شنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۳ |۸ ذیحجهٔ ۱۴۴۵ | Jun 15, 2024
حجت الاسلام والمسلمین علی محمد حکیمیان

حوزه/ رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با بیان اینکه متاسفانه حوزه علوم انسانی از اثر گذاری و همراهی با انقلاب اسلامی جا مانده است گفت: در روش گفتمان محوری علم, خلاقیت و نوآوری بر قوانین و دستورالعمل های دست و پاگیر پژوهشی و علمی تقدم دارد.

به گزارش خبرگزاری حوزه،حجت الاسلام والمسلمین حکیمیان با بیان اینکه شکل گیری و نضج پژوهشگاه حوزه و دانشگاه از سال ۶۱ آغاز شده است گفت: از همان ابتدا یک شورایی به نام همکاری حوزه و دانشگاه  با زعامت و مدیریت آیت الله مصباح یزدی شکل گرفت.

وی تاریخچه فعالیت پژوهشگاه در حدود ۴۰ سال اخیر را به ۴ دوره فردگرایی، گروه محوری، سازمان محوری و گفتمان محوری ترسیم کرد و گفت: از همان ابتدا نخبگان و برگزیدگان حوزه و دانشگاه با رویکرد تحول و بازسازی علوم انسانی با هدف جهت بخشی اسلامی کار خود را در کسوت و روشهای مختلف انجام دادند.

رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با تاکید بر اینکه در دوران اتکا پژوهشگران به یک فرد خاص مباحث بیشتر با نقد و نظر و شکل گیری براساس تفکرات و اندوخته های آیت الله مصباح یزدی بود گفت: اما از دوره دوم که تقریبا از سال ۶۳ تا ۶۹ پی ریزی و تداوم یافت تغییر و تحول اندیشه ها و دستاوردهای پژوهشی علوم انسانی با تضارب آرا و مباحاث یک گروه اندیشمند متشکل از نخبگان حوزوی و دانشگاهی  ادامه یافت.

این استاد و پژوهشگر حوزه علوم انسانی دوره سوم پژوهشگاه را ورود برنامه ریزی های آکادمیک عنوان کرد و گفت: در این دوره که از سال ۶۹ تا ۷۷ با خدمات و مدیریت حجت الاسلام والمسلمین محمدی عراقی همراه بود، اصطلاحات و ادبیات دانشگاهی و آکادمیک به حوزه علمیه راه یافت.

رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه دوران عطف و تحول اساسی درونی و برونی پژوهشگاه را از سال ۷۷ اعلام کرد و گفت: از سال ۷۵ که دفتر همکاری حوزه و دانشگاه زیر مجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار گرفت اما از سال ۷۷ این دفتر به پژوهشکده حوزه و دانشگاه با ۹ گروه علمی و پژوهشی علوم انسانی تغییر عنوان داد و با تلاش ها و خدمات بی شائبه آیت الله اعرافی روش تولید سازمان محورانه شد و فعالیت های علمی و پژوهشی به رسمیت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رسید.

وی با تاکید بر اینکه در دوره سوم از حیات پژوهشگاه شاهد ورود استادان با تحصیلات توام حوزوی و دانشگاهی بودیم گفت: در این دوره پژوهشگاه به عنوان یک سازمان شامل سه بخش مغز افزاری( اعضای هیات علمی و مدیران پژوهشی)، نرم افزار( چشم اندازها و برنامه های استراتژیک سازمانی) و سخت افزاری( توسعه عمرانی و نیروهای پشتیبانی) شد.

حجت الاسلام والمسلمین حکیمیان با اذعان به این نکته که در روش های سازمان محورانه به رغم سهولت در گزارش گیری، ارزیابی و امکان تنظیم و اجرای قانون و مقررات سازمانی افزود: متاسفانه در شرایط کنونی جامعه علمی کشور  تکیه بیش از حد به دستورالعمل ها و قوانین بعضا دست و پا گیر راه را برای خلاقیت، نوآوری و توسعه علمی و پژوهشی پژوهشگران و نخبگان حوزوی و دانشگاهی بسته است.

وی با بیان اینکه در دوره جدید مدیریت پژوهشگاه به دنبال تعدیل و تغییر سازمان محوری به گفتمان محوری است گفت: در این گفتمان, تولید علم بومی، روزآمد و با هدف اسلامی سازی علم طراحی شده است.

رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با بیان اینکه متاسفانه چتر فرهنگ اسلامی بر جامعه امروز باز نشده است گفت: علما و پژوهشگران حوزه علوم انسانی – اسلامی باید نیازهای روزجامعه را شناسایی و تبیین کنند.
 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha