شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ |۲۱ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 23, 2024
حجت الاسلام رضا قزی پیش از ظهر امروز در همایش مطالعات تطبیقی اسلام و مسیحیت

حوزه/ با وجود این انجیل به محبت افراط گرایانه تاکید می کند ، جنگ و جدال و جنگ های صلیبی و دادگاه های تفتیش عقاید که هزاران نفر را به کام آتش فرستاد چگونه با انجیل قابل تطبیق است!؟

به گزارش خبرگزاری«حوزه» حجت الاسلام رضا قزی پیش از ظهر امروز در همایش مطالعات تطبیقی اسلام و مسیحیت در تالار غدیر دفتر تبلیغات اسلامی، گفت: در انجیل متی آمده که حضرت مسیح(ع) بیان کرده اند: برای کسانی که به شما دشنام و ناسزا و لعن می فرستند، طلب خیر کنید.
وی افزود: همچنین در انجیل لوقی نیز آمده که حضرت مسیح(ع) گفته اند که با شقی مجادله نکنید و اگر کسی خواست با شما دعوا کند و قبای تو رو بگیرد، جانب دیگر قبا را نیز به وی بده؛ یعنی علاوه بر محبت به هم نوع، باید به دشمنان نیز محبت کنید.
پژوهشگر ادیان و فرق با بیان این مطلب که نگاه مسیحیت به دشمن چندان شفاف نیست، اظهار داشت: دشمن یا درونی است؛ یا بیرونی و دشمن بیرونی هم شامل دو شکل انسان و شیطان است.
وی با بیان این مطلب که دشمن انسانی بیرونی نیز شامل دو قسم است، خاطرنشان ساخت: در نوع اول ممکن است نگاه دشمنی به وی نداشته باشیم؛ از جمله اینکه برخی زنان و فرزندان دشمن انسان هستند ولی در واقع ما آنها را دشمن نمی دانیم.
حجت الاسلام قزی بیان کرد: دشمن بیرونی دیگری نیز وجود دارد که کفار هستند که این کفار نیز به دو دسته تقسیم می شوند که برخی از آنان با ما سر جنگ نداشته؛ اما دسته دیگر در مقابل ما قرار داشته و با ما به جنگ و جدال می پردازند.
پژوهشگر ادیان و فرق گفت: نسبت به دشمن اول رفتار محبت آمیز توصیه شده است؛ ولی در خصوص دشمن نوع دوم باید گفت که به دلیل اینکه این دشمن همیشه در صدد ضربه زدن به ماست، نمی توانیم نسبت به این نوع دشمن مهربان باشیم؛ بلکه باید با او مقابله نماییم.
وی اظهار کرد: نگاهی که مسیحیت در خصوص محبت دارد، نگاهی بدون چشمداشت است؛ این نگاه محبت آمیز نگاه مطلق نسبت به دوست و دشمن است، افراط گرایانه می باشد.
حجت الاسلام قزی با بیان این مطلب که اسلام محبت را به دو شکل تقسیم می کند، تصریح کرد:‌ نخست اینکه محبت را در سویدای دل قرار می دهیم که این نوع محبت را نباید نسبت به دشمن روا داشت؛ یک قسم دیگر محبت نیز وجود دارد که به معنی رحمت و لطف است که به معنای رفتار محبت آمیز به دیگران می باشد.
پژوهشگر ادیان و فرق گفت: سوال اصلی این است که با وجود این تاکید انجیل به محبت افراط گرایانه، جنگ و جدال و جنگ های صلیبی و دادگاه های تفتیش عقاید که هزاران نفر را به کام آتش فرستاد چگونه با انجیل قابل تطبیق است.
وی اظهار کرد: بسیاری از خود مسیحیان و کسانی که در معرض قدرت بودند بیان می کنند که انجیل یک رفتار محالی را از انسان انتظار دارد؛ بحث رحمت و شقفت در اسلام نیز وجود دارد ولی اسلام به جهاد نیز نظر دارد.
حجت الاسلام قزی بیان کرد: مسیحیان در این زمینه اقدمات مختلفی انجام داده اند؛ از جمله افرادی چون سن آگوستین به دنبال توجیه این مطلب بودند؛ آکوئیناس بیان می کند که رفتار محبت آمیز مختص به موارد خاص است؛ دیگران بیان می کنند که پیام انجیل مرتبط به روح مهربان داخلی و درونی است ولی ربطی به موارد بیرونی نیست.
پژوهشگر ادیان و فرق گفت: برخی بیان می کنند که مسیحیان به دنیا آمده اند تا بمیرند نه اینکه دیگران را بکشند؛ دیدگاه دیگری نیز وجود دارد که خود مسیحیان بیان می کنند که نگاه مسیحیت به محبت قابلیت اعمال در جامعه حقیقی را ندارد؛ نگاه حب و بغض نگاهی کاملا اصیل است که خود مسیحیت نیز در زمینه عملی نیز چنین رویکردی داشته است.
وی اظهارکرد: نگاهی که در این زمینه وجود دارد آن است که اسلام بر اصل حب و بغض تکیه دارد و هیچ تفاوت گفتاری و رفتاری در اسلام و تشیع وجود ندارد؛ پیامبر و اهل بیت(ع) به دشمنان هم دعا می کردند چون ملاک این حضرات هدایت همه مردم است و به همین دلیل حضرت پیامبر پس از فتح مکه دستور رحمت و رافت دارد؛ در همین زمینه سنت ازدواج نیز این رحمت را گسترش داد.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha