جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
کاظم صدیقی

حوزه/ خطیب نماز جمعه تهران با تاکید بر اینکه دشمنان به دنبال هر فرصتی هستند که ملت ایران را از انقلاب، استقلال و پیشرفت باز بدارند، اظهار داشت: جریان برجام یکی از مسائلی بود که در حلقه فتنه های استکبار بود. FATF یکی دیگر از این حلقه‌ها است که روی آن اصرار وجود دارد. با برجام سفره مردم کوچکتر شد و گرانی‌ها سیر صعودی طی کرد و مردم عزیز ما در مدت زمان کوتاهی تلخ ترین شرایط را چشیدند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از تهران، حجت الاسلام و المسلمین کاظم صدیقی در خطبه های امروز (ششم دیماه ۹۸) نماز جمعه تهران با اشاره به نهم دی، با بیان اینکه این روز هم ایام‌الله است و هم تجدید خاطره ایام الله ۲۲ بهمن ۵۷ و ۱۹ دی قم است، تاکید کرد: این روز پیروزی خون بر شمشیر و ایمان را در تاریخ به ثبت رساند. ۸ ماه بود با نقشه استکبار در سطح وسیع و شیطان بزرگ و اذنابش که کشورهای بی‌وفا و دروغگوی غربی است و غده سرطانی یعنی اسرائیل، دست به دست هم داده و سال‌ها نقشه کشیده بودند و پایان نظام اسلامی را پیش‌بینی کرده بودند. عده‌ای هم که هرچه سر سفره انقلاب شهرت به دست آورده بودند، با برنامه دشمنان آتش فتنه خارجی را شعله ور کردند و از هیچ کاری در این جهت دریغ نورزیدند.

وی افزود: از نا امنی و شقاوت گرفته تا همه ابزاری که می‌توانستند برای به هم ریختن نظام اسلامی استفاده کنند، استفاده کردند. در آن ایام نمایندگان سران فتنه به محضر مقام معظم رهبری حاضر شدند و با آنها به معنای واقعی کلمه اتمام حجت شد، اما دست بردار نبودند.

خطیب نماز جمعه تهران با بیان اینکه در آن ایام مردم شب و روز نداشتند، تاکید کرد: همه امور مختل بود. منافع و مجاری اقتصادی نمی‌توانستند در ناامنی امور خود را انجام دهند، اما سلاحی که آمریکا را سرافکنده و رسوا کرد معجزه حضور ایمان، وفا، غیرت، بصیرت و میثاق با نایب امام زمان(عج) و تجدید بیعت با امامان بود. مردم خون امام حسین(ع) را در رگ‌های خود احساس کردند.

حجت الاسلام و المسلمین صدیقی با تاکید بر اینکه دل‌های مردم کانون عشق به اهل بیت(ع) است، گفت: مردم فرصت شناس هستند و به موقع حضور می‌یابند و اگر ما شب و روز علی الدوام شکر بگوییم بازهم شکر نعمت ۹ دی نخواهد شد. امام زمان(عج) خشنود و مقام معظم رهبری سربلند شد و آتش فتنه نیز خاموش شد. افرادی که پرچم فتنه ۸۸ را برداشته بودند پرچم‌شان گرفته شد، اما هنوز فتنه به پایان نرسیده است.

خطیب نماز جمعه تهران با تاکید بر اینکه دشمنان به دنبال هر فرصتی هستند که ملت ایران را از انقلاب، استقلال و پیشرفت باز بدارند، اظهار داشت: جریان برجام یکی از این مسائلی بود که در حلقه فتنه های استکبار بود. FATF یکی دیگر از این حلقه‌ها است که روی آن اصرار وجود دارد. با برجام سفره مردم کوچکتر شد و گرانی‌ها سیر صعودی طی کرد و مردم عزیز ما در مدت زمان کوتاهی تلخ ترین شرایط را چشیدند. در این رهگذر ماجرای افزایش قیمت بنزین که اصل قضیه آن مسئله هدفمند کردن یارانه ها و گرفتن حق دهک های پایین از دهک های بالای جامعه بود را تجربه کردند.

حجت الاسلام و المسلمین صدیقی افزود: در مسائل دیگر مرفهین و متمکنین از یارانه ها چندین برابر طبقات ضعیف بهره مند هستند و شکاف طبقاتی روز به روز بیشتر می شود، لذا اصل قضیه هم قانون و هم بر عهده دولت بود، اما متاسفانه به درستی ملت را توجیه نکردند. هنوز مردمی که ۸ سال جنگ را با زندگی فقیرانه خود مدیریت کردند و پول قلک های بچه خود و گردنبند نوعروسان را به جبهه دادند را نشناختند و برایشان روشنگری نکردند، مطالب را واضح نگفتند، نخبگان را توجیه نکردند و به مراجع تقلید قضیه را منعکس نکرده و مردم را دچار شوکی عظیم کردند.

وی تصریح کرد: اینکه مردم از نظر معیشتی واقعا دارای شرایط سختی هستند. بیکاری، گرانی، تورم، عدم ثبات در بازار، نوسان ارز، سقوط پول ملی و بالا رفتن پول و اعتبار دشمن همه فشارهایی است که کمر مردم را خم می‌کند. در این شرایط با حرکت ناگهانی مواجه شدند و مردم در مقام گرفتن حق خود به خیابان‌ها آمدند، اما من به قربان تک تک این مردم، تا دیدند بلندگوی اسلام و صدای امام زمان(عج) از حلقوم نایبش بیرون آمد که مردم صف خود را از اراذل و اوباش جدا کنند، چه مردم نجیبی بودند. این مردم همان مردم سال ۵۷ هستند.

وی ادامه داد: من این ایمان، صلابت بصیرت و دشمن شناسی را به امام زمان(عج) تبریک می گویم و به همه مردم که همیشه یار و یاور دین بودند و سختی‌ها را تحمل کردند و نگذاشتند آسیبی به امنیت وارد شود و به اراذل و اوباش اجازه ندادند نوامیس را لت و پار کنند و همیشه به عنوان صاحبان اصلی انقلاب با تمام وجودشان ۴۰ سال از این نظام پاسداری کردند. واقعا انسان در برابر این مردم احساس خضوع می کند.

خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به بودجه ۹۹ نیز تصریح کرد: با اینکه حضرت آقا بودجه سال ۹۸ را مبتلا به آشفتگی هایی می دیدند و ارشاد فرمودند تا بودجه را اصلاح کنید، اما نه مجلس و نه دولت اهتمامی نکردند و  بودجه ۹۹ همان نسخه ۹۸ است، در حالی‌که سند مهمی که برجستگی و بی‌تجربگی دولت‌ها را نشان می دهد همان برنامه بودجه است.

حجت الاسلام و المسلمین صدیقی در پایان تاکید کرد: در بودجه ۹۹ و در این مرحله باید اقتصاد مقاومتی محور طرح بودجه قرار می گرفت، اما متاسفانه این کار نشده است. ۷۵ درصد بودجه عمومی را شرکت های دولتی که معلوم نیست چه اندازه مالیات می‌دهند و زیاندهی قابل ملاحظه ای دارند به خود اختصاص دادع اند و در نتیجه بودجه نظامی و امنیتی و تحقیق در آن زمینه، بودجه آموزش و پروش و بودجه حمایت از دهک های ضعیف آنطور که متوقع است پیش‌بینی نشده و امیدواریم مجلس بتواند در این زمینه گام هایی را بردارد.

امام جمعه موقت تهران در خطبه‌ اول نماز جمعه این هفته نیز ضمن ارائه ترجمه‌ای از سوره حمد اظهار داشت: نکته قابل توجه این است که دعا واحب است. مرحوم علامه احمد بن فهد حلی که در علم و عرفان و کرامت اگر نگوییم بی نظیر است، اما کم نظیر است، هم در فقه آثار با ارزش و ماندگار دارد و هم کتابی تحت عنوان عدة الداعی و نجاح الساعی دارد که هم کتاب دعا و هم کتاب حدیث، موعظه، اخلاق و هدایت است.

وی ادامه داد: وجب عقلی آن بدین خاطر است که خدا حجت عقل را در وجود انسان مستقر کرده و این عقل است که انسان را به سمت دین هدایت می‌کند. انسان در زندگی با خطراتی مواجه می‌شود که قابل پیش‌بینی نیست و این بلاهای مادی، معنوی، اخروی و دنیوی و غیر قابل پیش‌بینی در کمین است تا انسان را شکار کند. برای اینکه گرفتار این خطرات و زیان‌ها و بلاها نشویم به تعبیر امام علی(ع) باید به سنگر دعا پناه ببریم و دست استغاثه به بارگاه الهی بلند کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین صدیقی اظهار کرد: انسان نباید هیچ‌گاه دامن رحمت الهی را رها کند و این دلیل عقلی وجوب دعاست. هم سراغ منافع را باید از خزائن الهی گرفت و هم دفع بلاها را از درگاه پروردگار خواست.

خطیب جمعه تهران بیان کرد: حال که دعا به لحاظ عقلی و شرعی واجب است چگونه آن را اجرا کنیم؟ یکی از موارد و مصادیقی که این وجوب عملی می‌شود همین دعاهایی است که خداوند در متن نماز گنجانده است.

وی افزود: نماز مجموعه‌ای از زیبایی‌هاست و در آفرینش از زیباترین تابلوهایی که خداوند ترسیم کرده تابلوی نماز است. لذا نماز به طور مطلق پناهگاه است و خدا آن را به مثابه پناهگاه معرفی کرده است؛ «استعینوا بالصبر و الصلاه». هر وقت گرهی به کارتان افتاد و دچار نگرانی شدید به پناه نماز بروید.

حجت الاسلام و المسلمین صدیقی ابراز کرد: نماز پناهگاهی است که از هر خطری ما را نجات می‌دهد و حاوی بهترین دعاست؛ «اهدنا الصراط المستقیم».

خطیب نماز جمعه تهران تصریح کرد: فردی دیروز با خانواده شهدا بود اما چطور شد امروز فتنه گر شده است؟ خطرات سیاسی و فرهنگی زیاد است. آیا آدمی که نمی‌داند چه زمانی بیماری او را گرفتار می‌کند نباید به پناهگاهی پناه ببرد که قبل از وقوع حادثه بتواند به آنجا برود؟

وی افزود: فردی دیروز قائم مقام بوده، وزیر بوده یا مسئول بوده و امروز در زندان است. این چنین موارد خطرات و بلایای آبرویی در کمین است و باید مراقب باشیم و طبق فرمایش امام علی (ع) باید به سنگر دعا و نیایش متوسل شویم. دست گدایی را همیشه به درگاه الهی ببرید. این نکته عقلی دفع ضرر محتملی است که می‌بینیم در جامعه چه گرفتاری‌هایی وجود دارد.

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه گناه نتیجه نسیان حق است، گفت: کسی که خدا را به یاد بیاورد بداخلاقی نمی‌کند، احتکار نمی‌کند، رشوه نمی‌دهد، سیاسی‌بازی نمی‌کند، درمقابل خون شهدا نمی‌ایستاد و نسبت به جوان‌های بیکار بی‌تفاوت نمی‌شود. همه این مشکلات به دلیل حساب نبردن از حضرت حق است.

انتهای پیام   ۳۱۳/۱۷

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha