حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمی حاجی معاون پژوهش حوزه های علمیه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاریحوزه، با موضوع سلسله نشست های هم اندیشی مدیران و فعالان عرصه پژوهش در حوزه گفت: معاونت پژوهش حوزه های علمیه در راستای حمایت از تحقیقات مورد نیاز نظام اسلامی، جامعه و حوزه های علمیه دبیرخانه حمایت از پژوهش ها را تشکیل داده است؛ در این دبیرخانه ۲۵ کمیته با موضوعات مختلف شکل گرفته است.
وی افزود: در طول ۸ ماه گذشته که گروه های علمی فعالیت خود را آغاز کرده اند اولویت های مورد نیاز نظام و جامعه در هریک از این گروه ها طبق فرآیند میدانی با استفاده از اطلاعات موجود در اجزا و ارکان نهادهای حاکمیتی، از نیازسنجی های انجام شده و از نشست ها و مشاوره های نخبگانی جمع آوری شده است.
حجت الاسلام والمسلمین مقیمی حاجی خاطرنشان کرد: این اطلاعات گردآوری شده و در کمیته های علمی تخصصی هریک از گروه ها بررسی و تصویب شده و سپس در شورای علمی دبیرخانه حمایت از پژوهش ها نیز به تصویب رسیدند.
وی با اشاره به فراخوان دبیرخانه حمایت از پژوهش ها گفت: در سایت معاونت پژوهش حوزه های علمیه بخش دبیرخانه حمایت از پژوهش ها در گروه های مختلف اولویت ها و شرایط حمایت از پژوهش ها فراخوان داده شده است.
معاون پژوهش حوزه های علمیه تصریح کرد: پژوهش ها و طرح های علمی پژوهشی مورد فراخوان باید بر اساس مبانی اسلامی، با رویکرد نو و جهت پاسخ به یک نیاز باشند.
وی سلسله هم اندیشی های در حال برگزاری از سوی معاونت پژوهش حوزه های علمیه را در جهت فرهنگ سازی امر پژوهش کاربردی و براساس نیازهای روز در مراکز علمی و پژوهشی و نشریات فعال در این عرصه دانست و افزود: هم اندیشی هایی که در موضوعات مختلف در حال برگزاری هستند جهت تعیین اولویت های پژوهش های مورد نیاز در هریک از رشته های علمی می باشند.
حجت الاسلام والمسلمین مقیمی حاجی، بیان داشت: در هر هفته یک یا دو نشست در موضوع یکی از رشته های علمی خواهیم داشت تا فرهیختگان را دعوت به مشارکت در تکمیل و بررسی اولویت اعلامی و رسیدن به بسته اولویت های پژوهشی برای سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ می کنیم؛ حمایت هایی که در سال آینده از پژوهش ها خواهیم داشت بر اساس همین هم اندیشی ها خواهند بود.
وی گفت: این هم اندیشی ها هم با هدف بروز رسانی و تکمیل اولویت های پژوهش ها در هریک از گروه هاست و هم گفتمان سازی نیازمحوری در عرصه پژوهش حوزه های علمیه است.
معاون پژوهش حوزه های علمیه اظهار کرد: ما به دنبال این هستیم که مراکز آموزشی، پژوهشی و نشریات علمی به این سمت سوق پیدا کنند که پژوهش آنها پاسخ به یک نیاز عینی از مسائل مورد نیاز جامعه اسلامی، نظام و حوزه علمیه باشد.