دوشنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۷
 اخذ دیرکرد از سوی بانک ها حرام است /نمی توان با عمل غیر دینی شاهد اصلاح جامعه باشیم

حوزه/ حضرت آیت الله نوری همدانی با بیان این که نمی توان با عمل غیر دینی شاهد اصلاح باشیم گفتند: اخذ دیرکرد وام ها عمل حرامی است که نباید در کشور اجرا شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حضرت آیت‌الله نوری همدانی ظهر امروز در دیدار مدیرکل امور مرزی و پدافند غیرعامل وزارت کشور با اشاره حرمت های دینی در جامعه گفتند: یکی از منکراتی که باید در جامعه ما اصلاح شود و بنده مُصر هستم به قدری این بحث را بیان کنم تا اصلاحی  در آن رخ دهد؛ مساله دیرکرد بانکی است.

ایشان افزودند: هر روز شاهد دریافت نامه هایی هستیم که مردم در این زمینه شکایت دارند و با ما دردل می کنند؛ وقتی این  چنین کار که شرعا حرام است باعث ایجاد مشکل برای مردم شده است چرا نباید برطرف شود؟

این مرجع تقلید بیان کردند: مردم باید در برابر اینگونه موارد حساسیت داشته باشند زمانی که فقه و اهل بیت(ع) بیان می‌کنند حرام است به چه مناسبت دریافت می‌کنید باید به مردم بیان کنید و زیرساخت‌های احکام خدا فراهم شود؛ هیچگاه با کار حرام نمی توان اصلاحی را ایجاد کرد.

معظم له با اشاره به اهمیت رعایت اصل عفاف و حجاب در جامعه تصریح کردند: وقتی که دین مبین اسلام تا این اندازه به عفاف و حجاب اهمیت می دهد همه باید تلاش کنیم که نسبت به بهبود این مساله در کشور حساس باشیم.

حضرت آیت الله نوری همدانی بیان کردند: شناخت دین باید از طریق سنت و متون دینی انجام شود؛ یکی از این روش ها رجوع به اخبار و احادیث و فرهنگ اهل بیت(ع) است که وقتی به این روایات رجوع می کنیم متوجه می شویم که قم دارای چه عظمتی است.

معظم له با ذکر این مطلب که روایات بسیاری در خصوص آخرالزمان و جایگاه قم در این عصر بیان شده است اظهارکردند: امام صادق(ع) فرمودند در آخرالزمان بساط علم برچیده می‌شود و علوم از قم به کل دنیا می‌رسد یک نفر باقی نمی‌ماند که صدای اسلام ناب را نشنیده باشد.

این مرجع تقلید با اشاره به روایاتی که در آن قم، به عنوان حرم اهل بیت(ع) ذکر شد هاست گفتند: وقتی به جایگاه این شهر پی بردیم قطعا باید نسبت به مسئولیت سنگینی که همه مادر قبال آن داریم نیز متوجه باشیم؛ در همین زمینه باید با امر به معروف و نهی از منکر فضایی نمونه درکشور ایجاد کنیم.

حضرت آیت الله نوری همدانی اظهارکردند:  حفظ عزت و اقتدار از مهمترین وظایف مسلمانان است و با توجه به اینکه انقلاب اسلامی عزتی مضاعف به مسلمانان داد باید از این عزت که همانا حفظ ارزش هایی چون استقلال، آزادی، خودباوری، شهادت و شهامت است پاسداری کنیم.

ایشان با اشاره به ارکان دین مبین اسلام گفتند: شاه از ما می خواست که دینی بدون استکبار ستیزی و صهیونیستم ستیزی و دینی حداقلی داشته باشیم و کاری به او و ظلم او استکبار جهانی نیز نداشته باشیم ولی امام اسلام اصیل را به مردم معرفی کرد و همین مساله باعث شد که جایگاه مستکبران متزلزل شود.

این مرجع تقلید اظهارکردند: امام خمینی(ره) فرمودند قدر این مردم را بدانید برای آنها اشتغال ایجاد کنید و زمینه ارزانی فراهم شود بنابراین خدمت به مردم مهم است به این مردم باید خدمت کرد؛ امام راحل یک تحول جهانی را ایجاد کرد و مردم نیز با ایشان همراه شدند و توانستند نقاب غرب را کنار بزنند.

حضرت آیت الله نوری همدانی بیان کردند:ولایت فقیه عنصر دیگر و مهم انقلاب اسلامی  است؛ زیرا اگر ولایت فقیه نبود  انقلاب پیشرفت نمی‌کرد، اگر بحرین، عراق و یمن ولایت فقیه داشتند کار تمام شده بود.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • منتشرشده: ۲
  • در صف بررسی: ۰
  • غیرقابل‌انتشار: ۰
  • - IR ۱۱:۲۰ - ۱۳۹۵/۱۲/۱۷
    باسلام اخذ دیرکردوام را بانک ازما گرفت ونگفت حرام است شما به فکر مسائل شرعی دیگری باشید. باتشکر
  • امیر حسن محتشم راوندی IR ۰۶:۴۶ - ۱۳۹۵/۱۲/۱۷
    فرض بفرمایید فرمایش حضرتعالی در خصوص حرام بودن اخذ دیر بانکی از اقساط تسهیلاتی که در موقع مقتضی نسبت به پرداخت وجه بدهی اقدام نمی کنند قرین صحت باشد و طبیعتا مردم مسلمان کشورمان نیز با توجه به اعلام چند باره حکم مذکور توسط حضرتعالی و برخی دیگر از مراجع و علمای معظم در برابر بلاتکلیفی بزرگی قرار گرفته باشند که باید به سیستم بانکی جمهوری اسلامی ایران که علی الظاهر تحت امر و نظارت عالیه ولایت فقیه اداره می شود و قوانینیش تحت نظارت مستمر فقهای انتخابی ولایت فقیه تصویب و اجرایی می گردد اعتماد کنند یا برای فرار از حرامخواری ناچار از تحریم سیستم بانکی کشور باشند؟ حضرت آیت الله لطفا به صراحت و بی هیچ ملاحظه کاری حکم و وظیفه شرعی مردم را در برخورد با این پدیده مبتلا به حرامخواری روشن بفرمایید آیا مردم باید سیستم بانکی مبتلا به حرامخواری سیستم بانکی کشور را تحریم کنند؟ آیا مردم به همین منوال نباید در خصوص حجیت شرعی سایر قوانین نیز با تردید جدی نگاه کنند؟ آیا فقهای شورای نگهبانی که در برابر تصویب قوانینی با چنین حرامخواری آشکاری ناتوان از تشخیص بوده یا قدرت بیان و اعمال حدود شرعی را نداشتند در خصوص سایر قوانین می توانند قابل اعتماد باشند؟ آیا ولایت فیه موضوعاتی از قبیل دیر کرد که به فرمایش حضرتعالی و بخشی دیگر از مراجع و علمای معظم یکی از مصادیق حرامخواری معرفی شده است را می توانند با استناد به احکام ثانوی و غیره حداقل تا رفع موانع مشروع اعلام نمایند؟ حضرت آیت الله بنابر حکم و فرمان صریح حضرت امام خمینی(ره) در حکومت اسلامی که تحت امر ولایت فقیه و فقهای شورای نگهبان قانون گذاری و اداره می شود حتی تعدی از قوانین عادی راهنمایی و رانندگی جرم و حرام شرعی اعلام شده بود حال تبری از قوانین بانکی جمهوری اسلامی ایران که دقیقا با همان پشتوانه حکومتی و فقهی تأیید و اجرایی شده اند تخطی در حد قوانین راهنمایی و رانندگی محسوب و حرام نیست؟