به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام و المسلمین محمد کاویانی شامگاه شنبه در دیداراعضای انجمن روانشناسی حوزه با آیت الله العظمی مکارم شیرازی اظهارداشت: با گذشت 10 سال از فعالیت و تاسیس انجمن روانشناسی حوزه توانسته ایم بسیاری از کاستی های گذشته را جبران کنیم و همگام با استانداردهای ملی و جهانی پیش برویم.
وی بیان داشت:انجمن روانشناسی حوزه علمیه قم به منظور زمینهسازی برای تعمیق و توسعه مباحث روانشناسی و مشاوره در حوزههای علمیه و پرورش نیروهای انسانی مناسب و سامانبخشی به امور آموزشی و پژوهشی در دی ماه سال 82 تاسیس شد.
حجت الاسلام و المسلمین کاویانی افزود: این انجمن با هدف زمینهسازی برای تعمیق و توسعه مباحث روانشناسی و مشاوره در حوزههای علمیه، همکاری با انجمنها و مراکز علمی داخل و خارج از کشور، ایجاد زمینه مناسب برای تضارب آرا و گفتوگوهای علمی در زمینه مورد نظر و سامانبخشی به امور آموزشی و پژوهشی در زمینه مربوط تشکیل شد.
رئیس انجمن روانشناسی اسلامی ادامه داد: انجمن روانشناسی اسلامی حوزه علمیه قم برای عمق بخشیدن به فعالیتهای علمی خود اقدام به برگزاری نشستها و میزگردهای علمی، کارگاههای آموزشی مختلف، تدوین مقالات مختلف و اجرای طرحهای آموزشی کرده و ارتباط و تعامل خوبی با مراکز علمی کشور برقرار کرده است.
وی بیان داشت: این انجمن همچنین هفت کمیته آموزش، پژوهش، روابط عمومی، مشاوره، اطلاعرسانی، بینالملل و اداری مالی را در راستای اجرای فعالیتهای منسجمتر تشکیل داده است.
حجت الاسلام و المسلمین محمد کاویانی کاویانی گفت:انجمن روانشناس اسلامی حوزه علمیه قم در حال حاضر بیش از 300 عضو دارد و توانسته افتخارات زیادی از جمله کسب رتبه نخست در بین انجمنهای علمی حوزه علمیه قم، کسب رتبه برگزیده بین 123 انجمن علمی کشور با ارائه طرح پژوهشی «ممیزی دانش روانشناسی» و کسب رتبه نخست گروه ممیزی علوم ارزشی و معرفتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را به دست آورد.
وی با تاکید بر اینکه حوزه علمیه قم همانند دیگر بخشهای جامعه با روانشناسی ارتباط جدی و تنگاتنگی دارد، اضافه کرد: خدماتی که حوزههای علمیه در حوزه روانشناسی میتواند ارائه کند بسیار متنوع و متعدد است، چرا که حوزه در بخشهای مختلف کشور تاثیر گذار است.
رئیس انجمن روانشناسی اسلامی از فعالیت 6 مرکز آموزشی اسلامی در عرصه روانشناسی یاد کرد و گفت: موسسه آموزش عالی اخلاق و تربیت، مجموعههای تخصصی امام رضا(ع) و امام خمینی(ره)، پژوهشگاه جامعهالمصطفیالعالمیه و برخی دیگر از مجموعههای حوزه در عرصه روانشناسی اسلامی عملکرد مطلوبی داشتهاند.
وی با اشاره به فعالیت 20 استاد برجسته در هیأت علمی انجمن روانشناسی اسلامی عنوان کرد: اکنون دورههای آموزشی برای مقاطع مختلف کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در دستور کار قرار گرفته است و تا کنون افراد بسیاری در این دورهها شرکت کردهاند.
حجت الاسلام و المسلمین کاویانی با بیان اینکه انجمن روانشناسی اسلامی با مشارکت بخشهای مختلف حوزوی فعالیتهای مختلفی را دنبال میکند، تصریح کرد: توسعه علم روانشناسی با تاکید بر منابع اسلامی، گسترش نظریهپردازی اسلامی، تلاش برای افزایش مهارت روانشناسان و تولید محتویات مورد نیاز از رسالتهای این انجمن است.
وی برگزاری 37 نشست علمی، 12 میزگرد تخصصی، 18 دوره آموزشی، اجرای 11 طرح آموزشی، تولید 50 عنوان محصول صوتی و تصویری و راهاندازی سایت روانشناسان اسلامی را از اقدامات انجام شده در انجمن روانشناسان اسلامی برشمرد و ادامه داد: نزدیک به 90 چکیده مقاله برای کنگره علوم انسانی اسلامی توسط نیروهای این انجمن فرستاده شده است.
رئیس انجمن روانشناسی اسلامی با تاکید بر اینکه روانشناسی اسلامی در دو بعد قابل بررسی است، اظهارداشت: رفع نیاز دانشگاهها و مجموعههای پژوهشی اسلامی و رسیدن به افقهای بلند مدت برای تحول اسلامی در علوم انسانی از اهداف مورد نظر انجمن روانشناسان اسلامی است.
وی با اشاره به اینکه حمایت علما و مراجع تقلید سبب تقویت فعالیتهای انجمن روانشناسی اسلامی میشود، ادامه داد: امیدواریم اعضای این انجمن بتوانند هر ساله با مراجع تقلید دیداری داشته باشند تا از رهنمودهای آنان در راستای رسیدن به افقهای بلند خود استفاده کنند.
حجت الاسلام والمسلمین کاویانی خاطرنشان کرد: فراهمسازی دیدگاههای روانشناختی در حوزه دین به عنوان یک اولویت مورد توجه قرار گرفته است چرا که موارد متعددی از موضوعهای روانشناسی در دین مورد توجه قرار گرفته و میتوان آنها را استخراج کرده و در مجموعه مشخصی انتشار دهیم.
وی با تاکید بر اینکه دین مبین اسلام برای امور متفاوت انسان در عرصههای مختلف دستورات مشخصی را ارائه کرده است، تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم از اصول روانشناسی اسلامی در ابعاد مختلف زندگی استفاده کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین کاویانی با بیان اینکه انجمن روانشناسی اسلامی به دنبال فعالسازی ظرفیت طلاب حوزههای علمیه است، افزود: این انجمن میتواند فعالیتهای پژوهشی خود را در اختیار بخشهای مختلف قرار داده و با استفاده از ظرفیتهای ملی در راستای تحول در علوم روانشناسی به عنوان یک محور حرکت کند و پرچمدار فعالیتهای پژوهشی و آموزشی در این عرصه باشد.
رئیس انجمن روانشناسی اسلامی با تاکید بر اینکه حوزه علمیه قم همانند دیگر بخشهای جامعه با روانشناسی ارتباط جدی و تنگاتنگی دارد، گفت: خدماتی که حوزههای علمیه در حوزه روانشناسی میتواند ارائه کند بسیار متنوع و متعدد است.
حجتالاسلام کاویانی افزود: روانشناسی در زندگی مردم جایگاه مشخصی دارد، بطوریکه طی دو دهه اخیر در حوزههای سلامت، اقتصاد، بازار و عرصههای مختلف جایگاهی را در ایران اسلامی به خود اختصاص داده است و ما این مهم را دریافته و نسبت به آن آگاه هستیم.
انتهای پیام 313/17