جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳ |۲۸ ربیع‌الثانی ۱۴۴۶ | Nov 1, 2024
 طاهر امینی گلستانی

حوزه/ شایسته است که به انتشار تصاویر توهین آمیز مجله فرانسوی "شارلی ابدو" و موج جدید اسلام ستیزی غرب پاسخ داده شود این توهین ، با محبت ویژه نبی مکرم اسلام(ص) به مسیحیان هیچ تناسخی ندارد.

 طاهر امینی گلستانی، در گفت و گو با خبرگزاری «حوزه» تعامل و مطالعات پژوهشی در حوزه ادیان را یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران توصیف و اظهار کرد: امام خمینی(ره)، علمدار تعامل ادیان در بین فقهای معاصر هستند. نمی توان توزیع شیرینی و تبریک به مسیحیان فرانسه در جشن کریسمس نوفل لوشاتو، به دستور امام عزیز را به فراموشی سپرد.

وی نگاه خاص امام خمینی(ره) به ادیان الهی را زمینه ساز پیدایش سازمان فرهنگ و ارتباطات دانست و اضافه نمود: به برکت نگاه امام راحل و تبیین راه کنونی مقام معظم رهبری در صلح، دوستی و زندگی مسالمت آمیز پیروان ادیان در کنار عقلانیت، معنویت و عدالت محوری تشیع، این سازمان به الگوی موفقی از گفت و گوی میان ادیان، به خصوص ارتباط مسلمانان با مسیحیان و واتیکان تبدیل شده است.

* احداث پانصد کلیسا و معبد در جمهوری اسلامی ایران؛

مدیر اداره ارتباطات و بین الملل دانشگاه مجازی جامعه المصطفی، با اشاره به احداث بیش از پانصد کلیسا و معبد در ایران، ابراز کرد: مقام معظم رهبری، حکم به طهارت ذاتی اهل کتاب یهودی، مسیحی، زرتشتی، صائبی داده اند. در فتوای شماره 320 خودشان، در باب اموال دولت غیر اسلامی نیز نظر به صحت مالکیت آن دولت و حرمت تصرف بدون اذن آن دارند. در فتوای 364 نیز تأکید نمودند که در صورتی احتمال دهد زنی در گروه بانوانی باشد که ازدواج با آنها صحیح است، سئوال نمودن از دین او هنگام ازدواج با او واجب نیست و بنا به فتوای شماره 265، کار کردن برای کافر را فی نفسه و در صورت عدم کار حرام و یا عدم تضاد با مصالح عمومی اسلام جائز می دانند.

* فتاوای رهبری، خنثی کننده تبلیغات مسموم غرب؛

مدیر انجمن گفتگوی اسلام و مسیحیت حوزه ادامه داد: تمام این فتاوا، برخلاف تبلیغات مسموم و هدفمند رسانه های غربی در ظلم حکومت ایران بر اقلیت های مذهبی، موجب شده است اهل کتاب ایران زندگی آرام و مسالمت آمیزی را با دیگر هموطنان مسلمان خود در سایه پرچم انقلاب اسلامی تجربه کنند.

* از سید علی، امام علی(ع) را شناختم؛

وی، تشکیل مرکز اسلامی امام علی(ع) در هامبورگ و وین و دیدار "كاردينال توران" رئيس شوراي پاپي گفتگوي اديان در واتيكان بر محوریت ایران در گفتگوی ادیان تاکید کرد و گفت: دیدار های مستمر حضرت آقا با خانواده  شهدای اهل کتاب و استفاده از غذا و میوه آنها، الگوی عملی در تعامل بین ادیان است. وقتی حضرت آقا در صبح روز یکی از جشن های کریسمس دیدار سرزده ای از خانواده چند شهید ارامنه و آشوری داشتند، مادر یکی از این شهدا رو به آقا کرد و عرض نمود "امروز فهمیدم علی(علیه السلام)کیست... امروز با ورود شما به منزلمان، با این همه گرفتاری‌ای که دارید، وقت گذاشتید و به خانه من غیر دین خودتان تشریف آوردید. اسقف، کشیش محله ما به خانه ما نیامده است. شما رهبر مسلمین‌ هستید. من فهمیدم علی(علیه السلام) که خانه یتیم هایش می رفت، چه قدر بزرگ است".

* نامه محبت آمیز پیامبر اعظم(ص) به مسیحیان سنت کاترین؛

این فرهیخته حوزوی، با اشاره به نامه تاریخی پیامبر(ص) به صومعه سنت کاترین طور سینا، خاطرنشان کرد: در این نامه که بیش از چهارده قرن پیش تنظیم گردید و به عهدنامه الهی پیامبر اسلام(ص) و مسیحیان معروف است، نبی مکرم اسلام(ص) با وجود قدرت به تسخیر مراکز مسیحیان، آنان را همچون خویشاوندان خود خواندند و فرمودند که کلیساها محفوظ هستند، مسلمانان، به هیچ عنوانی حق تخریب خانه‌هایشان را ندارند. این عهدنامه تا قیامت ادامه خواهد داشت.

مدیر اداره ارتباطات و بین الملل دانشگاه مجازی جامعة المصطفی با بیان این که از منظر حضرت آقا، صلح جهانی و برقراری عدالت در جهان زمینه ساز ظهور امام زمان(عج) خواهد شد، ابراز کرد: ساموئل هانتینگتون، مستشرق و نظریه پرداز سیاسی معروف آمریکایی معاصر، قرن بیست و یکم را قرن جنگ تمدن ها و مذاهب دانست. شاهد این نظریه، جنگ های مذهبی است که در میانمار، آفریقای مرکزی، افغانستان عراق و سوریه به وقوع پیوسته و در حال روی دادن است.

* چرا کشورهای آسیایی تقسیم شده اند؟

وی تأکید کرد: تجزیه جغرافیایی کشورهای آسیایی مانند ویتنام شمالی و جنوبی، کره شمالی و جنوبی توسط گردانندگان سیاست های استعماری، گامی برای پاشیدن بذر نفاق و دوگانگی در بین مردم آنها بود که در سال های اخیر نیز در کشورهای اسلامی به خصوص در بین ملت های عربی در حال ایجاد و گسترش است.

مدیر انجمن گفتگوی اسلام و مسیحیت حوزه از ثمرات گفت و گوی ادیان در ایران را حضور نمایندگان رسمی و سیاسی سه مذهب جهان مسیحیت یعنی کاتولیک، پروتستان و ارتدوکس در تابستان امسال و سال گذشته در کشور دانست و ادامه داد: هر چند رهبران مذاهب مسیحی اختلافات اساسی با یکدیگر دارند، اما دیدارهای مهمی از مراکز رسمی و مذهبی ایران به خصوص مراجع و علمای قم داشتند که نشان از اعتقاد آنان به این حرکت سازنده نظام ایران دارد.

* ضرورت معرفی شخصیت مقام معظم رهبری به زبان بین المللی ؛

امینی، با اشاره به ترجمه سایت رسمی واتیکان به بیش از سیزده زبان زنده دنیا، اظهار کرد: جای تأسف است که تاکنون نتوانسته ایم در زبان بین المللی و پرکاربرد انگلیسی نیز زندگی نامه و معرفی شخصیت مقام معظم رهبری را در فضای مجازی بگسترانیم. بیشتر مطالبی که از رهبر معظم انقلاب به زبان انگلیسی در فضای مجازی منتشر شده است به رویکرد ایشان در بحث های هسته ای و موضع ایشان در مقابل رژیم غاصب اسراییل اختصاص دارد و تنها "ویکی‌پدیا" اطلاعات مختصری از ایشان را بر روی خروجی خود گذاشته است. شایسته محققان دینی و به خصوص حوزوی نیست که نتوانند شخصیت حقیقی و حقوقی ایشان را در این ظرف بالقوه تبیین سازند.

وی، در پایان، با اشاره به دیدار جمعی از طلاب زبان دان حوزه علمیه قم با مقام عظمای ولایت در سال گذشته، خاطرنشان نمود: ایشان در این دیدار تأکید کردند "تبلیغ بین المللی را دریابید. هرکس وظیفه خودش را دارد وظیفه شما تبلیغ بین الملل است که نشان دهید تشیع واقعی به چه شکل است. همچنان که امام رضا(ع) فرمودند "فان الناس لو علموا محاسن كلامنا لاتبعونا" اگر مردم محاسن سخنان ما را بدانند بی گمان از ما پیروی می‌كنند".

انتهای پیام 313/14

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha