یکشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۳
شبکه واقفین مواسات راه اندازی شود

حوزه/ مسئول آموزش ستاد حوزوی مدیریت بحران و حوادث غیرمترقبه حوزه های علمیه خواستار راه اندازی شبکه واقفین مواسات با همکاری نهادهای ذیربط شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین مهدی پناهی در نشست هم اندیشی بررسی انواع و مدل های گوناگون مواسات مؤمنانه، اظهارکرد: در مرحله اول مواسات مؤمنانه به لحاظ عملیاتی هم روانی فشار زیادی را بر روی نهادها وارد ساخته بود که با ورود مجموعه های حوزوی و طلاب نیاز بود یک هماهنگی مادی و مالی برای خانواده های آسیب پذیر انجام گیرد.

وی افزود: در مرحله دوم با توجه به اینکه موضوع کرونا کمی عادی شد و مشاغل نسبتاً فعال شده اند و آنهایی که در بحث کرونا و کمک فعال بودند با توجه به حجم کار در مرحله اول خسته شده اند لازم بود در مرحله دوم مواسات مؤمنانه بر روی شیوه ها و محورهای دیگری بحث و بررسی شود و با توجه به تجربه مرحله اول و شناسایی نقص ها و نقاط ضعف این کاستی ها در مرحله دوم جبران گردد.

حجت الاسلام پناهی با اشاره به منّویات مقام معظم رهبری در خصوص مواسات مؤمنانه گفت: سخنان رهبر معظم انقلاب دایره خدمات مواسات مؤمنانه توسعه پیدا کرد و علاوه بر کمک های مادی و معیشتی، مباحثی مانند فداکاری، نیک خواهی، خیراندیشی، خیررسانی، حمایت، همه را با یک چشم دیدن، غمخواری، همدردی قوت بیشتری گرفت.

دبیرخانه حوزوی مواسات مؤمنانه راه اندازی شود

وی ادامه داد: در خصوص کرونا و استمرار و تقویت مواسات مؤمنانه حتی بعداز کرونا به نظر می توان بر روی ۹ پیشنهاد کار وبرنامه ریزی کرد، لذا راه اندازی دبیرخانه حوزوی مواسات مؤمنانه ضرورت دارد. راه اندازی کارگروه اشتغال و خودکفایی که با زحمات دوستانمان در کمیته اقتصاد سیاسی ستاد حوزوی بحران در این خصوص فعال هستند اما تشکیل چنین کارگروهی با طرح های کلان کشوری می توان به دنبال عملیاتی شدن آن در مبحث مواسات مؤمنانه بود.

کارشناس ستاد حوزوی مدیریت بحران حوزه علمیه افزود: «سوق دادن طرح ذکات» یکی دیگراز اقداماتی است که می تواند در بهبود شرایط فعلی از آن بهره برد. سالیان قبل حاج آقای قرائتی در طرحی ذکات را اختصاص دادند به خودِ روستاها و گفتند هر مقداری شما ذکات جمع آوری کنید به همان اندازه ما به شما می دهیم و برای مساجد خودتان هزینه کنید. اگر بتوانیم طرح ذکات را به سمت مواسات مؤمنانه حرکت بدهیم بویژه در بحث مواسات خانوادگی بدون تردید بسیاری از حجم کار کم می شود.

حجت الاسلام و المسلمین پناهی بیان کرد: اگر بتوانیم با کمک رسانه ها بحث مواسات را به سمت خانوادگی و همسایگان سوق دهیم و این مهم درون نهاد خانواده شکل بگیرد بی شک دستاوردهای ارزشمندی رقم خواهد خورد.

وی، «ورود مراجع معظم تقلید» در خصوص مواسات مؤمنانه را بسیار ارزشمند توصیف کرد و اظهارداشت: مراجع معظم تقلید پیش از این در صحنه های مختلف با کمک های نقدی و غیر نقدی حضور داشته اند اما بیانات ایشان و اختصاص بخشی از سهم امام به منظور کمک به وضع موجود می تواند آثار روانی و ارزنده ای داشته باشد.

مسئول آموزش ستاد حوزوی مدیریت بحران حوزه های علمیه «راه اندازی شبکه واقفین مواسات» و «راه اندازی شبکه تبلیغی مواسات» را دو پیشنهاد مهم و سازنده دیگر توصیف کرد و افزود: همکاری و تعامل سازمان ها و نهادهایی همچون، سازمان تبلیغات، اوقاف و امورخیریه، دفتر تبلیغات اسلامی و سایر نهادهای مرتبط می تواند نقش بسزایی در فرهنگ سازی این طرح معنوی داشته باشد.

حجت الاسلام و المسلمین پناهی گفت: یکی از اقداماتی که از سوی طلاب و فضلای جهادی حوزه علمیه برادران و خواهران انجام شد بحث برپایی مجالس مجازی ترحیم متوفیان کرونا بود که آرامشی را در بین بازماندگان این متوفیان برقرار می کرد، اگر بتوانیم زیرساخت این موضوع و توسعه آن را در دستور کار قرار دهیم به نوعی در مواسات همدردی، غمخواری نقش مهمی را ایفا کرده ایم. حضور مبلغین طرح هجرت، مبلغین مستقر، ائمه جمعه و جماعات و تشریح مفهوم مواسات و تبیین انواع آن می تواند به فرهنگ سازی این موضوع کمک شایانی داشته باشد.

وی در انتهای سخنان خود به طرح ویژه ای اشاره کرد و افزود: در بحث کرونا طلاب وظیفه ذاتی خود را فراموش کردند و آنقدر حجم کار بالا بود که بیشتر در بخش های خدماتی و کمک رسانی مشغول به ایثار و جهاد بودند رسالت معنوی خود را کمتر بروز دادند، کار بزرگی در اوج کرونا توسط ۲۰ هزار طلبه جهادی در کشور رقم خورد که یک ورود خوب و ارزشمندی بود، اما آیا وظیفه طلاب همین بود؟ معنویت بخشی و ارائه روحیه معنوی میان آسیب دیدگان ناشی از کرونا و مستمندان ناشی از معیشت زندگی است.

انتهای پیام  ۳۱۳/۱۷

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha