خبرگزاری حوزه | قال الله تعالی: " ومن یعظّم شعائر الله فانها من تقوی القلوب" سوره الحج.آیه ۳۲
قال مولانا الصادق(علیه السلام): "...فَأَحیوا أَمرَنَا فَرَحِمَ الله مَن أَحیا أَمرَنَا...»الکافی.ج۳.ص۴۷۸
روز گذشته سخنانی از حجت الاسلام مجید انصاری منتشر شد که درباره ایام فاطمیه و عزاداری ها مطالبی غیرمتقن مطرح کردند که اهم آنها چنین است:
۱) انتقاد به عزاداری های متعدد و زیاد کردن ایام عزاداری
۲) سخنانی ناصواب و غیر دقیق درباره اینکه برخی کسب و کارشان زیاد کردن مراسمات عزاداری است!
۳) انتقاد نسبت به برخی تاریخ سازی ها درباره ولادت یا شهادت ائمه هداه و فرزندانشان(علیهم السلام)
۴) استخفاف و کوچک شمردن برخی شعائر همچون زدن پرچم و ...
و ...
اما بخش اول: حضرت علی بن موسی الرضا (علیه السلام) فرمودند: "مَنْ تَذَکَّرَ مُصَابَنَا وَ بَکَی لِمَا ارْتُکِبَ مِنَّا کَانَ مَعَنَا فِی دَرَجَتِنَا.... وَ مَنْ جَلَسَ مَجْلِساً یُحْیَا فِیهِ أَمْرُنَا لَمْ یَمُتْ قَلْبُهُ یَوْمَ تَمُوتُ الْقُلُوبُ" الامالی. ص۷۳
مگر عزاداری های ماه محرم و صفر یا ایام فاطمیه از مسائل نوظهور یا نعوذبالله بدعت است که درباره آن چنین قضاوت کنیم؟ این آتش عشق و محبت مگر چه کسانی را آزار می دهد که بناست در مقاطع مختلف به آن هجمه وارد شده و بعنوان مقدمه برای زدن دیگر مسائل شروع به تخریب آن کنند؟؟
مقام معظم رهبری(حفظه الله) فرمودند:
چرا ما مردم را به سطحیاندیشی و عوام بودن متهم میکنیم؟ چون عواطف جوشان دارند؟ این از امتیازات مردم ماست؛ بهخاطر ولایت ائمهی اطهار (علیهمالسلام) است؛ آنها ما را اینطوری بار آوردهاند؛ هم با تعلیماتی که به ما دادهاند - این دعای عرفه، این دعای کمیل، این دعاهای صحیفهی سجادیه، این معارف عاطفهبرانگیز و احساس برانگیز - هم با خاطرههای خودشان. ماجرای شهادت حضرت ابیعبدالله، عاشورای ما، دههی محرم ما و دههی فاطمیهی ما را دیگر مسلمانها ندارند؛ ما داریم).
* دیدار مسؤولان اداری و اجرایی استان کرمان، ۱۹/۰۲/۱۳۸۴
درباره برخی مناسبت ها مانند ایام محسنیه، صحبتی نیست و حجّت برای ما در این زمینه کلام علما و بزرگان دین ماست که لازم است نسبت به آن اهتمام ورزیده شود اما درباره محرم و صفر مگر امام راحل(ره) نفرمودند: «این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است».
بسیاری از افراد که دشمن اسلام بودند در این چند دهه انقلاب سعی کردند با زدن محرم و صفر و فاطمیه ها آن را مقدمه ای برای خُشکاندن اسلام در این کشور قرار بدهند اما نتوانستند؛ حواسمان باشد همصدا با دشمنان دین و دیانت نشویم.
اما بخش دوم: اینکه برخی افراد ممکن است در این دستگاه نورانی افعالی که مناسبتی با این دستگاه و تشکیلات ندارد انجام دهند موجب نمی شود بطور کلی سخنی ناصواب و حتی شاید به صورت تهمت به محبّین آل الله و عاشقان درگاه ملک پاسبان اهلبیت(علیهم السلام) نثار کنیم! این چه ادّعاء عجیب و دردناکی است که نسبت به دلسوختگان و عاشقان این درگاه مطرح می کنید؟
آیا غیر از شور و شعور چیز دیگری این عشّاق را به این درگاه کشانده؟
چه زیبا فرمودند امام راحل عظیم الشأن: «اینهائی که تزریق می کنند به شما ملّت گریه، اینها خیانتکارند!».
صفا و مروه که به نص قرآن کریم از شعائرالله است برای فراموش نشدن و تعظیم آن خدای متعال دستور می دهند که هر ساله حجّاج نسبت به آن اهتمام داشته باشند تا از یادها نرود، حال که مولانا امیرالمؤمنین(علیه السلام) فرمودند: " نحن الشعائر" چگونه حکم کنیم؟؟
کلمه شعائر که جمع (شعیره) است طبق بیان اهل لغت بمعنای علامت و نشانه است که شعائرالله یعنی هر آنچه که یاد خدا را در میان مردم و جامعه زنده نماید، سوال اینست چه عامل دیگری همچون ایام محرم و صفر یا فاطمیه توانائی چنین کاری را دارد؟؟
اما بخش سوم: نسبت به بیان برخی تاریخ های غیر دقیق و گاهی بدون سند لازم است که دقت فراوان شود که علمای اسلام نیز نسبت به این مساله تذکر داده اند لکن بنا نیست اینگونه مباحث علمی در غیر موضع خود با چاشنی تحقیر و تضعیف بیان شود... .
اما بخش چهارم: اگر مسائلی چون زدن پرچم و جلسات عزاداری از شعائر الله نیست، پس چه کاری از شعائر الله است؟!
اگر بمعنای شعائر که گذشت، دقت شود، قطع به یقین نظر گوینده مطلب را تغییر خواهد داد.
ما از محضر حضرت صدیقه طاهره"سلام الله علیها" عذر خواهی می کنیم که هر از چند گاه برخی افراد که متاسفانه گاهی از حیث لباس منتسب به شما هستند، مطالبی می گویند که قلب نازنین شما را جریحه دار می نماید... .
مادر سادات! محبّین آل الله و عشّاق درگاه شما هیچگاه با این سخنان، ارادتشان را به شما از دست نخواهند داد.
ماگدایان خیل سلطانیم // شهربند هوای جانانیم
گر برانند و گر ببخشایند // ره بجای دگر نمی دانیم
علی گلستانی
نظر شما