حجت الاسلام والمسلمین رضا برنجکار در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، با اشاره به وحدت حوزه و دانشگاه گفت: مدیریت جامعه به وسیله علوم مختلف مانند مدیریت، حقوق و دیگر علوم صورت می گیرد و این علوم به منزله ابزارهای حاکمیتی برای اداره جامعه و برای جهت دادن جامعه به سمت مطلوب است.
قائم مقام مؤسسه دارالحدیث عنوان کرد: این علوم کمک کار و ابزارند تا جامعه به نحو مطلوب اداره شود و این نکته مهم است که همه علوم های اثر گذار، در دانشگاها تدوین می شوند؛ اما با توجه به اینکه معتقدیم که حکومت دینی است و مردم و جامعه را به سمت تعالی و ارزش ها سوق می دهد به همین دلیل پایه علومی که قرار است جامعه مدیریت شود، لازم است اسلامی باشد.
وی افزود: معتقدیم که حوزه علمیه عهده دار اسلامی کردن این نوع علوم مدیریتی و انسانی سازی است. اینجا است که باید ارتباط قوی علمی بین حوزه و دانشگاه باشد تا با همکاری همه بتوانیم آن علومی که مبتنی بر اصول، قوائد اسلامی، راوایی و قرآنی است از آیات و روایات استخراج شود.
حجت الاسلام والمسلمین برنجکار با اشاره به معنای وحدت اظهار داشت: وحدت معانی متعددی دارد که یک معنا در ارتباط با علما و حوزویان است. وحدت بین علما و نخبگان دانشگاه موجب تولید علوم مصرف نیاز جامعه می شود و این دو نهاد می توانند نقش اساسی در تولید علوم مورد نیاز جامعه داشته باشند.
قائم مقام مؤسسه دارالحدیث با بیان اینکه اسلامی کردن علوم انسانی معانی متعددی دارد و افرادی که می خواهند اقدام به چنین کار مهمی کنند، لازم است قرآن و معارف را به خوبی یاد گیرند، گفت: بعد از این مسئله نوبت به طراحی دروسی است که اطلاعات جوانان را تقویت کند و الان این مؤسسه در پی همین اقدام است و فعالیت هایی هم انجام داده است، ولی در مورد اسلامی کردن علوم انسانی در ابتدای راه قرار داریم.
40/313