چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳ |۱۸ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 20, 2024
آل هاشم

حوزه/ خاطره‌ای شیرین از رزمایش مواسات دارم، بنده در فضای مجازی حضور دارم. یک شب در اینستاگرام بودم و دیدم کسی برایم استوری گذاشته و گلایه کرده است...

به گزارش خبرگزاری حوزه از آذربایجان شرقی، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آل‌هاشم، نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز درباره اقداماتی که در این استان در راستای رزمایش مساوات، همدلی و کمک مؤمنانه انجام شده است، گفت: بعد از شیوع کرونا، یک ستاد پشتیبانی تحت عنوان «مدافعان سلامت» در استان تشکیل شد و جالب است که افراد این ستاد را اعضای ستاد پشتیبانی مدافعان حرم تشکیل می‌دادند که تجربیات کافی در ارتباط با جمع‌آوری کمک‌های مردمی داشتند.

نماینده ولی فقیه در استان افزود: این اقدامات و کارهای خداپسندانه برای دستگیری از آسیب‌دیدگان کرونا، ۲۵ روز پیش از فرمان رهبر معظم انقلاب شروع شده بود اما نیمه شعبان با اعلام رزمایش مواسات از سوی معظم‌له، اولاً اقدامات قبلی قوت گرفت و ثانیاً پویشی از سوی موسسات خیریه تبریز تحت عنوان «پویش رحمت» شکل گرفت.

حجت‌الاسلام والمسلمین آل‌هاشم با اشاره به فعالیت‌های سپاه و گروه‌های مختلف در جمع‌آوری کمک‌های مردم، گفت: علاوه بر این‌ها و کمک‌های بنیاد مستضعفان و ستاد فرمان اجرایی حضرت امام و بهزیستی، کمک‌های خوبی هم از سوی مردم در سطح استان جمع‌آوری شد. البته همراهی رسانه ملی هم موثر بود و موجب شد تا رزمایش با شدت و قوت بیشتری برگزار شود.

امام جمعه تبریز درباره نقش محوری مساجد در رزمایش مواسات خاطرنشان کرد: بعد از فرمان رهبر معظم انقلاب کارکرد خودشان را تغییر دادند و به پایگاه تولید ماسک و توزیع بسته‌های بهداشتی و معیشتی تبدیل شدند. خوشبختانه شرکت بهداشتی مستقر در شهر و شهرک‌های صنعتی هم به تولید مواد ضدعفونی روی آوردند و همه دست به دست هم دادند تا با ویروس منحوس کرونا مبارزه کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین آل‌هاشم با بیان اینکه مساجد و هیئت‌های عزاداری تعطیل نبودند، افزود: اگر مساجد نبودند، معلوم نبود مشکلات ناشی از ویروس کرونا چقدر بیشتر باشد. روحانی مسجد، پایگاه مقاومت و هیئت امنا با لبیک‌گویی به مطالبه رهبر انقلاب پای کار آمدند و نیازمندان دور و اطراف محله‌هایشان را شناسایی کردند که کمک شایانی برای کمک‌رسانی به نیازمندان بود، چون تشکل‌های مختلف در حال کمک بودند اما در فهرست آن‌ها افرادی که به صورت موقت از شیوع کرونا ضرر دیده بودند، وجود نداشتند. به همین دلیل و برای جلوگیری از موازی‌کاری، کمک‌ها به صورت محله‌ای و منطقه‌ای انجام گرفت و هر منطقه بر عهده یک ستاد گذاشته شد.

نماینده ولی‌فقیه در استان درباره عملکرد روحانیون هم اظهار داشت: ائمه جماعات و طلاب از ابتدای شیوع کرونا، کنار مردم بودند. آن اوایل که تغسیل درگذشتگان کرونایی با مشکل مواجه بود، وادی رحمت تبریز شاهد فداکاری مجاهدان خاموش حوزه علمیه تبریز ـ اعم از طلاب و اساتید ـ بود که در وادی رحمت مستقر شدند و کار کفن و دفن اموات کرونایی را برعهده گرفتند؛ این از خودگذشتگی به حدی بود که حضرت آقا در سخنرانی‌شان از حوزه علمیه تبریز نام بردند.

امام جمعه تبریز در ارزیابی خود از حضور ائمه جمعه در رزمایش مواسات گفت: دفتر امام جمعه کار ستادی و سیاستگذاری می‌کرد و به دنبال مطرح کردن نام خودش نبود؛ هدف این بود که نیازمندان کمک‌رسانی شود، چون شرط اول رزمایش، مشارکت خالصانه است. ائمه جمعه در نقش فرماندهی قرارگاه‌های رزمایش بودند و اگر حضور داشتند، ممکن بود انشقاق پیش آید اما وقتی محور قرار گرفتند، نقش حمایتگرانه ـ و نه دخالتگرانه ـ داشتند، مانند پدر یک خانواده که غمخوار دلسوز همه اعضای خانواده است. شرط اول رزمایش شرکت خالصانه بود و حضور ائمه جمعه از نوع جلوداری و سیاستگذاری بود و طبیعی بود که در میدان هم بیشتر از دیگران حضور داشته باشند.

نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی درباره تجربیات ویژه‌ای که از رزمایش مواسات کسب شده است، توضیح داد: برخی افراد و گروه‌ها به صورت آتش به اختیار نسبت به ضدعفونی معابر و دستگیری از نیازمندان اقدام می‌کردند و معتقدم نباید جلوی کار گروه‌های آتش به اختیار فرهنگی و مردمی را بگیریم.

وی ادامه داد: نکته دیگر تشویق شرکت‌ها و کارخانه‌ها به کار خیر بود. به این صورت که به آن‌ها اعلام شد به هر میزان که در تهیه ارزاق مشارکت کنند، همان میزان هم از سوی ستاد رزمایش به نام آن شرکت اضافه می‌شود. یعنی اگر هزار بسته مشارکت می‌کردند، هزار بسته هم ما اضافه می‌کردیم و دو هزار بسته ـ که فقط نام شرکت روی آن درج شده است ـ میان نیازمندان توزیع می‌شد. البته که برخی هم بدون نام وارد شدند و نخواستند اسم و آرمی از آن‌ها باشد. ضمن اینکه توصیه اکید بر این بود که هنگام تقسیم کمک‌ها، کرامت انسان‌ها خدشه‌دار نشود. در واقع، شعار ما گذشتن از آرم‌ها و پرداختن به آرمان‌ها بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین آل‌هاشم در پاسخ به این پرسش که آیا کمک‌رسانی و دستگیری از نیازمندان با پایان ماه مبارک رمضان خاتمه یافته است، گفت: رزمایش در ماه رمضان قوت بیشتری گرفت، چون ماه رسیدگی به ایتام و اطعام فقراست. اما تا زمانی که این مشکل برطرف نشده، ادامه پیدا می‌کند، چون رسیدگی به نیازمندان و فقرا تعطیل‌بردار نیست و اگر کرونا هم از بین برود، دستگیری از نیازمندان باید تداوم داشته باشد، حالا نامش می‌تواند رزمایش باشد یا نباشد! 

وی در پایان با ذکر خاطره‌ای شیرین از رزمایش مواسات گفت: بنده در فضای مجازی حضور دارم. یک شب در اینستاگرام بودم و دیدم کسی برایم استوری گذاشته و گلایه کرده است که شما هر روز به چند مسجد می‌روی و از روند جمع‌آوری کمک‌ها بازدید می‌کنی، اما معلوم نیست این بسته‌ها به چه کسی می‌رسد؟ مانند من که الان به خاطر کرونا بیکار شده‌ام و نمی‌توانم اجاره خانه بدهم اما کمکی هم دریافت نکرده‌ام. شماره تلفن و آدرس منزلش را از او خواستم. گفت خواهش می‌کنم آبروی من را در محل نبرید، چون نیازمند نبودم و بعد از شروع کرونا دچار مشکل شدم. فردایش به آن آدرس رفتیم و آن آقا وقتی جلوی درب آمد و ما را دید، گریه کرد و گفت من دیگر هیچ چیز نمی‌خواهم! همین که شما آمدید، به این نتیجه رسیدم که کسی هست به حرف ما گوش دهد و رسیدگی کند؛ از حالا من و خانواده‌ام سرباز این نظام هستیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha