به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، ذبیحالله خداییان، سخنگوی قوه قضائیه، امروز (سه شنبه ۳ اسفند ماه) در جریان نشست خبری خود به سؤالات خبرنگاران رسانههای مختلف پاسخ میداد.
فعال شدن دوباره ۱۳۷۵ واحد و بازگشت ۲۳ هزار کارگر به کار
سخنگوی دستگاه قضا گفت: بر اثر فعالیت ستاد اقتصاد مقاومتی ۱۳۷۵ واحد در پی پیگیریهای انجام شده فعال شدند، ۲۳ هزار کارگر به فعالیت خود بازگشتند. ۶۹۱ واحد تولیدی که دارای پرونده ورشکستگی بودند کارشان پیگیری شده. اداره کل حمایت از تولید و سرمایه گذاری در سازمان بازرسی از تعطیلی ۲۰۰ واحد جلوگیری کرده و ۱۹۰۰ واحد تولیدی مشکل دار را تحت پایش دارد و به رفع مشکل ۴۴۵ واحد تولیدی کمک کرده است.
تکذیب اعلام اسامی مفسدین دخانیات به قوه قضاییه
سخنگوی قوه قضاییه پیرامون اظهارات رئیس شرکت دخانیات در ارتباط با فساد در این شرکت و رانت آقازادهها و دستورات ریاست قوه قضاییه در این ارتباط گفت: اینکه گفته شده اسامی این افراد به قوه قضاییه اعلام شده چنین نامهای هنوز واصل نشده است.
جزئیاتی از کلاهبرداریها در قالب پرونده رمزارزها
خداییان گفت: پروندههای متعددی در مورد رمزارزها تشکیل شده است. پرونده کریپتولند ۲۸۹ هزار کاربر داشت و ۴۲ میلیون دلار کلاهبرداری صورت گرفته است. در یک پرونده ۴۰۰ میلیارد تومان و در پروندهای دیگر ۱۶۸ میلیارد تومان کلاهبرداری شده است.
اقدامات خوب دستگاه قضا در شمال و جنوب برای آزادسازیها
خداییان گفت: با ورود دستگاه قضا و دولت اقدامات خوبی در شمال و جنوب کشور صورت گرفت و مستحدثاتی تخریب و حرائم آزاد شدند. آزادسازی شامل مرزبانی، بنادر و اسکلهها که حضورشان ضروری است نمیشود اما اسکلههایی که غیرقانونی ایجاد شدهاند مشمول این حکم هستند. اخیرا گزارشی در مورد اینکه فلان دستگاه اجرایی در مقابل دستگاه قضا در این ارتباط مقاومت کرده است نداشتهایم.
نقش دستگاه قضا در جلوگیری از تولید خودروهای بیکیفیت
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سؤالی در مورد ورود دستگاه قضا برای جلوگیری از تولید خودروهای بیکیفیت گفت: نظارت بر کیفیت خودروها بر عهده دستگاه های اجرایی است. چنانچه خودروسازها تمکین نکرده و اقدام به ساخت خودروهای بی کیفیت کنند دستگاه قضایی ورود میکند.
خداییان تصریح کرد: کارشناسان تصادفات و راهنمایی و رانندگی و دادستان باید پیگیری کنند که در تصادفات، خودروی مربوطه از کیفیت و استاندارد لازم برخوردار بوده است یا نه؟ چنانچه در چنین مواردی حکم به محکومیت آنها صادر شود این مورد نیز عامل بازدارندهای است که خودروسازها کیفیت خودروها را افزایش دهند.
تعداد زندانیان بیشتری از مرخصی ایام نوروز استفاده میکنند
سخنگوی دستگاه قضا گفت: میزان بیشتری از زندانیان در سال پیش رو از مرخصی ایام نوروز استفاده میکنند. ریاست قوه قضاییه نیز تاکید کردند که نباید به سارقان و مخلان نظم و امنیت مرخصی داده شود.
واکنش به انتشار فایل صوتی فرمانده سابق سپاه
خداییان در پاسخ به سؤال خبرنگاری پیرامون فایل صوتی منتشر شده از فرمانده سابق سپاه گفت: این فایل برای سالها قبل بود. نسبت به شناسایی تعدادی از افرادی که در یکی از شرکتهای بنیاد تعاون سوءاستفاده کردند، در همان زمان اقدام شد و با کمک سازمان قضایی نیروهای مسلح آن افراد دستگیر شدند.
اموال اختلاس شده عیسی شریفی به بیت المال برگشت
وی ادامه داد: یکی از افراد «عیسی شریفی منش» قریب به چهار سال در دوران رسیدگی به پرونده بازداشت بود. او به ۲۰ سال حبس تعزیری و رد مال و جزای نقدی محکوم شد و حدود ۵۰۰ میلیارد تومان از او مسترد و معادل این وجه به جزای نقدی محکوم شد.
سخنگوی قوه قضائیه اظهار کرد: محسن سجادی نیا هم به ۳۰ سال حبس و رد مال و جزای نقدی، محمود خاکپور به ۵ سال و نیم حبس و رد مال و جزای نقدی و مسعود مهردادی به دو سال حبس و رد مال و جزای نقدی محکوم شدند.
آخرین وضعیت پروندههای مبارزه با فساد
خداییان درباره آخرین وضعیت پروندههای مبارزه با فساد از جمله پرونده حمید باقری درمنی گفت: در پرونده معروف به حمید باقری درمنی این شخص چند سال قبل محکوم به اعدام شد و حکم اجرا شد. تعدادی از همدستان که پرونده آنها مفتوح بود حکم قطعی ۱۸ نفر از آنها صادر شد.
وی اضافه کرد: پدرام تقی پور شاهکوهی به جرم جعل اسناد رسمی و معاونت در کلاهبرداری شبکهای به ۶ فقره حبس که در مجموع ۲۳ سال میشود و رد مال و جزای نقدی محکوم شد. فریبرز فیروز بخت مدیرعامل سابق نفت جی به تحمل ۳۰ سال حبس تعزیری و استرداد اموال و جزای نقدی محکوم شد. مرتضی فقیه ایمانی به تحمل ۲۵ سال حبس و جزای نقدی و رد مال محکوم شد.
نظر شما