به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه به نقل از cbc، طبق گزارشی که روز سه شنبه توسط اداره آمار کانادا منتشر شد، در سال 2015 جرایم نفرت محور علیه مسلمانان که به پلیس گزارش شدهاند در این کشور نسبت به سال گذشته افزایش داشته و به 60% رسیده است.
دادههای منتشر شده روز گذشته نشان داد که در سال 2015 حوادث اسلامهراسی گزارش شده به پلیس کانادا 159 مورد بوده که نسبت به سال گذشته از 99 مورد افزایش داشته است.
دادههای اداره آمار کانادا همچنین نشان داد که در کل جرایم نفرت محور 5% افزایش داشتهاند. در این میان به طور کلی 1362 حادثه به دلایل نژادی، قومیتی و مذهبی گزارش شدهاند که 67 مورد نسبت به سال 2014 بیشتر بودهاند. جرایم خشونت آمیز، از جمله حمله، تهدید و آزار و اذیت جنایی، در مجموع 38 % از جرائم ناشی از تنفر گزارش شده به پلیس را در سال 2015 به خود اختصاص میدادند که این جرایم نیز نسبت به سال 2014 افزایش 15 درصدی داشتند.
در این میان اداره آمار کانادا در گزارش 2014-2015، افزایش جرایم ناشی از نفرت را در 8 استان کانادا بیشتر اعلام کرد که در این میان استان آلبرتا با 193 مورد گزارش شده و افزایش 39 درصدی از 139 مورد گزارش شده در سال قبل، بیشترین افزایش در جرایم را به خود اختصاص داده بود.
سال 2015 سال سخت برای مسلمانان
خالد الگازار، معاون رئیس شورای ملی مسلمانان کانادا سال 2015 را برای مسلمانان کانادا سال سختی توصیف کرد، چرا که در این سال دو حمله تروریستی در فرانسه فضای جامعه علیه مسلمانان را ملتهب ساخت. و استفان هارپر نخست وزیر سابق این کشور نیز حق زنان در پوشیدن حجاب را به یک مسئله سیاسی در کمپین انتخاباتی خود تبدیل ساخته بود.
خالد افزود: بسیاری از قربانیان جرایم نفرت محور به پلیس گزارش نمیدهند زیرا نگران اقدامات تلافیجویانه در آینده بوده و گمان نمیکنند پلیس کاری برای آنان انجام دهند.
وی سپس از دولت در تمامی سطوح خواست بودجه تحقیقات پلیس در این زمینه را افزایش دهد.
فرهت رحمان از شورای کانادایی زنان مسلمان نیز گفت: باید پول بیشتری صرف آموزش برای جلوگیری از روند «اغتشاش» شود. تمامی سطوح دولتی باید با منابع بیشتر و سرعت عمل بهتر اقدام کرده، بودجه بیشتری به منظور برنامههای مدارس و سازمانهای درگیر در آموزش و پرورش اختصاص داده، و آگاهی عمومی و پیشگری از اختلاف و خشونت در جوامع ما را افزایش دهند.
شلبی دیگل فعال سیاهپوست مسلمان نیز در این باره گفت: درحالی که بسیاری افزایش بیشتر جرایم نفرت محور را مربوط به شعارها و سیاستهای اخیر دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده میدانند، سن پایین عاملان و قربانیان نشان میدهد که این مسئله یک مشکل «وطنی» میباشد.
وی خواستار تحقیقات بیشتر برای بررسی عوامل و انگیزههای جرایم نفرتمحور و اسلامهراسی و مدیریت این دلایل شده و گفت: اگر ما متوجه نباشیم که چه خبر است و از چرایی آن مطلع نباشیم، تغییری به وجود نیامده و این وضعیت همچنان ادامه خواهد داشت.