سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ |۱۷ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 19, 2024
آیت الله سیدمجتبی حسینی

حوزه/ آیت الله سیدمجتبی حسینی با تحلیل اوضاع این روزهای عراق، تصریح کرد: پول‌های نفت عراق که بسیار زیاد است در اختیار آمریکاست و همه این پول‌ها وارد آمریکا می‌شود و از طریق فیلترهای خاصی که دارد، پول‌ها را به مقداری که صلاح بداند به عراق برمی‌گرداند.

آیت‌الله سیدمجتبی حسینی، نماینده رهبر معظم انقلاب در عراق و نماینده مردم خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در مشهد، پیرامون اوضاع و تحولات عراق پس از شهادت سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس، گفت: قبل از شهادت سردار سلیمانی آمریکا و ایادی آن موجی علیه ایران و خط مقاومت در عراق ایجاد کرده بودند.

وی در توضیح این مطلب افزود: در کشور عراق به لحاظ عمران و آبادی و تولید در جنبه‌های گوناگون، پس از سقوط صدام چندان کاری انجام نگرفته بود، به همین جهت جمعی از مردم دست به راهپیمایی‌ها و اعتصاباتی در جهت اعتراض به وضعیت موجود و درخواست اصلاحات زده بودند که با اقبال جمع کثیری مواجه شد و شروع این حرکت مسالمت‌آمیز و اصلاح‌طلبانه بود.

 دخالت‌های آمریکا در امور داخلی عراق

نماینده رهبر معظم انقلاب در عراق، برخوردها و تظاهراتی که قبل از جریان شهادت سردار سلیمانی در عراق انجام شد را انتقاد به وضع موجود در این کشور بیان کرد و افزود: این انتقادها جنبه سیاسی و مذهبی نداشت و صرفاً این افراد خواهان اصلاحات سیاسی و اقتصادی بودند و برخی از بزرگان هم آنان را تائید کردند و اصل انتقادات را به‌حق دانستند، ولی دشمن از این قضیه سوءاستفاده کرد و ایادی آمریکا این حرکت را به یک انحراف مبدل کردند و در حقیقت جهت حرکت را به‌سوی مبارزه با اسلام، دین و دعوت به لائیک و تفکرات لیبرالی سوق دادند.

حرکتی که تبدیل به فتنه کور شد!

وی ادامه داد: حرکتی که به‌عنوان اصلاح نظام و عدالت‌خواهی و مبارزه با فساد شروع‌شده بود، تبدیل به حرکتی ماجراجویانه و مخرب و معارض با اسلام و خط انقلاب و دیدگاه‌های امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری با شعارهایی علیه ایران و ضد نیروهای مقاومت عراق و حشدالشعبی گردید تا جایی که به‌صورت یک فتنه بسیار کور و مشکل درآمد.

عضو خبرگان رهبری افزود: این حرکت انحرافی در عراق به‌گونه‌ای رشد و موجی ایجاد کرد که عقلای قوم هم نمی‌توانستند کاری انجام دهند، مدارس، ادارات و مؤسسات دولتی را تعطیل کردند، حتی حوزه‌های علمیه با مشکلات فراوانی مواجه شدند و بسیاری از اماکن مقدس و مذهبی و علمی و فرهنگی را به آتش کشیدند.

مردم تدریجاً از فتنه گران فاصله گرفتند

آیت‌الله حسینی خاطرنشان کرد: خوشبختانه عامه مردم عراق متوجه شدند که این حرکت از اهداف مقدس خودش منحرف‌شده و دیگر مردمی نیست و دارد در جهت خواسته‌های آمریکا و دشمنان عراق عمل می‌کند  پس  تدریجاً از آنان فاصله گرفتند.

بزرگ‌ترین مبارزه سردار سلیمانی با استکبار در شهادتش بود

نماینده رهبر معظم انقلاب در عراق تصریح کرد: شهادت سردار سلیمانی و ابو مهدی المهندس به‌منزله سیل خروشانی تمام آن فتنه کور و مشکلات لاینحل را از ریشه کن و نقشه شوم آمریکا و ایادی‌اش را نقشه بر آب کرد و شاید بتوان نقش شهادت سردار را در عراق با نقش شهادت شهید بهشتی اوایل انقلاب در ایران مقایسه کرد.

 وی ادامه داد: خداوند متعال شهادت سردار سلیمانی را پیش آورد، آن شخصیتی که در حقیقت سرباز مخلص انقلاب و ولایت و از مخلصین و مریدان سینه‌چاک مقام معظم رهبری بود و از هر نظر شایسته و انقلابی بود. تمام تجلیل از جنازه وی تجلیل از انقلاب و خط مقاومت اسلامی محسوب می‌شد و می‌توان گفت بزرگ‌ترین معرکه مبارزه او با استکبار، شهادتش بود.

اشتباه استراتژیک آمریکا

آیت الله حسینی با اشاره به اینکه یکی از اشتباهات استراتژیکی آمریکا این ترور ظالمانه و احمقانه بود، اظهار داشت:  در زمانی که آن سردار بلندآوازه و بزرگ به‌عنوان مهمان رسمی وارد خاک عراق شده بود، او را همراه یک فرمانده مهم انقلابی و مردمی عراق  به شهادت رساندند.

جشنی که تبدیل به آتش خشم مردم عراق شد!

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه آمریکا با شهادت سردار سلیمانی می‌خواست مشکلی از برابر خودش را بردارد و ضربه شکننده‌ای به نظام جمهوری اسلامی و خط انقلاب وارد کند، گفت: شهادت سردار سلیمانی در عراق، یک حرکت معجزه‌آسا و عظیم ایجاد کرد؛ البته کسانی که به‌ اصطلاح خط انحرافی پیش‌گرفته بودند، در میدان التحریر، با شنیدن خبر شهادت این دو فرمانده جشن گرفتند و شیرینی توزیع کردند!!!، اما چیزی نگذشت معاندین خود را در مقابل، موجی عظیم از مردم انقلابی و مقاوم عراق مشاهده کردند که به‌صورت مواکب میلیونی در سراسر عراق در بغداد، کربلا، نجف، بصره، ناصریه و شهرهای دیگر عراق دیدند که یکپارچه شعار الله‌اکبر و مرگ بر آمریکا لبیک یا حسین و سایر شعارهای انقلابی سر می‌دهند که دیگر برای مخالفان جریان ضد اسلام و انقلاب جایی نگذاشتند و در نهایت مجبور شدند تشکیلات خود را جمع کنند.

وی افزود: این حرکت‌های عظیم و مردمی، فضای عراق را به‌کلی عوض کرد و در حقیقت فضای موجود به نفع انقلاب و به نفع گروه‌های مقاومت اسلامی تغییر داد.

رسوایی آمریکا و ایادیش در عراق پس از شهادت سردار

آیت‌الله حسینی تصریح کرد: آمریکا یک ضرر اساسی کرد و حرکت بسیار خوبی در عراق ایجاد و وحدتی بین دو ملت عراق و ایران ایجاد شد، زیرا خون مطهر دو فرمانده ایرانی و عراقی درهم‌ آمیخته شد؛ مردم در راهپیمایی‌ها برای هر دو شهید به میدان آمدند، حتی پیکر مطهر ابومهدی به ایران آمد و تشییع خوبی از این فرمانده همراه با سردار سلیمانی انجام گرفت.

وی خاطرنشان کرد: این قضیه باعث شد که بر پیکره آمریکا خسارت بزرگی وارد شود و ایادی آن‌ها که در داخل عراق هزینه‌های سرسام‌آوری کرده بودند، برای آن افراد مفسد و افرادی که عامل نفوذی آنان بودند میلیاردها خرج کردند، حتی به‌صورت رسمی پول توزیع می‌کردند و جوانان را به آشوب و فساد و فحشاء دعوت می‌کردند، در داخل عراق همه آن‌ها از بین رفت و شعله‌های فتنه و انحراف خاموش شد و گرایش به نفع انقلاب و خط مقاومت شروع شد.

واکنش مردم عراق بعد از حمله ایران به عین الاسد

آیت الله حسینی با تاکید بر این که زمانی که ایران پایگاه آمریکایی عین الاسد را زد، برای مردم و عراق یک افتخار بود، افزود: ایران با تمام قدرت، نظامی را که خود را ابرقدرت جهان می‌دانست در همان‌جایی که شیطنت ازآنجا بلند شده بود با ضربه‌ای کوبنده پاسخ داد، حرکت خوب ایران یعنی قدرت‌نمایی جمهوری اسلامی بود و جمع زیادی از مردم عراق نیز این برخورد قدرتمندانه را تحسین کردند و برخی از گروه‌های مقاومت در داخل عراق نیز حق خود را در زدن آمریکا محفوظ داشتند، و لذا بعداز آن مکرر مقرهای نظامی آمریکا را در عراق هدف موشک‌های خود قرار دادند.

هجمه علیه ایران مشتری نداشت

نماینده رهبر معظم انقلاب در عراق ادامه داد: البته در همین شرایط افرادی که به‌نوعی مزدور و هوادار آمریکا بودند، در تبلیغات خود ایران را مورد انتقاد قرار دادند و می‌خواستند که بعضی ساده‌دلان را تحریک کنند که ایران حرمت تمامیت ارضی عراق را رعایت نکرد، ولی این حرف چندان مشتری نداشت.

وی تأکید کرد: در قضیه حمله موشکی ایران به پایگاه آمریکایی، ایران با عراق هماهنگ کرده بود، دیگر اینکه ایران در حقیقت تنها دشمنان سردار سلیمانی را نزد، بلکه دشمنان ابومهدی المهندس را نیز زد، زیرا هر دو این‌ها شهید شدند؛ آمریکا با کشتن یک فرمانده عراقی و یک میهمان عزیز برای عراقی‌ها به کشور عراق تجاوز کرده بود.

مردم عراق نقش حاج قاسم در دفع داعش را فراموش نمی کنند

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: مردم عراق به‌خوبی نقش سردار سلیمانی را در دفع داعش می‌دانستند؛ ایشان نقش سازنده و مهمی در عراق داشتند، همراهی سپاه و نیروهای سپاه، نیروهای مردمی ایران در قضیه دفع داعش و شکست آنان عامل مؤثری بودند که ملت عراق اعم از سنی و شیعه هیچ‌گاه فراموش نمی‌کنند.

موج نفرت از آمریکا

آیت‌الله حسینی، درباره واکنش سیاست‌مداران عراقی به تحولات بعد از شهادت سردار سلیمانی در عراق اشاره کرد و افزود: مسئولان عراقی روی این قضیه همکاری کردند، آنچه مهم بود مصوبه مجلس مرکزی عراق در بغداد بود که رسماً رأی به خروج کلیه نیروهای نظامی آمریکا از عراق دادند، زیرا دیگر نیازی به حضور آنان در عراق نیست، این مصوبه بسیار ارزنده‌ای بود، آن‌هم از مجلسی که در آن بالاخره طرفداران آمریکا حضور داشتند و این نشان می‌داد که‌موج توجه به انقلاب و پشت کردن به آمریکا یک موج بسیار عمیقی است.

حمله نیروهای مقامت به پایگاه های آمریکا

وی ادامه داد: از طرف دیگر جوانان مقاوم در داخل عراق و به تعبیر دیگر فضائل مقاومت اسلامی رسماً آمریکا را مورد تهدید قرار دادند و گفتند ما آمریکا را می‌زنیم و مکرر پایگاه‌های آنان را مورد حمله قرار دادند و آمریکا نیز چند بار پایگاه‌های مقاومت عراقی را بمباران کرد.

نماینده رهبر معظم انقلاب در عراق افزود: فتنه کوری که ذکر کردیم متأسفانه بعد از اربعین اتفاق افتاد؛ بعد از جریان عظیمی که دو ملت ایران و عراق خیلی قوی در این مراسم شرکت کردند، می‌خواستند حرکت اربعین را خنثی کنند، ولی مجدد خون مطهر سردار سلیمانی، ابومهدی و همراهان این شهدا نقشه دشمنان اسلام را خنثی کرد.

رژیم سعودی عامل رسمی آمریکا در منطقه است

آیت‌الله حسینی در ادامه درباره نقشه‌ها و توطئه‌های آمریکا و آل سعود در عراق، گفت: ما باید بدانیم آمریکا و سعودی از هم جدا نیستند، رژیم سعودی عامل رسمی آمریکا در منطقه است.

نماینده مقام معظم رهبری در عراق ادامه داد: هدایای گران‌قیمتی که آل سعود به آمریکا به‌صورت رسمی می‌دهد که یک نمونه آن، چهار میلیارد دلاری است که در سفر ترامپ به عربستان  به آمریکا داد.

آمریکا خود را مالک عراق می‌دانست

وی افزود: با سقوط رژیم بعثی، نیروهای آمریکایی در داخل عراق حضور پیدا کردند؛ آمریکا خودش را مالک عراق می‌دانست و آمده بود که در این کشور بماند و برای همیشه این کشور را پایگاهی برای خود قرار دهد و از این پایگاه علیه انقلاب اسلامی و مقاومت اسلامی در لبنان، فلسطین، سوریه، یمن و سایر مناطق اسلامی بهره‌برداری کند.

نماینده خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه خوشبختانه بعد از سقوط صدام به‌تدریج مردم عراق بیدار و آگاه شدند، افزود: مردم انقلابی عراق علیه آمریکا جنگیدند و پایگاه‌های نظامی آمریکا را زدند حضور آمریکایی‌ها را در اینجا ناامن کردند تا جایی که آمریکایی‌ها مجبور شد شهرها را رها کند و تنها در پایگاه‌های نظامی خود مستقر شوند.

وی بابیان اینکه آمریکا در بعد اقتصادی نیز، از هیچ تلاشی در مبارزه با انقلاب و مقاومت اسلامی کوتاه نمی‌آید و در این مسیر هزینه زیادی می‌دهد، گفت: توسط سعودی با پشتوانه پول‌های نفت و همچنین با حمایت ایادی سرسپرده در داخل عراق سعی می‌کنند با ایران در رفع نیازهای اقتصادی عراق رقابت کنند و مشابه کالاهایی که مزیت نسبی آن‌ها در ایران است از عربستان وارد نموده و با نرخی که بتواند با کالای ایرانی رقابت کند عرضه می‌کنند و احیاناً بانفوذ در مراکز قانونگذاری مالیات‌های واردات را به‌گونه‌ای تنظیم می‌کند که قیمت نهایی کالاهای ایرانی نتواند با کالاهای سعودی یا برخی از کشورهای دیگر رقابت نماید.

آیت الله حسینی ادامه داد: علی‌رغم تلاش‌های توطئه آمیز دشمنان، لطف خداوند متعال پیوسته یار مردم خوب عراق بوده است و ما شاهد بیداری ملت عراق و تلاش گروه‌های مقاومت اسلامی و نقش مهم آنان در صیانت عراق از خطر نقشه‌های مخرب آمریکا بوده‌ایم.

آمریکا مجبور شد برخی پایگاه‌های نظامی خود را ترک کند

وی با اشاره به اینکه در روزهای اخیر آمریکا مجبور شده است برخی از پایگاه‌های نظامی خود را ترک کند، افزود: آمریکا این روزها مجبور شده به برخی از پایگاه‌های خود مانند عین الاسد، در صحرای عراق و اربیل اکتفا کند، زیرا با توجه به عدم رضایت مردم از حضور آمریکایی ها و خشم نیروهای جبهه مقاومت اسلامی، نسبت به نیروهایش در پایگاه‌های متفرق احساس ناامنی می‌کندو ناچاراً به چند پایگاه مرکزی بسنده کرد.

آیت‌الله حسینی دراین‌باره افزود: اخیراً نیز وقتی مجبور شد بخشی از نیروهای خود را از عراق بیرون ببرد، تهدیدهای شدیدی را متوجه ملت عراق کرد که ما اگر ازاینجا برویم هزینه‌هایی که در عراق کردیم از منابع مربوط به عراق که در دست ماست برمی‌داریم؛ و عراق را مورد تحریمی شدیدتر از تحریم ایران قرار خواهیم داد.

آینده از آنِ مردم عراق است

نماینده رهبر معظم انقلاب در عراق تصریح کرد: به نظر می‌آید که آینده از آن مردم عراق و آن‌هایی که دلسوز کشور خود هستند، می باشد .

پول نفت عراق در اختیار آمریکاست!

وی افزود: در واقع آمریکا، پول‌های نفت عراق که بسیار زیاد است را در اختیار دارد، البته در روزهای اخیر باکم شدن قیمت نفت خسارت اساسی در درآمدهای نفتی عراق ایجادشده و این در حالی است که همه این پول‌ها وارد آمریکا می‌شود و آمریکا از طریق فیلترهای خاصی که دارد دوباره پول‌ها را به مقداری که صلاح بداند به عراق برمی‌گرداند.

آمریکا با جنگ نمی‌تواند امتیازی بگیرد

عضو مجلس خبرگان رهبری بابیان اینکه آمریکا علیه عراق تهدیدهای دیگری نیز بیان می‌کند، افزود: بر اساس ارزیابی‌هایی که می‌شود آمریکا فقط تهدید می‌کند، ولی واقعاً جرأت و قدرت اجرا آن‌ها را ندارد همچنین حمله به عراق به مصلحت آن‌ها نیست، زیرا با جنگ نمی‌تواند امتیازی را دریافت کند.

وی خاطرنشان کرد: امروز عصر کودتا گذشته است، زیرا دولت کودتا نمی‌تواند استقرار پیدا کند؛ در زمان‌های سابق عامه ملت‌ها تابع قدرت حاکم بودند وقتی کودتا می‌کردند با تهدید و زور بر اوضاع مسلط می‌شدند؛ ولی اکنون دولتی می‌تواند مستقر شود که مقبولیت مردمی داشته باشد.

نماینده رهبر معظم انقلاب در عراق افزود: در تمام دنیا نقش اول از آن ملت‌ها است؛ آری اگر دشمن بتواند رضایت عامه را جلب کند و بتواند مردم را با خود همراه کند می‌تواند شانس بقاء را پیدا کند. ولو از طریق اغواءهای مالی و یا تزویرهای شیطانی به دست بیاورد.

دم خروس خیانت های آمریکا کاملاً آشکار است/ مردم عراق هوشیارند

وی با اشاره به اینکه آمریکا این واقعیت را می‌داند که عامه مردم عراق از آنان دل‌خوشی ندارند و رفتارهای خائنانه و مستکبرانه آمریکا بعد از سقوط صدام تا به الآن برای مردم محسوس است، یادآور شد: عامه مردم می‌دانند که تمام ناامنی‌ها و فتنه‌ها و درگیری‌های مذهبی و قومی زیر سر آمریکایی‌ها و ایادی آنان بوده است و به‌اصطلاح دم خروس خیانت آن‌ها کاملاً آشکار است.

آیت الله حسینی اضافه کرد: اگر فرضاً حماقت کند و حمله نظامی مستقیم و یا توسط مزدوران خود ترتیب دهد، ممکن است خسارت‌های مالی و جانی برای مردم عراق داشته باشد، ولی سودی نخواهد برد. البته این هم خیلی بعید است، زیرا هم‌اکنون از جهت اقتصادی و اجتماعی با مشکلات فراوانی دست‌به‌گریبان است.

آمریکا در قضیه کرونا خیلی ضعیف شد

نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به گسترش ویروس کرونا در آمریکا گفت: آمریکا در قضیه کرونا خیلی ضعیف شد، نتوانست به‌درستی مدیریت کند، والان با کمبود فراوانی درگیر است و در حقیقت مبتلاترین کشورهای جهان در قضیه این بیماری جدید شده است که این‌ها خود نمایانگر ضعف مواضع اقتصادی و سیاسی و اجتماعی نظام حاکم است و لذا بعید است کاری بتواند انجام دهد و برخی شرارت‌های او، برای این است که بگوید ما هنوز زنده هستیم و جان داریم.

وی افزود: ما امیدوار هستیم آینده از آن مسلمین و مستضعفین است، از آن افرادی که خیرخواه برای کشور خودشان هستند و ان شاءالله پیوند دو ملت عراق و ایران همچنان روزبه‌روز رو به استحکام باشد و نقشه‌های دشمن رسوا شود و طرفداران دشمن ان شاءالله به انزوا کشیده شوند.

لزوم توجه بیشتر به خداوند

عضو مجلس خبرگان رهبری در بخش پایانی این مصاحبه، درباره ویروس کرونا در ایران گفت: وظیفه مردم است که توجه به خداوند متعال را در این روزها بیشتر کنند، با التجاء و استغاثه به نزد خداوند روی‌آوریم، در این بیماری خود اتمام‌حجتی است در قدرت‌نمائی خداوند تا ما بدانیم اگر عنایت الهی نباشد موجودی به آن کوچکی می‌تواند تمام معادلات بشر را به هم بزند.

وی بابیان اینکه تمام دنیا، کشورهای اسلامی و غیر اسلامی با این بیماری درگیر هستند، افزود: خداوند بعضی بلاها را عمومی برای همه ملت‌ها ایجاد می‌کند تا همه به خداوند بازگشت کنند و توجه به خدا نمایند، برای کسانی که این توجه در آن‌ها ایجاد شود قطعاً این جریان، جریان مبارکی است به تعبیر قرآن بلای حسن است و مؤمنان منتفع خواهند بود.

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: الآن ملت ایران به خاطر این بیماری ضررهای اقتصادی، اجتماعی فراوانی به آن‌ها متوجه شده است خصوصاً فقدان عزیزانی که با این بیماری از دست‌رفته‌اند، ولی از این خسارت‌ها باید با صبر انقلابی بهره‌برداری کرد. خداوند رحمان می‌فرماید: إنّما یُوفّی الصابِرُونَ اَجْرَهُمْ بِغَیْرِ حِسابٍ.

نماینده خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری گفت: کل این بلا در حقیقت موجب قرب ما به خدا و مقاومت بیشتر و همچنین پیشرفت‌های فنی و علمی در مسائل پزشکی و اختراعات پزشکی و خوداتکایی در این شرایط می‌شود، همان‌طور که رهبر انقلاب اسلامی عنوان سال جدید را جهش تولید نامیدند، باید در جهت پیشرفت در همه عرصه‌ها حرکت کنیم و این پیشرفت‌ها به نفع دنیا و آخرت ما باشد.

تقدیر از نیروهای جهادی

وی به حضور جهادی مردم در کنار کادر پزشکی کشور برای مقابله با ویروس کرونا اشاره کرد و افزود: در دو ماه گذشته که کشور اسلامی ایران با ویروس کرونا درگیر است، مردم در میدان جهاد حضور دارند، پیشرفت‌های خوبی ایجاد شد، ایثار و همدلی و هماهنگی ملت در کنار کادر پزشکی از جمله؛ حضور طلاب و دانشجویان، بسیجیان، سپاه پاسداران، ارتش جمهوری اسلامی و نیروهای هلال‌احمر قابل‌تقدیر است، این‌ها همه از برکات خداوند متعال است که به مردم ایران عنایت کرده است.

گفتگو: زهرا حسینی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • ASEMANI IR ۱۸:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
    5 0
    واقعا تحلیل جالب و کاملی بود