به گزارش خبرگزاری حوزه به همت محققان مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی(نور)، در آستانه فرارسیدن ۲۵ رجب، سالروز شهادت مظلومانه امام کاظم علیه السلام، ویژه نامۀ غریب بغداد در پایگاه اطلاع رسانی حوزهنت بهروزرسانی شد.
گفتنی است این ویژهنامه الکترونیکی در قالب ۱۴ سرفصل و ارائه ۱۰۸ مطلب مفید شامل موارد زیر تهیه شده است:
۱. شناسنامه امام موسی بن جعفر علیهما السلام
۲. اوضاع اجتماعی و سیاسی عصر امام موسی کاظم علیه السلام
۳. سیره سیاسی امام موسی کاظم علیه السلام
۴. سیره هدایتی امام موسی کاظم علیه السلام
۵. سیره اخلاقی و عبادی امام موسی بن جعفر علیهما السلام
۶. رنجها و مصیبتهای امام موسی بن جعفر علیهما السلام
۷. برگی از دفتر فضائل امام موسی کاظم علیه السلام
۸. داستانهایی از امام موسی کاظم علیه السلام
۹. در سایه سار کلام نورانی امام کاظم علیه السلام
۱۰. یاران و شاگردان امام موسی بن جعفر علیهما السلام
۱۱. امام موسی بن جعفر علیهما السلام در شعر و ادب
۱۲. در حریم کاظمین علیهماالسلام
۱۳. کتابشناسی امام کاظم علیه السلام
۱۴. نگارخانه شامل فیلم، صوت و عکس
اوصاف ظاهری حضرت امام موسی بن جعفر علیه السلام، دورنمایی از زندگی امام هفتم علیه السلام، زندگی سیاسی امام هفتم علیه السلام، مبارزات امام کاظم علیه السلام، نگاهی کوتاه به ادله اثبات امامت امام کاظم علیه السلام، امام هفتم علیه السلام مشعل دار عبادت و دعا، پیشوای خردورزی، رهنمودهای تربیتی امام کاظم علیه السلام، باب الحوائج و ... از جمله مطالبی است که ویژهنامه غریب بغداد در اختیار علاقهمندان قرار میدهد.
در ابتدای این ویژهنامه میخوانیم: ای باب گشوده خدا بر حوائج مردمان و ای رشته پیوند زمین و آسمان! نامت کلید گشایش گرههای فرو بسته و یادت، مایه آرامش دلهای شکسته است. نامت، نردبان صعود دعاهای مرفوع و یادت پلکان نزول اجابت منصوب است ... تو را با زبان نیاز میخوانیم با دلی پر سوز گداز به امداد این دستهای خسته... امام موسی بن جعفر علیه السلام در هفتم صفر سال ۱۲۸ ه.ق در «ابواء» -محلی میان مکه و مدینه- از کنیزی با فضیلت به نام «حمیده» زاده شد. از سال ۱۴۸ ه.ق که پدرش امام صادق علیه السلام به شهادت رسید، دوران امامت حضرت کاظم آغاز گردید. آن امام مظلوم به خاطر حقگویی و افشاگری بر ضد خلفای بنی عباس، سالهای زیادی از عمر شریفش را در زندانهای مخوف به سر برد. و سرانجام در ۲۵ رجب سال ۱۸۳ ه.ق در بغداد در زندان هارون الرشید، به شهادت رسید.
نظر شما