به گزارش خبرگزاری حوزه، خانم زاهره سادات میرجعفری در نشست بین المللی «نقش زنان در راهکارهای تحقق تمدن نوین اسلامی از منظر قرآن و حدیث» که از سوی معاونت پژوهش جامعه الزهرا(س) و با همکاری کمیته تخصصی خواهران کنگره بینالمللی گام دوم انقلاب اسلامی از منظر قرآن و حدیث برگزار شد به ارائه مقاله به زبان انگلیسی پرداخت.
وی افزود: زنان عنصری سازنده در جامعه هستند که علاوه بر نقش های اجتماعی خود، وظیفه پرورش و تأثیر بر نسل ها را نیز دارند و تأثیر بسزایی بر جوامع خود گذاشته و حتی می توانند بر سیر تاریخی جامعه تأثیرگذار باشند و مسیر آن را تغییر دهند.
این مبلغ عرصه بین الملل با بیان این که نقش زنان در اسلام طبق آموزه های قرآنی و روایی به خوبی مشخص شده و وظیفه اصلی او پرورش نسل و وفاداری به همسر است، ادامه داد: برای دستیابی به این مهم توجه به سه مؤلفه هویت، سبک زندگی و برعهده گیری نقش ها متناسب با ویژگی های فردی و فطری از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی خاطرنشان کرد: بین سبک زندگی و نقش زن در یک جامعه یک رابطه دوسویه برقرار است که در برخی برهه ها نقش زن فقط محدود به داخل خانه می شود و زمانی هم بخشی از محیط کلان تر را شامل می شود و نقش های اجتماعی خارج از محیط خانه را بر عهده می گیرد که این تغییر نقش ها سبک زندگی را عوض می کند و گاهی هم عکس این قضیه رخ می دهد و سبک زندگی نقش های جدیدی را برای او ایجاد می نماید.
خانم میرجعفری با بیان این که در سبک زندگی جدید بخشی از فعالیت های زن به نهادهای اجتماعی واگذار شده و زنان فرصت بیشتری برای مشارکت سیاسی اجتماعی یافته اند، گفت: برآیند این تغییر در سبک زندگی در تمدن نوین پدیدار و باعث می شود که تمدن تغییر کند.
وی بیان داشت: در تحلیل نقش زن در ساخت تمدن نوین اسلامی، باید توجه داشت تغییرهایی که در جامعه ایجاد میشود، سبک جدیدی به وجود می آورد که اگر از سابقه فطری و سرشتی خلقت زن دور گردد و متناسب با فطرت انسانی نباشد خطرآفرین خواهد شد.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: نقش زنان در تمدن نوین اسلامی طبق فرموده مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب و طبق آموزه های قرآنی و روایی عمدتا به سه محور خودسازی، دگرسازی و جامعه سازی خلاصه می شود و بهترین الگو نیز الگوی سومی است که زنان ما پس از پیروزی انقلاب اسلامی نشان دادند؛ الگویی که نه سنتی است و نه غربی، بلکه مبتنی بر دستورات اسلام است و زنان ما پس از رسیدگی به امور خانه و فرزندان می توانند به مشارکت سیاسی ـ اجتماعی فعال خود بپردازند.
وی با بیان این که رهبری انقلاب در بیانیه گام دوم بـا تمرکـز بـر هـر دو مرحلـه اصـلاح گذشته و راهبری آینده، به ظرفیت هایی در راستای کاهش فاصله بایدها و واقعیت ها در چهل ساله دوم انقلاب و خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی در این مرحله اشاره کرده اند، افزود: جامعه پردازی اسلامی «مقدمه و زمینه ساز» تمدن سـازی اسـلامی بـه شـمار می رود.
خانم میرجعفری در پایان اظهار داشت: زنان به واسطه نقش و جایگاه تربیتی در خانواده و نیز نقش کلیدی در مناسبات اجتمـاعی؛ در تغییـر ارزش هـا، باورهـا و رفتارها در جامعه مؤثر هستند و خانواده از مهم ترین عناصر نظام اجتماعی و نهاد فعال جامعه ساز می باشـد.
نظر شما