چهارشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۶
تحقق  اقتصاد مقاومتی نیازمند تلاش حوزه و دانشگاه است

حوزه / رئیس همایش اقتصاد مقاومتی؛ پیوند فرهنگ، سیاست و اقتصاد گفت: برای فرهنگ سازی اقتصاد مقاومتی باید رشته های مختلف علوم انسانی را به دانشگاه و حوزه وارد کنیم.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، دکتر موسی نجفی، رئیس همایش اقتصاد مقاومتی؛ پیوند فرهنگ، سیاست و اقتصاد، موسی امروز در آئین برگزاری این همایش گفت: با توجه به نامگذاری امسال به نام اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل توسط مقام معظم رهبری بسیاری از مسئولان حکومتی و همه نهادها و سازمان های مختلف از ابتدا تا انتهای سال از آن حمایت کردند اما نگاه ما فراتر از این بوده و معتقدیم باید این بحث به حوزه و دانشگاه و محققان و پژوهشگران برسد.

وی ادامه داد: همه نهادهای علمی گرد هم آمدند تا مساله اقتصاد مقاومتی را به سرانجامی برسانند که نتیجه آن شش کار علمی بعد از گذشت ۹ ماه بود.

نجفی افزود: اقتصاد مقاومتی ما را به اندیشه تحریم در دل نهضت بیداری اسلامی رساند پس می توانیم برای آن ریشه تاریخی قائل باشیم. نهضت بیداری ما را به نهضت نظام تمدنی می رساند.

وی ادامه داد: متاسفانه اقتصاد مقاومتی با دو آسیب روبروست: اول چشم انداز چپ و سوسیالیستی و ریاضتی و دوم چشم انداز لیبرال. اما قرائت ما متفاوت از این دو و بدون افراط و تفریط است و با چشم انداز بیداری و تمدن اسلامی به آن می نگریم.

نجفی افزود: در بعد تاریخی اعتدال، عمق و انصاف وجود دارذد و این باعث می شود طرح مساله خوبی از اقتصاد مقاومتی داشته باشیم.

رئیس همایش با بیان اینکه معتقدم همه مسئولان کشور تعلق فرهنگی اسلامی دارند  گفت: بعضی از این افراد تعلق تمدنی بر اسلام و غرب دارند اما تعلق تمدنی مساله اصلی ماست. اقتصاد مقاومتی با سبقه فرهنگی اسلامی با تعلق تمدنی اسلامی است که با شعارها محقق نمی شود.

وی با بیان اینکه برای ورود اندیشه اقتصاد مقاومتی به زندگی افراد باید فرهنگ سازی، مقدس سازی و هنر برای این مساله انجام شود، گفت: تاریخ هم به ما هشدار می دهد که گذشتگان از زمان نهضت تحریم این اندیشه را مقدس می پنداشتند. این مقدس سازی در حکم مشهور مرحوم میرزای شیرازی، توتون و تنباکو را حرام اعلام نکرد اما آن را مقابله با امام زمان(عج) دانست و با این کار استعمار را در مقابل مهدویت قرار داد.

نجفی اضافه کرد: برای فرهنگ سازی اقتصاد مقاومتی باید رشته های مختلف علوم انسانی را به دانشگاه و حوزه وارد کنیم. شعار اقتصاد مقاومتی، «ما می توانیم» است و استقلال اقتصادی و فرهنگی را در پی دارد. تا زمانی که استقلال فرهنگی محقق نشود استقلال اقتصادی هم تحقق نمی یابد.

این نویسنده در پایان سخنانش گفت: ما در حوزه اقتصاد مقاومتی دستور نمی دهیم بلکه طرح مساله می کنیم و راهکار ارائه می دهیم. ارائه طرح درست از اقتصاد مقاومتی و شناخت ابعاد آن از اهمیت بالایی برخوردار است

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha