به گزارش خبرگزاری حوزه از تبریز، حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آل هاشم، امروز در آیین رونمایی از پوستر گرامیداشت پانزدهمین سالگرد ارتحال استاد محمد عابد تبریزی، گفت: مشاهیر و مفاخر در جوامع مختلف مایه مباهات ملت ها و منشاء تحول و تغییرات اساسی هستند و تجلیل و تکریم آنان که عمر خود را در راه اعتلای فرهنگ و ادب صرف کرده اند، موجب تقویت روحیه و ایجاد خودباوری و انگیزه در نسل جوان و آتیه دار کشور می شود.
امام جمعه تبریز افزود: جامعه حسینی و ادبیات عاشورایی در آذربایجان شرقی و به خصوص تبریز از پیشینه ای غنی و قوی برخوردار است و حضور و ظهور شعرای نام آور مرثیه سرا در این استان گواهی بر این ظرفیت عظیم است.
وی، آذربایجان شرقی و تبریز را مهد نخبگان، علما، فرهیختگان، شعرا و ادبا عنوان و تاکید کرد: خدمات این بزرگان که عمر خود را در راه تعمیق و ترویج فرهنگ متعالی حسینی صرف کرده اند، باید تبیین شود تا نسل جوان با تکیه بر این فرهنگ غنی در تولید آثار مستحکم و ماندگار در حوزه فرهنگ عاشورایی گام بردارد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی اظهار کرد: یکی از این فرهیختگان اهل معرفت، زنده یاد استاد محمد عابدتبریزی است که اشعاری متین، فاخر، بدیع و به دور از هرگونه افراط و تفریط می سرود و از هرگونه مبالغه پرهیز می کرد.
وی افزود: اشعار این شاعر فرزانه مستند بود و استحکام شعری او چه در مضمون و چه الفاظ مثال زدنی است.
امام جمعه تبریز، استاد عابد را شاعری آشنا به فنون و آداب شعر، فصیح و بلیغ و مسلط به معانی و علم ادبیات عنوان کرد و افزود: زنده یاد عابد تبریزی با مردم و در کنار مردم زندگی می کرد و در دوران حیات خود از مشهور شدن می گریخت و عابد خلوت نشین تعبیری صحیح از شخصیت متعالی این شاعر شهیر است.
وی استاد عابد را شاعری عارف برشمرد که با واژه واژه ی اشعارش خدا را فریاد می زد و هنر خویش را وقف دفاع از کیان مذهب تشیع کرده بود.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی گفت: استاد عابد شاعری سلیم النفس بود که اشعارش مملو از معرفت بود و مناعت طبع و سروده های ترکی و فارسی مشحون از زیبایی و لطافت و بلاغت اش نشان از هنرمندی خارق العاده و اعتقادات محکم او دارد.
وی اظهار امیدواری کرد تا برگزاری آیین بزرگداشت این شاعر مرثیه سرای آذربایجان در تعمیق و ترویج و گسترش فرهنگ حسینی و رشد و نضج شعر آیینی تاثیرگذار باشد.
سیدقاسم ناظمی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی نیز در این آیین بر لزوم ترویج شعر معرفت افزا در جامعه تاکید کرد.
ناظمی افزود: مهمترین رسالت شعر آیینی و عاشورایی معرفت افزایی است و باید زمینه نشر و گسترش این نوع شعر در جامعه از سوی متولیان فرهنگی و شعرا فراهم شود.
وی تاکید کرد: تولید شعر فاخر و ارائه آن موجب میشود تا شعرهای نازل به مجالس مدح و مرثیه ائمه معصومین (ع) راه نیابد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی، شعر آیینی و عاشورایی در آذربایجانشرقی و تبریز را دارای صبغه و پیشینهای درخشان برشمرد و گفت: آذربایجان و تبریز در حوزهی شعر آئینی در طول تاریخ همواره جایگاهی شاخص و ویژه داشته و نقش آفرینی شعرای آینی این دیار ، فخامت شعر آیینی و بزرگانی که در این حوزه از آذربایجانشرقی برخاستهاند زبانزد عام و خاص است .
وی گفت: باید فرصتهای به وجود آمده در عرصه شعر را تبدیل به اتفاقات و رویدادهایی ماندگار برای شعر آذربایجان بکنیم و این پیشینهی مستحکم ادبی را با تربیت شاعران شایسته و فرهیخته پیوند دهیم.
ناظمی، اشعار استاد عابد را دارای محتوایی متعالی دانست و گفت: استاد عابد شاعری بابصیرت و مسلط به علوم و فنون شعری بود که با ترکیب این دو توانمندی اشعاری شایسته در حوزه شعر عاشورایی خلق میکرد.
وی اظهار کرد: استاد عابد یکی از سرمایههای معنوی ما در استان و سید الشعرای شعر آیینی و اهل بیت(ع) است.
انتهای پیام
نظر شما