شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ |۲۱ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 23, 2024
جواد جهانگیرزاده معاون اجرایی آستان مقدس قم

حوزه/ معاون اجرایی آستان حضرت معصومه سلام الله علیها گفت: عملیات ساخت بنای شبستان حضرت زهرا سلام الله علیها در بهار ۱۳۹۵ به پایان رسید و متعاقب آن عملیات معماری داخلی و تجهیز آن زیر نظر دفتر فنی حرم مطهر آغاز گردید.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، جواد جهانگیرزاده، صبح امروز در آیین نامگذاری شبستان حضرت زهرا سلام الله علیها که در محل آن برگزار شد، ضمن ارائه گزارش روند اجرای پروژه اظهار داشت: پروژه شبستان زیرین صحن امام هادی علیه السلام در سال 1390 به منظور استفاده موثر از فضای حرم مطهر و بهبود شرایط زائرین این بارگاه ملکوتی با نظر تولیت آستان کلید خورد. پس از تهیه نقشه های اولیه توسط شرکت مشاور، عملیات اجرایی پروژه در سال 1391 آغاز گردید.
جهانگیرزاده با اشاره به مجاورت پروژه با ابنیه تاریخی و حساسیت های فنی ناشی از آن، گفت: بر این اساس، اجرای این پروژه نمی توانست طبق روند معمول و متداول ساختمان سازی انجام گیرد؛ لذا با نظر کارشناسان شیوه اجرای شبستان به صورت «از بالا به پایین» انتخاب گردید. به منظور جلوگیری از وارد آمدن هر گونه آسیب به ابنیه تاریخی اطراف، کلیه حرکات و جابجایی های ساختمانهای مذکور در طول اجرای این پروژه به دقت توسط کارشناسان و ناظرین پروژه رصد می گردید.
وی درباره مراحل اجرای پروژه گفت: مراحل ساخت شبستان حضرت زهرا سلام الله علیها شامل اجرای دیوارهای حائل پیرامونی در اطراف شبستان با استفاده از شمع های بتون آرمه یکپارچه، ساخت و تقویت ستون های میانی، اجرای دال بتونی سقف، خاکبرداری سطح زیرین بصورت لایه لایه و استحکام بخشی به خاک های اطراف و اجرای پی به صورت گسترده (رادیه ژنرال) می باشد.
معاون اجرایی آستان حضرت معصومه سلام الله علیها در ادامه به مشخصات فنی این شبستان اشاره کرد گفت: شبستان حضرت زهرا سلام الله علیها در مساحت زیربنا معادل 1024 مترمربع می باشد که در شرایط عادی تا 500 نفر و در شرایط خاص حدود 1000 نفر زائر را در خود جای خواهد داد. دیواره ضلع جوبی شبستان نزدیک ترین محل به مضجع شریف است که فاصله این دیوار تا ضریح مطهر حدود 20 متر است.
وی افزود: برای ورود و خروج زائران به شبستان 2 سرویس پله، 5 آسانسور و 4 دستگاه پله برقی پیش بینی گردیده که در شرایط ازدحام این مجموعه قادر به تخلیه 500 نفر در دقیقه می باشد. در سه جهت شمالی، شرقی و غربی شبستان محل هایی برای اتصال شبستان به سطوح زیرین صحن های مدرسه فیضیه ، صحن امام رضا (ع) و مسجد اعظم در طرح پیش بینی شده است.
جهانگیرزاده با بیان این که کلیه تاسیسات گرمایشی و سرمایشی و همچنین نورپردازی و صوت مورد نیاز در طرح پیش بینی شده و طراحی گردیده است، ادامه داد: بر اساس طرح موجود، کف شبستان با سنگ مرمر به ضخامت 4 سانتیمتر فرش خواهد شد و دیواره ها از کف تا ارتفاع 60/1 متر سنگ مرمر و بالاتر از آن آئینه و کاشی خواهد شد.
وی با اشاره به تامین اعتبار مورد نیاز جهت خرید سنگ و آئینه کاری از سوی دو تن از خیرین گفت: سقف شبستان طبق طرح های اماکن مذهبی و با استفاده از معماری سنتی کچ کاری و سپس آئینه کاری خواهد شد.
معاون اجرایی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله عیلها افزود: هزینه تقریبی ساخت شبستان تا کنون حدود ۵۵ میلیارد ریال بوده و هزینه معماری و تزئینات داخلی حدود40 میلیارد ریال برآورد می شود.
وی خاطرنشان کرد: عملیات ساخت بنای شبستان در بهار 1395 به پایان رسید و متعاقب آن عملیات معماری داخلی و تجهیز آن زیر نظر دفتر فنی حرم مطهر آغاز گردید. پیش بینی می شود این پروژه تا تابستان 1397 آماده سرویس دهی به زوار این بارگاه ملکوتی باشد.

انتهای پیام// ۱۵/ ۳۱۳

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha