازی کرده و با تبدیل کردن به شکلی که بتوان آن را عرضه کرد به زبان های مختلف ترجمه و ارایه کرد.

آیت الله اعرافی خاطرنشان کرد: نکته بعد آن است که نگاه فعالان این عرصه آن باشد که ساختارها را به هم نزنید و در دست و پای ساختارهای دیگر نیز نروند؛ ساختارها و تصمیمات همگی باید در جای خود انجام شود.

*لزوم توجه حوزویان به زبان عربی در کنار فارسی 

وی گفت: یکی از مسایلی که باید به آن توجه جدی داشت، مسئله زبان و زبان عربی است؛ زبان عربی باید به عنوان زبان رسمی حوزه در کنار فارسی به دنیا معرفی شود؛ معنی زبان رسمی این است که همه طلاب باید حد نصاب را در این عرصه داشته باشند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: از جمله مباحث دیگر، نظام ترجمه آثار فاخر علمی و فرهنگی به زبان های دیگر است؛ با همه فعالیت هایی که در این عرصه انجام شده است باز هم از مکانی که باشیم عقب تریم؛ در این زمینه باید منابع و کتب دیگر به زبان های مختلف برای مردم جهان عرضه شود.

وی گفت: باید تلاش کنیم که نهادهای ایرانی درون حوزه و برون حوزه، یک پیوست بین المللی داشته باشند؛ این نهادها باید همگی دارای سند باشند؛ در همه اسناد فرهنگی باید پیوست فرهنگی و بین المللی دیده شود.

آیت الله اعرافی یادآورشد: از جمله مسایل مهمی که باید دنبال شود، گفتگوی ادیان و مذاهب است؛ تمام نهادهای رسمی به رسمیت شناخته می شود ولی حوزه باید در این زمینه نقش کلیدی داشته باشد و در گفتگو با فرق و ادیان کنشگری فعال وجود داشته باشد.

وی در پایان گفت: تعامل با مسیحیت و واتیکان و بودیسم و... ازنکات بسیار مهم است؛ ارتباطات دوستانه با مراکز اسلامی و شیعی از جمله حوزه نجف نیز بسیار مهم است.

 

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha