یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ |۲۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 24, 2024
حجت الاسلام و المسلمین  جواد محدثی

حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین محدثی، مرحوم علامه حسن زاده را دارای چهره ادبی در کنار ابعاد علمی، عرفانی و فلسفی دانست و گفت: تصحیحی که ایشان از کتب ادبی و بویژه نصاب الصبیان داشته اند گویای قلم ادبی این عالم فقید است.

به گزارش خبرنگارخبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین جواد محدثی استاد حوزه علمیه قم، پیش از ظهر امروز در میزگرد تخصصی «بررسی شخصیت ادبی مرحوم آیت الله حسن زاده آملی» که از سوی پنجمین جشنواره بین المللی شعر حوزه (اشراق) در خبرگزاری حوزه برگزار شد، گفت: یکی از مظلومیت های حوزه و روحانیون این است که در محافل غیرحوزوی این تصور وجود دارد که حوزویان از ذوق هنری و شاعری برخوردار نیستند؛ اما این تصور خلاف واقع است.

وی افزود: در مکتب خانه های قدیمی، طلاب قبل از ورود به دروس فقهی، کتاب هایی همچون گلستان سعدی را مطالعه می کردند.

حجت الاسلام والمسلمین محدثی با تأکید بر یدطولای علمای دینی در شعر و ادبیات خاطرنشان کرد: این تلقی که حوزویان از ادبیات و شعر دورند ریشه در روی کار آمدن جریان روشنفکری در دوران رضاخان دارد.

وی مرحوم علامه حسن زاده را دارای چهره ادبی در کنار ابعاد علمی، عرفانی و فلسفی دانست و گفت: تصحیحی که ایشان از کتب ادبی و بویژه نصاب الصبیان داشته اند، گویای قلم ادبی این عالم فقید است.

این شاعر حوزوی، تصریح کرد: علامه حسن زاده تمام لغات نصاب الصبیان را که در طول تاریخ دستخوش تغییراتی شده بود تصحیح و معرب نمودند تا ابیات آن به شکل اصلی خود بازگردند؛ در آن دوران ایشان هنوز سی و چند سال سن داشته اند.

استاد ادبیات، با اشاره به تدریس دیباچه گلستان از سوی آیت الله حسن زاده آملی افزود: من به یاد دارم که در دوران نوجوانی این دیباچه را نزد ایشان فراگرفتم.

حجت الاسلام والمسلمین محدثی، بیان داشت: بعد تخصصی مرحوم علامه حسن زاده در حوزه ریاضیات و نجوم متأسفانه مورد غفلت واقع شده و می بایست به آن پرداخته شود.

گزارش کامل این نشست به زودی منتشر می شود

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha