حجتالاسلام رضا نوری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در خراسان شمالی، اظهار داشت: برای اینکه عاشورای حسینی با معرفت به مردم معرفی شود نیازمند الزاماتی است که یکی از آنها حضور روحانیون و علما در مجالس عزاداری است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر مجالس عزاداری امام حسین(ع) در مساجد، حسینیهها، تکایا و منازل برپا میشود، افزود: در حقیقت معارف امام حسین (ع)، اهداف قیام ایشان و عبرتها از طریق روحانیون به مردم منتقل میشود؛ اما نیمی از مجالس عزاداری این ایام از این نعمت محروم هستند.
امامجمعه موقت بجنورد تصریح کرد: 50 درصد مجالس عزاداری این استان فاقد روحانی است که بتواند اهداف قیام امام حسین(ع) را به مردم معرفی و در آنها روشن گری و بصیرت افزایی ایجاد کند.
وی با بیان اینکه باید در مجالس عزاداری امام حسین (ع) به ایمان مردم افزوده، ارزشهای دینی احیاء و فرهنگ و سبک اسلامی تبیین شود، گفت: متأسفانه برخی از مجالس عزاداری فقط محدود به مراسم مداحی شده است.
استاد حوزه و دانشگاه در خراسان شمالی اظهار داشت: مسئولان هیئتها باید از روحانیون و مبلغان برای منبر استفاده کنند؛ چراکه مجالس امام حسین(ع) زمینه ای برای رشد و تربیت است.
حجت الاسلام نوری یادآور شد: آسیب دیگری که مجالس عزاداری امام حسین (ع) وجود دارد، آن است که برخی از موارد به این مجالس همچون استفاده از طبلهای خیلی بزرگ و ... افزوده شده است که این امر منجر به آن شده تا دلیل وقوع واقعه قیام عاشورا و عبرتهای آن در حاشیه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: استفاده از این نوع ابزارآلات فقط در مجالس هیاهو ایجاد میکنند و علم و معرفتی به افراد افزوده نمیشود.
استاد حوزه و دانشگاه در خراسان شمالی با اشاره به اینکه حادثه کربلا برای هدایت انسان تابلوهای راهنمای بسیاری دارد اظهار داشت: هر نقطه از عاشورا و واقعه کربلا را نگاه میکنیم، برای انسان درس بسیار بزرگی به حساب میآید.
وی افزود: اینکه ائمه اطهار(ع) اینهمه سفارش کردهاند که روضه امام حسین (ع) برگزار شود و نسبت به این موضوع توجه داشته باشیم، فلسفه بسیار بزرگی دارد و بیهوده نبوده است.
حجتالاسلام نوری با اشاره به اینکه مظلومیت امام حسین (ع) و واقعه عظیم کربلا در هیچ زمان و مکانی همانند نداشته است، گفت: این عزاداریها صرفاً برای این نیست که ما برای مظلومیت امام حسین(ع) غصه بخوریم بلکه فلسفه آن بسیار بزرگتر است و ما باید به این موضوع توجه ویژهای داشته باشیم.
وی اظهار داشت: ذاکران و مداحان و سخنرانان مذهبی ما باید در هیئتهای مذهبی و زمانهای عزاداری این فلسفه و هدف امام حسین(ع) از قیام کربلا را برای مردم بهویژه جوانان بازگو کنند.
امامجمعه موقت بجنورد خاطرنشان کرد: کربلا باید در طول تاریخ زنده نگاه داشته شود تا آرمانها هم زنده بماند و به ظهور امام زمان(عج) و پیاده شدن حکومت عدل الهی در جهان پیوند بخورد.
انتهای پیام/
نظر شما