یکشنبه ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۲:۳۷
ورود طلاب به کسب و کارهای دیجیتال؛ آری یا خیر؟

نماینده مردم اصفهان در مجلس با اشاره به کسب و کارهای دیجیتال نو و سرمایه گذاری مبتنی بر فضای مجازی، گفت: این فضا بلا انکار است و خواه ناخواه در بین ملت ها و مردم توسعه پیدا می کند و تنوع می گیرد و در راستای اشتغال زایی، مثمر است.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از اصفهان، اگر دو دهه قبل در بین مردم جامعه، سخن از تولید گر و تولید کننده و یا در نهایت خوشبینانه، کارآفرین می کردیم، به ذهن اغلب افراد یک انسان با ده ها دستگاه های صنعتی با یک سوله بزرگ در یک شهرک صنعتی  و چنیدن کارگر متبادر می شد، ولی امروزه به مدد توسعه تکنولوژی های دیجیتال این چنین نیست،

در سالیان اخیر همزمان با پیشرفت های فزاینده تکنولوژی های اطلاعاتی و ارتباطاتی بسیاری از تعاملات در دنیای واقعی به جهانی مجازی انتقال یافته است. اصلی ترین ویژگی این تکنولوژی ها یعنی به اصطلاح فشردگی زمان و مکان بسیاری از محدویت های جغرافیایی و زمانی در دنیای فیزیکی را از میان برداشته و فرصت های بدیعی را در اختیار حکومت ها، صاحبان شرکت های فراملیتی و افراد قرار داده است. راه اندازی کسب و کار اینترنتی این روزها در ایران بسیار رو به افزایش هست.

راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد برای افراد مختلف خانواده از یک سو و ایجاد اشتغال برای آحاد جامعه از سوی دولت، این ضرورت را برای دولتمردان فراهم کرده است  که به فکر تبیین عرصه های جدید  کسب و کار باشند که تقویت فضای کسب و کار اینترنتی، تجارت های اینترنتی مبتنی بر بسترهای جهانی، کارآفرینی وتولیدی های منطبق بر فضای مجازی از آن جمله هستند.

راه اندازی کسب و کار دیجیتال و کسب درآمد از فضای دیجیتال این روز ها برای هر شخصی بسیار جذاب است. فرقی نمی کند که دانشجو باشید یا طلبه، خانه دار، کارمند یا جویای یک شغل، جوان و یا پیر، به هر حال میتوانید در فضای دیجیتال به کسب درآمد بپردازید. حتی اگر یک مدیر کارکشته و یا جوان در حال تحصیل درهر سطحی باشید،  می توانید به کمک فضای دیجیتال درآمد خود را افزایش دهید.

براین اساس برخی از طلاب جوان حوزه های علمیه بنا به ضرورت به سمت این بازارها و کسب و کارها سوق پیدا کرده اند و در عین بهره بردن از ظرفیت های بی بدیل فضای مجازی برای تبلیغ دین، با ایجاد خلاقیت و ابتکار، شغلی در شان طلبگی را فراهم کرده اند.

برای بررسی بیشتر موضوع به سراغ مهدی طغیانی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس و نماینده مردم اصفهان در مجلس یازدهم، رفتیم.

طغیانی درباره تاثیر فضای مجازی در اشتغال زایی جوانان و کسب وکارهای دیجیتال  ورفع بیکاری و محاسن و معایب آن، گفت: یکی از موضوعات فضای مجازی تشکیل بازارهای فروش برای تولیدات است و تا زمانی که فروشی در دست کار نباشد و توزیع کالا اتفاق نیفتد، تولیدات توانایی به وجود آوردن گردش مالی را نخواهند داشت و باعث ورشکستگی تولید کننده کالا خواهد شد.

 وی در ادامه به جدی گرفتن فضای توزیع و فروش چه داخلی و چه خارجی اشاره و عنوان کرد: در چند سال اخیر بحث تجارت الکترونیک و کسب و کار مبتنی بر بستر اینترنت رونق پیدا کرده و یک ابزار جدید است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به مزیت این فضا اشاره کرد که در گذشته برای متصل شدن فروشنده به خریدار اصلی باید مراحلی طی می‌شد تا کالا به مصرف کننده نهایی می‌رسید، اما از طریق این فضا تولید کننده و خریدار اصلی بدون واسطه از یک دیگر خرید می کنند.

وی افزود: البته گاهی ممکن است یک واسطه در این میان قرار گیرد که باز هم نسبت به گذشته خیلی بهتر شده است، زیرا بخشی از ارزش که در زنجیره توزیع باید بین افراد بیشتری پخش می شد نسبت آن کاهش پیدا می کند، یعنی به طور میانگین ۵۰ درصد ارزش کالا در زنجیره توزیع که در گذشته پخش می شد، در حال حاضر کاهش پیدا می‌کند که این امر به نفع مصرف کننده نهایی می باشد.

طغیانی با اشاره به وضعیت بیماری کرونا  خاطرنشان کرد: استفاده از فضای مجازی و خرید و فروش های غیر رسمی اوج گرفته است تا جایی که  طبق برخی آمار به عددی حدود یک و نیم میلیون نفر رسیده است و انواع خدمات فنی، آموزشی، مهارتی و غیره را به عرضه گذاشته اند، البته این آمار به صورت رسمی نمی باشد چون این بازار رسمی نیست.

وی عنوان کرد: این گونه فضاها بسیار کمک حال اقتصاد کشور و تولید کنندگان است به شرطی که در چارچوب های خود و همینطور احترام به حقوق مصرف کننده باشدند و اطمینان به آن حصول شود و موجب کلاهبرداری‌های عده ای معدود نشود

نماینده مردم اصفهان در مجلس در ادامه به پیش‌بینی و حرکت در این بحث و سرمایه گذاری مبتنی بر فضای مجازی واینترنت پرداخت و گفت: این فضا بلا انکار است و خواه یا ناخواه پیشرفت می کند و تنوع می گیرد و این موضوع جهانی است و مختص به کشور ما نمی شود.

 عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص نگاه این کمیسیون به عرصه فناوری های نوین و روش های جدید کسب و کار مبتنی بر اینترنت و دیجیتال، بیان داشت: بحث کسب و  کارهای اینترنتی و... در کشور ما جدا از فضای مجازی است، البته در صحنه بین المللی افراد توسط این فضا خرید می کنند و همین امر باعث خنثی سازی حتی تحریم های ظالمانه دشمن علیه ملت هایی چون ایران می شود.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha