به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از قزوین، حجت الاسلام محمد محمد حسینی ظهر امروز در جمع مردم روز دار در شبستان امیرالمومنین(ع) مسجد النبی، گفت: در ماه رمضان، انسان با انجام مراسم شب قدر و یادآوری اعمال گذشته و طلب مغفرت از خداوند، به یاد گناهان خود میافتد و اعمال خویش را بازخوانی میکند و از سوی دیگر، درباره سرنوشت آینده خود تجدید نظر مینماید. اگر انسان بعد از ماه رمضان، همان محاسبه را انجام دهد، میتواند معنویت خود را حفظ کند.
وی افزود: هوای نفس، باعث دوری انسان از خداوند میشود و آنچه باعث رشد و سعادت انسان می شود، مخالفت با هوای نفس است؛ چنانکه اگر در روزه و اعمال ماه رمضان دقت کنیم، خواهیم دید که هر آنچه در این ماه انجام میشود، در واقع، به معنای مخالفت با خواهشهای نفس است.
حجت الاسلام محمد حسینی اظهار کرد: اگر انسان بعد از ماه رمضان، همان محاسبه را انجام دهد، میتواند معنویت خود را حفظ کند.
استاد حوزه علمیه قزوین گفت: قرار گرفتن در مسیر توبه از دیگر دستاوردهای ماه رمضان است، چرا که توبه کردن و برائب از گناه تنها به ماه یا روز خاصی اختصاص ندارد، بلکه افراد باید در همه حال و همه روز بصورت قلبی از انجام گناه های هرچند کوچک نیز توبه نمایند.
وی ادامه داد: در واقع یک ماه روزه داری، عبادت، نزدیکی با خالق، توبه کردن، قرآن خواندن، رفتن به مساجد و مجالس مذهبی موجب رهایی و پاک شدن انسان از گناهان خواهد شد و امام سجاد(ع) در این زمینه می فرمایند: "ماه رمضان کمک می کند که ما گناهان خود را بشوییم"، بنابراین توصیه می شود بعد از ماه رمضان این ارتباط درونی و معنوی با خداوند از طریق عمل به واحبات و عبادت کردن ادامه پیدا کند و حلقه ارتباط با خداوند را با تموم شدن این ماه قطع نکنیم.
حجت الاسلام محمد حسینی خاطرنشان کرد: اگر یقین داشته باشیم که شیطان همواره در کمین قرار گرفته و دنبال فرصتی برای گمراهی انسان ها است، بعد از ماه رمضان که برخی محدودیت های این ماه برداشته می شود نیز مراقب گمراهی شیطان خواهیم بود.