دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
رضا ایرانمنش

حوزه/ متاسفانه نهاد های متولی امور سینمایی فقط در ایام مناسبتی مثلا ماه محرم و ایام هفته دفاع مقدس، به فکر سینمای دفاع مقدس می افتند، این در حالی است که باید در طول سال به فکر تولیدات مناسبتی و دینی بود.

به گزارش خبرگزاری حوزه، رضا ایرانمنش بازیگر سینما و تلویزیون در گفت و گو با خبرگزاری حوزه، با بیان این که سینمای عاشورایی دیگر رونق گذشته را ندارد، گفت: هر سال وقتی وارد ایام محرم و دفاع مقدس می شویم بحث فیلم هایی با این محوریت داغ می شود و مدیران نیز در این زمینه اظهار نظرهای متعددی انجام می دهند، اما با گذشت این ایام باز هم می بینیم، فیلم های دفاع مقدسی به حاشیه رانده می شود.

کمبود هایی در ساخت فیلم با مضامین دینی

وی افزود: بی توجهی به فیلم های دفاع مقدسی تنها به ساخت این کارها خلاصه نمی شود، هر چند در این زمینه کمبودهای بسیاری وجود دارد، اما متاسفم که بگویم در اکران این فیلم ها نیز عمدتا نامهربانی های صورت می گیرد. برای مثال وقتی یک فیلم دفاع مقدسی  و یا عاشورایی روی پرده می رود، عمدتا چند سینما آن را به نمایش در می آورند، در حالی که برخی فیلم های طنز سخیف از بیشترین سالن های نمایش بهره برده اند!

توجیهات غیر قابل قبول برای بی مهری به فیلم های دفاع مقدسی و عاشورایی

بازیگر فیلم های دفاع مقدسی ادامه داد: برای بی مهری به فیلم های دفاع مقدسی و عاشورایی نیز توجیهات مختلفی مطرح می شود، از جمله اینکه این تولیدات مخاطب لازم را ندارند؛ ادعایی که به شخصه با آن موافق نیستم، چون تجربه نشان داده هر گاه کارهای خوبی در این حوزه ساخته شده اند، آن کار با استقبال بسیار خوبی از سوی مردم مواجه شده، بنابراین اگر در این زمینه مشکلی وجود دارد، دلیل آن را باید در کیفیت تولیدات مورد نظر جستجو کرد.

راهکارهایی برای بالارفتن کیفیت فیلم های دفاع مقدسی و عاشورایی

ایرانمنش برای بالا رفتن کیفیت فیلم های دفاع مقدسی چند راهکار پیشنهاد کرد و گفت: برای اینکه سینمای مطلوبی در این حوزه داشته باشیم، چند اصل را باید مد نظر قرار داد. ابتدا اینکه از وجود افراد دغدغمند دراین حوزه بهره برد. این گفته نیز به این معنا نیست که حتما فیلمساز و نویسنده فیلم های مورد نظر، جنگ را از نزدیک لمس کرد باشد، اما اینکه به آرمان های هشت سال جنگ تحمیلی باور داشته باشد، اصلی مهم در این زمینه است.

وی متذکر شد: پر واضح است تا فردی اهداف شهدا را درک نکرده باشد، نمی تواند درباره ایثار آنها حرف بزند؛ برای تصویر بهتر فیلم «شیار ۱۴۳» را مثال می زنم. این فیلم را فیلمسازی زن ساخته، اما باوری که در آن است نشان از اعتقادی است که سازنده به موضوع کارش دارد، بدون اینکه کارگردانش جنگ را از نزدیک لمس کرده باشد.

بازیگر فیلم سینمایی «سجاده آتش» شرط بعدی برای موفقیت فیلم های دفاع مقدسی را تخصص عنوان کرد و گفت: در کنار باور و ایمان به موضوع شرط دیگری که برای آثار دفاع مقدسی می توان ضروری دانست، داشتن دانش سینمایی است، چون در برخی مواقع ممکن است فیلمساز به موضوع باور قلبی داشته باشد، اما به دلیل ضعف دانش سینمایی، نتواند کاری در حد قابل قبول عرضه کند، آسیبی که به خوبی در برخی فیلم های دفاع مقدسی شاهدش هستیم.

ضرورت سرمایه گذاری  مناسب در فیلمنامه دفاع مقدسی

ایرانمنش در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: ضعف دیگر در این زمینه نداشتن فیلمنامه است. این معضل، ضعفی رایج در سینمای ماست که تمامی ژانرها را دربر گرفته؛ چراکه به روی این بخش سرمایه گذاری لازم انجام نمی شود، درصورتی که باید در این حوزه بیشترین سرمایه گذاری را کرد.

وی متذکر شد: شرط دیگر این است که نهادهای نظامی همچون دهه شصت در این گونه، سرمایه گذاری لازم را انجام دهند، چون در تولید فیلم های دفاع مقدسی داشتن امکانات یکی از شرط های مهم در موفقیت تولیدات است، البته کمک نهادهای نظامی تنها کمک به سینما نیست، بلکه به نوعی نشان دادن قدرت و صلابت ایران اسلامی است.

این بازیگر تاکید کرد: شرط های دیگری نیز در برای موفقیت سینمای دفاع مقدس می توان متذکر شد که در حوصله این مصاحبه نمی گنجد، اما به عنوان سخن پایانی باید گفت توجه به سینمای دفاع مقدس تنها رونق یک گونه انقلابی در سینما نیست، بلکه می توان از این ژانر سینمایی (دفاع مقدس) به عنوان ابزاری نام برد که در آن آرمانهای شهدا هویدا است.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha