چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۰
حضرت مریم(س) چگونه حضرت مسیح(ع) را باردار شد؟

حوزه/ پیدایش و بقا و آثار همه چیز بسته به اراده و خواست اوست. خداوند در پاسخ زكریّا فرمود: «یفعل ما یشاء» و در جواب مریم فرمود: «یخلق ما یشاء» شاید رمزش این باشد كه فرزند براى بانوى بى ‏شوهر شگفت آورتر از فرزند براى پیرمرد باشد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، استاد محسن قرائتی در تفسیر نور به ارائه «نکات ناب» و «پیام های زیبای آیات قرآن کریم» پرداخته که حوزه نیوز در این نوشتار، آیه 47 و 48 سوره مبارکه آل عمران را در قالب مجموعه «قطره ای از دریا» ارائه می نماید.

* آيه 47         

قالَتْ رَبِّ أَنَّي يَکُونُ لي‏ وَلَدٌ وَ لَمْ يَمْسَسْني‏ بَشَرٌ قالَ کَذلِکِ اللَّهُ يَخْلُقُ ما يَشاءُ إِذا قَضي‏ أَمْراً فَإِنَّما يَقُولُ لَهُ کُنْ فَيَکُونُ

* ترجمه                      

(مریم) گفت: پروردگارا! چگونه براى من فرزندى باشد، در حالى كه هیچ انسانى با من تماس نداشته است؟ خداوند فرمود: چنین است (كار) پروردگار، او هر چه را بخواهد مى ‏آفریند. هرگاه اراده كارى كند، فقط به آن مى ‏گوید: باش، پس (همان لحظه) موجود مى ‏شود.

* نکته ها                     

اراده ‏ى خداوند سبب پیدایش و آفرینش موجودات است و مى‏تواند بدون اسباب و وسیله مادّى نیز بیافریند. او سبب ‏ساز و سبب سوز است، گاهى تأثیر چیزى را از آن مى ‏گیرد و گاهى به چیزى اثر مى ‏بخشد.

پیدایش و بقا و آثار همه چیز بسته به اراده و خواست اوست.

خداوند در پاسخ زكریّا فرمود: «یفعل ما یشاء» و در جواب مریم فرمود: «یخلق ما یشاء» شاید رمزش این باشد كه فرزند براى بانوى بى ‏شوهر شگفت آورتر از فرزند براى پیرمرد باشد.

* پيام ها                      

1- ریشه سؤال و تعجّب، اگر انكار و لجاجت نباشد مانعى ندارد. «أَنّى‏ یكون لى ولد» اولیاى خدا نیز اراده خداوند در امور جهان را بر پایه‏ ى اسباب و علل طبیعى مى ‏دانند و لذا اگر بشارت ویژه ‏اى برخلاف آن آمد، چگونگى آن را از خداوند مى ‏پرسند.

2- آفرینش خداوند از راه غیر معمول، كار تازه ‏اى نیست و عوامل طبیعى نیز منحصر در امور شناخته شده نیستند. «كذلك»

3- دست خداوند براى آفرینش باز است. آفریدن از راه اسباب طبیعى و غیر طبیعى براى خداوند یكسان است. «یخلق ما یشاء»

4- شرط آفرینش، اراده‏ ى حتمى الهى است. «قضى امراً... كن فیكون»

 

* آيه 48

وَ يُعَلِّمُهُ الْکِتابَ وَ الْحِکْمَةَ وَ التَّوْراةَ وَ الْإِنْجيلَ

* ترجمه                      

و خداوند به او كتاب و حكمت و تورات و انجیل را مى‏ آموزد.

* نکته ها                     

در تفاسیر شیعه و سنّى مى ‏خوانیم كه مراد از تعلیم كتاب، آموزش خط و نوشتن است و مراد از حكمت، آگاهى بر مصالح و مفاسد اشیا و افعال و اخلاق و عقاید است، خواه آثار دنیوى باشد، خواه اخروى.

* پيام ها                      

1- یكى از اصول و شرایط رهبرى الهى، داشتن آگاهى ‏هاى لازم است. آگاهى بر اساس علم و حكمت وكتب آسمانى. «یعلّمه الكتاب و ...»

2- رهبر هر زمانى باید به حوادث و قوانین گذشته نیز آگاه باشد. خداوند به عیسى علیه السلام، تورات موسى علیه السلام را آموخت. «والتوراة»

 

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • منتشرشده: ۲
  • در صف بررسی: ۰
  • غیرقابل‌انتشار: ۰
  • اطاره IR ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۹
    دترارترارترت
  • استار باور فلای(ستاره) IR ۰۷:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۸
    بدردم نمیخوره