به گزارش خبرگزاری «حوزه» از شیراز، حجت الاسلام سیدکاظم موسوی عصر امروز در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان فارس که در دفتر امام جمعه شیراز برگزار شد، با بیان این که علی رغم مواجهه با مشکلات متعدد در سال گذشته، عملکرد مجموعه قضایی در حوزه های مختلف مطابق گزارش اخذ شده مثبت ارزیابی شده است، اظهار داشت: با توجه به این که وظیفه ذاتی دادگستری رسیدگی به پرونده های قضایی است، توانسته ایم با تدوین برنامه هایی ضمن تلاش در جهت کاهش ورودی پرونده، موفق به کاهش محسوس پرونده های معوق شویم، به نحوی که در حال حاضردر دادگاه های عمومی و انقلاب شیراز تنها دو پرونده با قدمت ۲ سال موجود است.
وی ادامه داد: اقدامات پیشگیرانه به کاهش ۴۱ درصدی ورودی پرونده ها و کاهش زمان رسیدگی و کوتاه تر شدن فرآیند دادرسی منجر شده است و امروز می توانیم ادعا کنیم دغدغه گذشته مردم در بحث اطاله دادرسی را کاهش داده ایم.
این مقام قضائی، مصداق این امر را وجود تنها ۳۶۰ پرونده کیفری در پایان سال گذشته در دادگاه های کیفری ۲ شیراز عنوان کرد و بیان داشت: این آمار برای شهری با جمعیت میلیونی بسیار اندک است.
رئیس کل دادگستری استان فارس در ادامه با بیان این که تلاش کرده ایم تحولات مد نظر ریاست قوه قضائیه را در استان به بهترین شکل ممکن اجرا نمائیم، به تشریح اقدامات صورت گرفته در حوزه مبارزه با فساد در قالب دادگاه های ویژه پرداخت و خاطر نشان کرد: این دسته از پرونده ها با جدیت و قاطعیت رسیدگی می شود و تنها در دو فقره پرونده فساد در سال گذشته، زمینه بازگشت ۵۶۰ میلیارد ریال به بیت المال فراهم شده است.
وی با بیان این که در سال گذشته ۳۶ شرکت و واحد تولیدی با ورود ستاد پیگیری اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی و در راستای تحقق شعار سال به چرخه تولید بازگشته و یا از تعطیلی آن جلوگیری شده است، گفت: پس از شیوع ویروس منحوس کرونا در کشور و نیاز جامعه به اقلام بهداشتی همچون مواد ضدعفونی کننده، ماسک و دستکش با ورود دستگاه قضایی و اتخاذ تصمیمات و صدور آراء شجاعانه ۹ واحد تولیدی فعالیت خود را از سرگرفتند که از جمله آن چهار کارخانه تولید الکل و مواد ضدعفونی کننده، چهار واحد تولیدی ماسک و یک واحد تولید البسه بیمارستانی بوده است.
رئیس شورای قضایی استان فارس در ادامه به موضوع در قله قرار گرفتن استان فارس در حوزه صلح و سازش پرونده های قتل اشاره کرد و بیان داشت: این روند طی ۶ سال به صورت مستمر محقق شده است و در سال گذشته نیز با سازش ۴۴ پرونده قتل ضمن کسب رتبه اول کشوری در این خصوص چهره مناسبی از رأفت، گذشت و مهربانی مردمان این دیار به کشور ارائه شده است.
وی، افزایش میزان ملاقات های عمومی و بررسی مشکلات حقوقی قضایی مردم در اماکن عمومی و مقدس استان و همچنین شهرستان های فارس را زمینه ساز افزایش سرمایه اجتماعی دادگستری دانست و تصریح کرد: بحمدالله در این خصوص علاوه بر مدیریت ارشد قضایی استان کلیه رؤسا و دادستان های حوزه های قضایی استان فارس نیز اهتمام ویژه ای داشتند که همین امر و مطابق نظر سنجی های انجام شده افزایش رضایتمندی مردم را در پی داشته است.
رئیس کل دادگستری فارس در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که اهداف نظارت در راستای سلامت مجموعه قضایی و کارکنان با تقویت حوزه های نظارتی بیش از پیش تحقق یافته است، گفت: بازرسی های سرزده به مجتمع ها و حوزه های قضایی شهرستان ها و همچنین نظارت و بازرسی های دوره ای و برنامه ریزی شده باعث شده است بیشترین نظارت ها در مجموعه قضایی اعمال شود.
وی همچنین از آزادی ۷۵۰۰ نفر زندانی از زندان های فارس در راستای کاهش جمعیت کیفری خبر داد و بیان داشت: تعداد زندانیان مهریه محبوس در زندان استان ۱۱ نفراست و در جرائم مالی نیز تعداد زندانیان به حدود ۲۴۰ نفر رسیده است که تحقق این امر در استان فارس که از حیث تعداد حوزه های قضایی بزرگترین حوزه قضایی کشور محسوب می گردد کاری بزرگ و نیازمند تلاش جهادی همکاران بود که به حمد اله تحقق یافته است.
حجت الاسلام موسوی، تقویت خدمات الکترونیک قضایی پس از شیوع بیماری کرونا را ستودنی خواند و افزود: اگر چه پیش از این نیز استان فارس در ارائه خدمات در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات دادگستری در کشور پیشتاز بود اما خدمات جدید در این زمینه باعث گردید ورود و خروج مراجعان به مراجع قضایی در این ایام به حداقل ممکن برسد، در حالی که ارائه خدمات قضایی به صورت مستمر در این ایام ادامه داشت.
وی همچنین بر ادامه برنامه های تدوین شده در راستای اتقان آرا و رویکردهای فرهنگی مجموعه قضایی استان تاکید کرد و افزود: همانند سال های گذشته برنامه های این حوزه با جدیت پیگیری خواهد شد و تلاش خواهیم کرد سیاست های کلان تبیین شده توسط ریاست معظم قوه قضائیه را اجرایی نماییم.
نظر شما