به گزارش خبرگزاری «حوزه» از اصفهان، مباحثی چون عرفان نوین، عرفانی مبتنی بر مبانی جدیدف شعور کیهانی و ...ده ها اصطلاح جدید دیگر از جمله مفاهیمی هستند که تحت عنوان عرفان حلقه در دهه ۸۰ در کشور ایران جای خود را بین مردم باز کرد. اما درادامه کار فریبکاری این جریان برای عده ای مشخص شد اما درنهایت هنوز شاخصه هایی از این جریان فکری ملحد در بین اذهان جوانان و نوجوانان از طریق فضای مجازی به انحاء مختلف در حال گسترش است. لذا به پاسخ مهمترین شبهات پیرامون عرفان های نوظهور، خاصه عرفان حلقه از طریق حجت الاسلام وزنه، کارشناس حوزوی می پردازیم.
حجت الاسلام مهدی وزنه اظهار کرد: برای مقایسه هر ایده و مسلک با اعتقادات شیعی، باید نگاهی منظومهای داشت نه آموزهای؛ یعنی باید مجموعه آنچه اسلام در ابعاد نظری و عملیاش گفته با آنچه صاحب مکتبی بیان داشته مقایسه کرد و در صورت همخوانی میتوان آن مکتب را اسلامی دانست.
وی ادامه داد: عرفان حلقه ازجمله معنویتهای جدید است که ادعا اسلامی بودن دارد، برای راستی آزمایی این ادعا به مقایسه اعتقادات مطرحشده در عرفان حلقه و اعتقادات اسلامی اشاره میشود.
این کارشناس دینی در باب احکام عملی دینی و تمایز ها و تفاوت های اسلام و عرفان حلقه نخست به بحث ربا پرداخت.
۱.۱ ربا
وی ابراز کرد: تحریم ربا از مسائل مهم اسلامی است و بازتاب گستردهای درآیات و روایات دارد، در آیه «۱۳۱ سوره آلعمران» از ربا خوردن (بهره گرفتن) نهی شده است و در آیه «۲۷۵ سوره بقره» از ربا گیرندگان صحبت شده و در ادامه حرام بودن ربا را مطرح می کند.
حجت الاسلام وزنه افزود: در آیه «۲۷۸ بقره» گفتهشده ربا نگیرید و در آیه «۲۷۹ همان سوره» عمل کسانی که ربا میگیرند را به مثابه اعلام جنگ با خداوند قلمداد نموده است، اما محمدعلی طاهری رئیس عرفان حلقه میگوید «چون زبان عرفان در حلقه، تشعشعاتی است، اگر از پول ربا وارد فاز منفی نشوید، دریافت این پول اشکالی ندارد» (جزوه ترم ۳، صص ۱۰۰-۱۰۱.)
۱.۲. سقط جنین
وی دومین مورد قابل اشاره را سقط جنین و تفاوت دیدگاهی اسلام و عرفان حلقه در این موضوع دانست و عنوان کرد: سقط جنین در دین اسلام، حرام و از گناهان کبیره است و مرتکب آن باید توبه کرده و کفاره (دو ماه روزه متوالی) دهد و دیه چنین عملی در موارد مختلف متفاوت است.
امام محمدعلی طاهری رهبر عرفان حلقه سقط جنین را جایز دانسته و دلیل این فتوای نوین را بیهویت بودن جنین در چهارماهگی و زیادی نسل بشر بیان کرده است، تجویز پزشکان و قانونی بودن این عمل، دلیل دیگر فتوای ذکرشده است. (جزوه ترم ۵، ص ۱۰۸.)
۱.۳. دعای قربانی
این کارشناس توضیح داد: قربانی در دین اسلام و در مذهب تشیع دارای جایگاه ویژهای است، این عمل به صورت خاص در مناسک حج و در روز عید قربان انجام میشود، یکی از آداب قربانی کردن، خواندن دعا در هنگام ذبح حیوان است. رسول اکرم (صلیالله علیه و اله) موقع ذبح فرمود: «أللهمّ تقبّل من محمّد و آل محمّد و من أمّة محمّد».
اما در عرفان حلقه، بنا بر دلایل ذیل خواندن دعا در هنگام ذبح قربانی ممنوع است.
۱. نباید گفت به خاطر خدا؛ (جزوه ترم ۵، ص ۱۲۳.)
۲. کفر بودن خیلی از دعاها؛ (جزوه ترم ۴، ص ۱۹۸.)
۳. طلسم بودن دعای قربانی. (جزوه ترم ۵، ص ۱۱۶.)
حجت الاسلام وزنه در پایان گفت:با دقت در مقایسه منظومهای بین احکام عملی اسلامی با آنچه در عرفان حلقه ترویج میشود، تضاد این نِحلَه فکری با مکتب تشیع واضح و ادعای اسلامی بودن عرفان فریبی آشکار است.
انتهای پیام
نظر شما