به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از گرگان، آیتالله محمدجواد فاضل لنکرانی، در آیین اختتامیه همایش جستارهای پژوهشی با تأکید بر بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، در گرگان اظهار کرد: بیانیه گام دوم یکی از نقاط عطف دوران رهبری انقلاب اسلامی است.
وی با بیان اینکه هدف ما تمدن نوین اسلامی است، افزود: مناسب است در همایشی ادله تمدن اسلامی بحث شود و این که چه دلیلی وجود دارد اسلام به دنبال تمدن است، باید در قالب پژوهشها، همایشها و مقالات به این مهم پرداخته شود.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)، جامعیت و خاتمیت را دو ویژگی دین اسلام برشمرد و افزود: وقتی دین میخواهد دین خاتم باشد باید جامع باشد و «دینِ جامع» دینی است که به همه ابعاد بشر برنامه داشته باشد، لذا اسلام توجه جامع به دنیا و آخرت بشر کرده است.
آیت الله فاضل لنکرانی، ادامه داد: تمام حکومتهایی که در طول تاریخ شکلگرفته و در حال شکلگیری است، صرفاً با نگاه دنیوی و مادی بوده و بشر را موجود مادی دیدند و بر این اساس برای او منشور و بیانیه حقوق بشر نوشتند که از اشکالات بسیار اساسی بر منشور حقوق بشر این است که جایگاه خدا، دین، ارزشهای معنوی در آن خالی است.
وی با بیان اینکه تنها اسلام است که مدعی جمع بین دین و دنیا است و اسلام میگوید برای بشر برنامه جامع دارد، یادآور شد: مردمسالاری دینی که شعار زنده و پویای انقلاب اسلامی است، ریشه آن در جمع بین دین و دنیا است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: مقام معظم رهبری در انتهای بیانیه گام دوم مسأله جمهوریت و اسلامیت را بیان میکنند که این مهم تعبیر دیگری از جمع میان دین و دنیا است و این موضوع باید به یکی از موضوعات پژوهش تبدیل شود.
آیت الله فاضل لنکرانی تصریح کرد: اگر بخواهیم در ۴۰ سال گذشته انقلاب اسلامی در مردم و مسئولان ریشهیابی و آسیبشناسی کنیم، مشکلات فراوانی برای آن به وجود آمده و عامل تمام این مشکلات برای آن بوده که نگاه «جمع بین دین و دنیا» برای آنها حل نشده است.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) تأکید کرد: اسلام به دنیای بشر توجه کرده است و مادیون هم به دنیای بشر توجه کرده است، اما نگاه اسلام به دنیا با نگاه مادیون به دنیا متفاوت است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم یادآور شد: یک مسئول نظام اسلامی اگر نتواند رابطه بین دین و دنیا را از لحاظ اسلام تشخیص دهد و تحلیل کند، نمیتواند کارگزار نظام اسلامی باشد.
وی تصریح کرد: اگر به دنبال کادرسازی و تربیت نیرو برای نظام اسلامی هستیم، آموزش و پرورش، دانشگاهها و مسئولان دولتی باید به آیاتی که در خصوص دنیا و آخرت در قرآن کریم وجود دارد، نگاه جدیدی داشته باشند.
آیت الله فاضل لنکرانی با بیان اینکه قرآن کریم تأکید میکند عالم ماده را برای بشر خلق کردم و هرچقدر که میتواند از آن استفاده کند، اما از فساد باید بپرهیزد، گفت: اینکه اشرافیگری در دین ما مذموم است تردیدی در آن نیست، اما هنوز بحث جامعی در خصوص اشرافیگری انجام نشده است، آیا کسی که لباس پاکیزه و مرتبی دارد و یا خانهای متناسب با شأن خود دارد، اشرافی است؟
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) افزود: در بیانیه گام دوم هدف روشن است، اما باید به صورت ریز و جزئی بیان شود و تحویل مردم، مسئولان، مراکز دانشگاهی و دولتی و صدا و سیما شود.
آیت الله فاضل لنکرانی در پایان گفت: امیدوارم آثار خوبی از این همایش خارج و گام بسیار خوبی برای تبیین بیانیه گام دوم برداشته شود.
انتهای پیام
نظر شما