چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۰
باطنی: کرونا ضعیف بودن انسان را اثبات کرد/ خانه ها تبدیل به مسجد شوند

حوزه/ جانشین مدیر حوزه علمیه اصفهان گفت: اگر امکان برگزاری جلسات رسمی و حضور در اماکن مقدس نیست باید در جمع های کوچک خانوادگی همه کارهایی که در مسجد پیش از این انجام می دادیم، اجرا شود و اعضای خانواده فرصت هایی برای قرائت قرآن و توسل فراهم کنند.

 حجت الاسلام والمسلمین علیرضا باطنی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در اصفهان با اشاره به راهکارهای تقویت معنوی و حفظ معنویت در شرایط کنونی و در آستانه ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: وقتی از منظر فرهنگ دینی به ابتلائات نگاه می کنیم به سه جهت اساسی برای ابتلائات در آیات و روایات می رسیم.

وی افزود: گاهی ابتلا با هدف تنبیه و تذکر به افراد غافل انجام می شود و گاهی هدف از ابتلا ارتقاء درجه و جایگاه ایمانی بوده و گاهی نیز هدف از گرفتاری ها، مجازات است.

جانشین مدیر حوزه علمیه اصفهان با بیان این که هر سه جهت و هدف را می توان در این ابتلا اخیر مشاهده کرد، گفت: خداوند بعضی را برای آبدیده کردن و رشد دادن در معرض ابتلا قرار می دهد و برخی را به دلیل غفلت و برخی را برای انحراف آنها مجازات می کند و البته قرآن کریم می فرماید عامل این گرفتاری ها خود مردم هستند و انواع نیکی ها و خوبی هایی که به انسان می رسد از ناحیه خداوند می باشد.

وی اضافه کرد: وقتی پیامبر دستوری از جانب خداوند به مردم می دهد، مردم در رابطه با اجرای فرمان الهی سه گروه می شوند، دسته ای اطاعت می کنند و سعی می کنند دیگران را نیز به اطاعت وادارند و گروه دیگر عصیان کرده و دسته سوم ساکتین هستند و وقتی خداوند مجازات را اعلام می کند این سه گروه به دو گروه تقلیل پیدا یافته و آن ساکتین هم به سرنوشت معصیت کاران دچار می شوند.

 کرونا ضعیف بودن انسان را اثبات کرد

حجت الاسلام والمسلمین باطنی با اشاره به چالشی که ویروس کرونا برای مردم دنیا ایجاد کرده است، تصریح کرد: در چنین شرایطی، آن اندیشه ی فرد محور و اومانیسمی که به ویژه سیاست گذاران و حاکمان تمامیت خواه جهان را به خود مشغول کرده بود، به چالش کشیده شده و به همه کشورها در سطوح مختلف با امکانات متفاوت اعلام کرد که ضعیف هستید.

وی با اشاره به آیات قرآن کریم پیرامون ضعف انسان، خاطرنشان کرد: بشر غرق در ذرق و برق مادی و قدرت های دنیایی، باید دچار تلنگری به این زندگی مادی می شد و با این ویروس چنین تلنگری به انسان زده شد و بشر قرن ۲۱ به عجز و ناتوانی خود اعتراف کرد.

جانشین مدیر حوزه علمیه اصفهان داعیه داران سردمداری جهان را تسلیم وضعیت کنونی عنوان کرد و ادامه داد: آنها که داعیه دار سردمداری جهان بودند و هیچ اراده ای برخلاف اراده خود بر نمی تافتند امروز تسلیم وضعیت موجود شده اند.

مهمترین عامل گرفتاری انسان

وی، بی رحمی و بی تفاوتی نسبت به مظلومان را یکی از عوامل گرفتار شدن انسان ها به مشکلات دانست و گفت: البته مومن باید از دل گرفتاری ها فرصت ها را پیدا کند و تسلیم وضعیت موجود نشود، هم چنان که امام عسگری(ع) می فرماید: "هیچ گرفتاری نیست، مگر این که خداوند نعمتی و فرصتی و خیری در دل آن گرفتاری مقرر کرده است".

وی افزود: آنچه که حلقه مفقوده در این بلیه عام است مسائل معنوی، روحی و عبادی و ماورایی است که کمتر به آن توجه می شود، البته مومن زیرک است و باید زیرکانه به مسائل نگاه کند و اگر شرایط به گونه ای است که امکان انجام مراسم های عبادی مانند گذشته فراهم نیست، باید شرایط جدیدی را به وجود آورد تا از گستره عبادت خود کم نکند.

روح نیازمند تغذیه است

حجت الاسلام والمسلمین باطنی عدم امکان انجام مناسک عبادی به صورت جمعی را مانعی برای ایجاد ارتباط با خداوند ندانست و خاطر نشان کرد: وقتی نماز جماعت و جمعه و احیاء و جلسات بزرگ دعا امکان پذیر نیست همان رابطه را به شکل دیگری نیز می توان برقرار کرد، چرا که همانگونه که جسم انسان نیاز به غذا دارد، روح نیز نیازمند به تقویت و حیات معنوی است و اصولا توجهات معنوی انسان در تنگناها بیشتر می شود.

روح نباید به اسارت برود

وی با اشاره به تجربه اسارت در اردوگاه های حزب بعث و شرایط و تنگناهای دوران اسارت، ابراز داشت: انسان در شرایط سخت و دشوار به صورت فطری استمداد می طلبد ولذا وقتی فرد دچار حبس و گرفتاری و بیماری و سختی می شود، فرصت فکر کردن و به خود پرداختن و توجه به معنویت را پیدا می کند، همچنان که در دوران اسارت نیز باور اسرا بر این بود که جسم اسیر است، اما روح نباید به اسارت برود و روح خود را با ارتباطات معنوی و انس با آیات نورانی قرآن تقویت می کردیم.

خانه ها به مسجد تبدیل شوند

جانشین مدیر حوزه علمیه اصفهان با بیان راهکارهایی برای تقویت معنوی خانواده ها در این ایام، گفت: اگر امکان برگزاری جلسات رسمی و بزرگ و حضور در اماکن مقدس نیست باید در جمع های کوچک خانوادگی همه کارهایی که در مسجد پیش از این انجام می دادیم، اجرا شود و اعضای خانواده فرصت هایی برای قرائت قرآن کریم و توسل فراهم کنند.

توصیه مهم رهبر معظم انقلاب به مردم

وی همچنین به تکلیف دیگری که رهبر معظم انقلاب در فرمایشات اخیر خود به آن توصیه فرمودند، اشاره کرد و افزود: رهبر معظم انقلاب در فرمایش اخیر خود توصیه به ایجاد قرارگاه مواسات کردند و با توجه به این که خداوند به تنهایی مومنین را به حفظ ایمان و ارتقا باورهای دینی موظف نکرده است و بخش مهمی از عبادت مومنین در مواسات و همدلی با دیگران نهفته است، لذا توجه به دیگران، کمک به نیازمندان و گره گشایی و نفع رسانی به برادران دینی حائز اهمیت است.

لزوم حمایت و دستگیری از صاحبان مشاغل خرد و فصلی

حجت الاسلام والمسلمین باطنی تاکید کرد: امروز بالاترین منفعت رسانی به مردم، حمایت و دستگیری از صاحبان مشاغل خرد و فصلی و افرادی است که به واسطه فراگیری ویروس، کسب و کار خود را از دست داده اند و دچار سختی در معیشت شده اند.

وی افزود: همان گونه که حرکت های جهادی باعث پیشگیری از شیوع کرونا شد، حرکت های جهادی خودجوش مؤمنانه نیز باید باعث پیشگیری از متلاشی شدن خانواده ها و مانع ازدیاد مشکلات معیشتی شود.

حوزویان به مردم امید بدهند

جانشین مدیر حوزه علمیه اصفهان به مأموریت و وظیفه حوزویان در این باره اشاره کرد و گفت: حوزویان باید به مردم امید و روحیه دهند و توجه مردم را به سمت معنویت و آموزه های دینی سوق داده و بیان کنند که در گذشته گرفتاری های مشابهی بوده و این امتحاناتی است که خداوند در مسیر زندگی بشر قرار می دهد و باید در دل این امتحانات به گونه ای عمل کنیم تا کارنامه قبولی برای ما ثبت و ضبط شود.

گفتگو: سیدامیر حسین ابطحی

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha