دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ |۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 4, 2024
کتاب

حوزه/ کتاب " احکام امر به معروف و نهی از منکر" در ۱۲۱ صفحه با شمارگان ۱۰۰۰ عدد توسط انتشارات پژوهشکده باقرالعلوم علیه السلام به زیور طبع آراسته شده است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، دین اسلام مجموعه ای است وحیانی که رسالتش، نمایاندن راه سعادت انسان در زندگی دنیوی و حیات پس از مرگ است. این دین، برنامه های متعدد و جامعی را برای رسیدن به این هدف والا معرفی کرده است، بنابراین، احکام در کنار عقاید و اخلاق از بخش های ضروری دین است که بر زندگی فرد و اجتماع اثر اساسی دارد، چرا که راهنمای استفاده از استعداد ها از منظر دین، در فقه یا احکام تجلی می یابد، به همین دلیل، اهتمام به یادگیری احکام شرعی و عمل به آنها در عرصه زندگی فردی و اجتماعی، ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
در طول تاریخ، رجوع مکلفان به مراجع تقلید برای یافتن پاسخ سوالات شرعی خود، به فراهم شدن مجموعه ها با وجود نقش بی بدیل خود در تبیین تکالیف شرعی، با گذشت زمان و پیچیده تر شدن روابط زندگی اجتماعی و حجیم شدن مجموعه های فتوایی و همچنین تعدد مراجع تقلید در عصر واحد، در انجام رسالت خود، دچار کاستی هایی شده اند و افراد عادی، برای دستیابی سوالات شرعی، با دشواری های متعددی روبه رو شده اند.
با توجه به این ضرورت ها، واحد ابواب فقهی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیه السلام هم سو با اهداف تبلیغی، خود برای تامین محتوای تبلیغ مبلغان دینی، بر آن شد با شناسایی برخی از احکام موضوعی را با ویژگی های خاص آماده نشر سازد. این ویژگی ها را می توان به صورت خلاصه چنین بیان کرد:
۱.  تدوین درختواره فقهی
در این پژوهش، درختواره ای با استاندارد های لازم برای مطالب مندرج در هر باب فقهی تدوین شده است که وجود این درختواره با تفکیک دقیق و منطقی مطالب در زیر شاخه ها، امکان دستیابی سریع به سوال مد نظر و پاسخ آن را فراهم می سازد؛
۲.طراحی سوالات شرعی
پس از تدوین درختواره، با محور قرار دادن منابع فتوایی تفصیلی مانند عروه الوثقی و تحریر الوسیله، فتاوای موجود در این منابع با توجه به مولفه هایی مانند فراگیر بودن موضوع سوال، قابل فهم بودن سوال و سوالات مستحدثه در قالب سوالاتی باز طراحی شد؛
۳.  استخراج فتاوای مراجع معظم تقلید
در این مرحله که می توان آن را اصلی ترین بخش پژوهش نامید، به سوالات طراحی شده در مرحله قبل، با مراجعه به منابع فتوایی مراجع معظم تقلید پاسخ داده شده است. درباره روش کار در بخش پاسخگویی توجه به چند نکته ضروری است: 
الف. در این پژوهش، فتاوای فقهی دوازده نفر از مراجع معظم تقلید استخراج شده است: 
آیات عظام: امام خمینی(ره)، مقام معظم رهبری، خویی رحمت الله علیه، بهجت رحمت الله علیه ، تبریزی رحمت الله علیه ، فاضل رحمت الله علیه ، سیستانی حفظه الله، وحید حفظه الله ، مکارم حفظه الله ، صافی حفظه الله ، شبیری حفظه الله و نوری حفظه الله
ب. در تمامی سوالات با مراجعه به منابع فتوایی هر یک از این مراجع تقلید، فتاوای ایشان به صورت جداگانه استخراج شده است.
ج. با جمع بندی فتاوا سعی شده است دیدگاه های مشترک مراجع در هر سوال مشخص شود که همین جمع بندی، تسلط خواننده را درباره دیدگاه های فقهی مجموعه مراجع معظم تقلید آسان تر می کند.
د. نشانی دقیق فتاوا و مستندات پاسخ های بیان شده در متن، به تفکیک هر کدام از مراجع، در پاورقی صفحات آمده است.
این کتاب ارزشمند در ۱۲۱ صفحه با شمارگان ۱۰۰۰ عدد توسط انتشارات پژوهشکده باقرالعلوم علیه السلام به زیور طبع آراسته شده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha