به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، ربابه سادات طاهری، طلبه مؤسسه آموزش عالی فاطمه الزهرا (س) اصفهان، از پایان نامه خود با عنوان «رابطه اخلاقی پزشک و بیمار از منظر اخلاق اسلامی» با راهنمایی دکتر سیدروحالله موسوی زاده و داوری حجتالاسلامدکتر حسن سراج دفاع کرد.
طاهری در دفاع از پایان نامه خود گفت: هدف ادیان آسمانی، سعادت انسان است و لازمه سعادت، سلامت جسم و روح آدمی است؛ لذا بخشی از دستورات و تعالیم ادیان و پیامبران (علیهم السلام)، در کنار هدایت عقل و روح، درباره بهداشت و سلامت جسم آدمی است. تلاقی علم و دین در موضوع انسان، زمینه شکلگیری علوم مختلف از جمله اخلاق پزشکی شده است که اصول و قواعد اخلاقی در حوزه پزشکی را از منظر اسلام تبیین مینماید.
وی ادامه داد: پژوهش حاضر، به دنبال پاسخ به این پرسش است که رابطه یک پزشک مسلمان و بیمار با یکدیگر چگونه است و اخلاق اسلامی چه تأثیری بر اخلاق پزشکی میگذارد.
طاهری اظهار کرد: رابطه پزشک و بیمار در شرایط عادی، رفتاری آگاهانه است که در چارچوب بایدها و نبایدهای اخلاقی قرار میگیرد و در این ارتباط هر مکتب اخلاقی بر مبنای خاص خود نظری پردازی میکند، همین که یک پزشک از دانش خود بهره گرفته و با یک بیمار، مواجه میشود، حوزه وسیعی از مسائل اخلاقی و رابطه میان دو انسان پدید میآید. ارتباط خوب بین پزشک و بیمار سنگ زیر بنای مراقبتهای خوب پزشکی است.
طلبه مؤسسه آموزش عالی فاطمة الزهرا (س) اصفهان گفت: با بهرهگیری از آموزههای دینی میتوان در یک تقسیم بندی کلی، اخلاقیات پزشک را در مواجهه با بیمار به دو دسته تقسیم کرد: نخست، وظیفه پزشک در مقابل بیمار که تحت عنوان اخلاق عمومی پزشک و دیگر، وظیفه پزشک در درمان بیمار که تحت عنوان اخلاق حرفهای پزشک است، قابل شناسایی است و وظیفه بیمار در رابطه با پزشک در گام نخست رعایت دستورهای پزشک و در گام بعد احترام و سپاسگزاری از اوست که تحت عنوان رابطه اخلاقی بیمار در ارتباط با پزشک است، در این پژوهش به طور کامل تبیین شده است.
انتهای پیام
نظر شما