به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حجتالاسلام مجتبی نامخواه در مراسم افتتاحیه دهمین گردهمایی هیأتهای محوری و برگزیده کشور که با موضوع هیأت و گفتمان انقلاب اسلامی در سالن همایشهای مجتمع یاوران مهدی(عج) برگزار شد، با بیان اینکه نظریههای انقلاب اسلامی ما را به چرایی رخداد انقلاب نمیرسانند، اظهار کرد: شناختهای مذهبی و فرهنگی از انقلاب اسلامی نیز نمیتوانند به این چرایی پاسخ دهند.
وی اضافه کرد: اگر موضوع انقلاب اسلامی فقط سیاستهای ضد مذهبی رژیم پهلوی بود نیروهای سطح بالای مذهب به ویژه مراجع تقلید همه باید آغازگر انقلاب اسلامی میبودند اما فقط عدهی قلیلی همراه امام خمینی(ره) بودند که به میدان مبارزه با شاه به صورت مستقیم وارد شدند.
این پژوهشگر حوزوی گفت: بر اساس تحلیلهایی که از فرمایشات امام خمینی(ره) انجام شده است؛ انقلاب اسلامی در دوران ابتدای خود مراحل ارائه اسلام انقلابی، مواجه شدن با انقلاب انسانی و تربیت انسان انقلابی را طی کرده و به انقلاب اسلامی در ایران رسیده است.
وی با اشاره به تعابیر امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه در انقلاب اسلامی، اسلام جهاد و شهادت جایگزین اسارت و ذلت شده است، عنوان کرد: چیستی انقلاب اسلامی یک پدیده فقط اقتصادی یا فقط ضداستکباری نیست بلکه جایگزینی دو تفکر است.
حجتالاسلام نامخواه با بیان اینکه امام خمینی(ره) خطر جریانهای منحرف را به فرامرزهای ایران ارجاع نمیدهند، مطرح کرد: انسان انقلاب اسلامی از دل انقلاب انسانی و یک نیروی اجتماعی جدید متولد شده است و دغدغههای انقلابی فضای فکری او را فرا گرفته است به صورتی که همیشه درحال پایش فکری خود است و در این راستا خود را مبرا از خطر جریانهای منحرف نمیداند.
وی با اشاره به نقش هیأت در تربیت انسان انقلابی تصریح کرد: در فرآیند انقلاب اسلامی بخشی از هیأتهای مذهبی میتوانند ترویج اسلام ناب محمدی را بر عهده گیرند و مفاهیم مورد نیاز را به مردم منتقل کنند.
حجتالاسلام نامخواه ادامه داد: سختتر از کار امثال شهید حججی این است که در درون انقلاب اسلامی بتوانیم ارزشها را حفظ کنیم چراکه انقلاب در درون خود به وضعیتی رسیده که نابرابری اجتماعی به یک آسیب جدی تبدیل شده است.
این پژوهشگر حوزوی خاطرنشان کرد: کار انقلاب در بیرون مرزها جلو رفته و اکنون به مرزهای رژیم صهیونیستی رسیدهایم اما در درون نظام اسلامی به جایی رسیدهایم که گاهی باید برای وجود برخی بیعدالتیها از مردم عذرخواهی کنیم.
وی اضافه کرد: همانطور که اگر حججیها نبودند در خارج از مرزها به نتیجه نمیرسیدیم اکنون هم در رفع نابرابریهای درون جامعه نیازمند امثال شهید حججی هستیم چراکه آرمان مقاومت در برابر استکبار جهانی پیش رفته اما آرمان مقاومت در برابر استکبار داخلی زمین مانده است و افراد حاضر در میدان نتوانسته به شیوه مطلوب در کشور به ایفای نقش خود بپردازند.
حجتالاسلام نامخواه با تاکید بر اینکه هیأتهای مذهبی باید کانون تغییرات اجتماعی در جامعه اسلامی باشند، عنوان کرد: در شرایط کنونی میزان اثرگذاری هیأتها در عرصههای مختلف اجتماعی باید افزایش یابد تا بتوانیم به سرمایه اجتماعی مورد نیاز در جامعه برسیم.
انتهای پیام