به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی، امروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا که به ریاست رئیس جمهور برگزار شد، گفت: به ماه های زیارتی نزدیک میشویم و مدتهاست مردم شریف و متدین توفیق زیارت مراکز زیارتی را ندارند. ۴ مرکز زیارتی داریم؛ حرم پاک و مطهر امام رضا(ع)، حرم حضرت معصومه (س)، حرم احمد بن موسی و حرم حضرت عبدالعظیم حسنی؛ این مراکز مقدسه زیارتی زیرساخت های خوب و مدیریت خوبی دارند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: مواد ضدعفونی وجود دارد که میتوان در هوا پخش کرد، بدون اینکه به چشم، مخاط، بینی و پوست آسیب برساند و حتی قابل قرقره کردن است و خطری برای انسان ندارد کما اینکه ویروس کُش است، علاوه بر این با توجه به تعداد خدام این اماکن مقدسه،هر یک یا دو ساعت میتوانند سطوح را ضدعفونی کنند.
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه در فصل سرد سال هستیم، مردم به دلیل برودت هوا نمیتوانند اعمال زیارت را انجام دهند؛ بنابراین باید شرایطی را طوری فراهم کنیم که مردم بیشتر به زیارت بروند.
قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: آقای مروی تولیت محترم اعتاب قبلا با من صحبت کرده بود و در جلسه آقای منتظری دادستان کل کشور هم ذکر کرد و آقای مروی اعلام آمادگی کردند که هر کاری لازم باشد تا شرایط بهتری برای زائران امام رضا فراهم شود را فراهم میکنیم. بر همین اساس آقای رحمانی فضلی به عنوان فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا مامور شد مذاکراتی را شروع کنند و دوباره در زمینه پروتکلهای بهداشتی زیارت اماکن مقدسه بازبینی صورت بگیرد تا در ایام ماه های رجب، شعبان و رمضان یک گشایش بیشتری برای دسترسی زیارت اعتاب مقدسه داشته باشیم.
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا در ادامه بحث با اشاره به دستیابی به دانش فنی تولید واکسن، تصریح کرد: در مرحله نخست در افکار عمومی باید از واکسن داخلی حمایت شود، زیرا در پیرامون واکسن خارجی هنوز سئوالاتی مطرح هست که باید پاسخ داده شود ولی در هر صورت باید از واکسن داخلی و از ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) حمایت شود. گذراندن فازهای مطالعاتی یک بحث است ولی بحث دیگر اینکه اینجا اگر داروی ما دو دوزی باشد که بیش از ۱۶۰ میلیون دوز نیاز داریم، حالا اگر سه دوزی باشد بیشتر از اینها نیاز هست، بنابراین برای تولید انبوه آن به زیرساخت های جدی نیاز داریم.
وی با تاکید بر اینکه بعد از تستهایی که صورت میگیرد خط تولید صنعتی برای تولید انبوه باید داشته باشیم، تصریح کرد: حمایت از ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) برای تحقق این امر لازم است؛ زیرا اگر نتوانیم تولید انبوه داشته باشیم و فقط ماهی ۲ -۳ میلیون دوز داشته باشیم، ۱۵ ماه واکسیناسیون طول میکشد و موجب عبور از دوره واکسیناسیون میشود. اثر این واکسنها احتمالا یک ساله است و سالی یک بار مردم باید واکسینه شوند و این واکسیناسیون احتمالاً چندین سال باید مداومت داشته باشد، به همین دلیل حرف یک یا دو روز نیست و لازم است سایر خطوط فعال شوند.
نایب رئیس مجلس یازدهم خاطر نشان کرد: از سوی دیگر با تولید انبوه میتوانیم واکسن ایرانی را به کشورهای منطقه صادر کنیم تا از طریق فروش آن عایدات اقتصادی زیادی برای کشور حاصل شود و این عایدات را در حوزه بهداشت و درمان صرف کرد.
قاضی زاده هاشمی در ادامه تصریح کرد: در جلسه گفته شد که سه کار به صورت همزمان در حال انجام است؛ نخست اینکه به خط تولید ستاد اجرایی فرمان امام خمینی کمک کنیم و بعد به انستیتو رازی کمک جدی تر خواهد شد که تولید انبوه داشته باشند و هم اینکه انیستیو پاستور با یک کشور خارجی در حال تشکیل یک کنسرسیومی هست که فاز مطالعات هر سه آنها در ایران انجام شود و بعد ما با توجه به اینکه زیرساخت تولید انبوه واکسن در انیسیتو پاستور را داریم بتوانیم با ورود دانش فنی به آنجا و تست مرحله سوم، تست انسانی را انجام بدهیم و واکسن را به صورت مشترک در انستیتو پاستور تولید کنیم و به روند تولید واکسن سرعت بدهیم ولی متاسفانه زمان همه این موارد به بعد از عید نوروز میرسد.
عضو ستاد مقابله با کرونا ادامه داد: متاسفانه عدم باور به تولید واکسن داخلی کار ما را ۴-۵ ماه عقب انداخته است.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه امروز گزارشی از روند فعالیت های طرح شهید سلیمانی در ستاد ملی مقابله با کرونا ارائه شد، تصریح کرد: گزارش امروز نشان می داد حضور بسیج در عرصه مقابله با بیماری کووید ۱۹ به خصوص در بخش حمایتی و معیشتی پررنگ و موثر بود. در این طرح از کسانی که به خاطر قرنطینه شدن، از کار افتاده بودند و نیاز داشتند کمک دریافت کنند، توسط بسیجیان عزیز مورد حمایت قرار گرفته بودند که خیلی کار فوق العادهای بود و لازم است از بسیج تشکر جدی شود.
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه در جلسه امروز گزارشی داده شد که استان مازندران تا حدودی وارد وضعیت قرمز شده است، اظهار داشت: بر همین اساس پیشنهاد شد با توجه به اینکه در طرح شهید سلیمانی محلهای موضوعات را بررسی میکنیم باید یک تیم واکنش سریع وجود داشته باشد که وقتی یک منطقه وضعیتش از حالت عادی خارج میشود، به سرعت آنجا حاضر شوند و به تیم محلی کمک کنند، مسئولان مزبوطه نیز اعلام کردند که تمهید مقدماتی صورت گرفته و ناظرانی هستند که از استانهای مختلف یک معین همراه خود ببرند که به نظرم این کار هم کافی نیست.
قاضی زاده هاشمی ادامه داد: کشورباید به ۹-۱۰ قطب تقسیم شود و تیمهای مستقری از هلال احمر و وزارت بهداشت وجود داشته باشد که اگر به عنوان مثال استان مازنداران در حال وارد شدن به وضعیت قرمز است، همه به آنجا بروند و محکم تر با شوارع کوچک خدمات رسانی کنند و بتوانند حجم تست گیری را افزایش دهند و از هر فردی که چه علامت دارد یا ندارد تست بدهد و به این صورت از تمام مردم منطقه تست بگیرند، در غیر این صورت استان مازنداران دوباره کانونی برای گسترش کل کشور میشود. بنابراین قرار شد کار جدی تری در این حوزه انجام شود.
انتهای پیام/