چهارشنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۷:۲۳
یادداشت رسیده| شاهکار تربیتی اسلام 

حوزه/استاد حوزه علمیه یزد در یادداشتی یه بهانه هفته بزرگداشت امور تربیتی و تربیت اسلامی نوشت: سازش با شیطان؛ برای نفس، بسیار هزینه بر است و منجر به هدر رفت استعداد ها، افتادن در دام گناه و به تاراج رفتن اخلاق می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در یزد، حجت الاسلام محمدعلی خسروی به بهانه بزرگداشت هفته امور تربیتی و تربیت اسلامی در یادداشتی با عنوان «شاهکار تربیتی اسلام در جنگ نفس و شیطان» نوشت: تدبیر و تقدیر خداوند متعال بر این است که «رشد» را در مبارزه و جهاد قرار داده است «وَالَّذِینَ جَاهَدُوا فِینَا لَنَهدِیَنَّهُم سُبُلَنَا»

رشد و قدرت جسمی، در مبارزه با تنبلی و عافیت طلبی است همان گونه که رشد فکری و علمی، در پی جنگ اندیشه‌ها و فکرهاست. هم چنین، رشد اخلاقی و معنوی هم در مبارزه با شیطان است.

اصولاً خداوند متعال، شیطان را برای رشد و تکامل انسان قرار داده است و انسانی که به دنبال رشد است، یا باید مبارز جهاد اصغر باشد و یا جهاد اکبر که همان مبارزه با نفس است. اما در مقابل، سازش با شیطان را برای انسان، بسیار هزینه بر قرار داده است.

این کلام رهبر حکیم انقلاب که فرمودند: هزینه سازش، بیشتر از مقاومت است، منحصر در دنیای سیاست نیست بلکه در عالم اخلاق و معنویت هم صادق است.

آری؛ سازش با شیطان؛ برای نفس، بسیار هزینه بر است و منجر به هدر رفت استعدادها، افتادن در دام گناه و به تاراج رفتن اخلاق می‌شود.

بنا به قول قرآن کریم در سوره احقاف آیه ۲۰، روز قیامت خطاب به کفار گفته می‌شود: «وَیَوْمَ یُعْرَضُ الَّذِینَ کَفَرُوا عَلَی النَّارِ أَذْهَبْتُمْ طَیِّبَاتِکُمْ فِی حَیَاتِکُمُ الدُّنْیَا وَاسْتَمْتَعْتُمْ بِهَا فَالْیَوْمَ تُجْزَوْنَ عَذَابَ الْهُونِ بِمَا کُنْتُمْ تَسْتَکْبِرُونَ فِی الْأَرْضِ بِغَیْرِ الْحَقِّ وَبِمَا کُنْتُمْ تَفْسُقُونَ؛ و روزی که کافران را بر آتش دوزخ عرضه کنند (فرشتگان قهر و عذاب به آنها گویند) شما (لذّات بهشتی و) خوشی‌هایتان را در زندگانی دنیا (به شهوت رانی و ظلم و عصیان) از بین بردید و بدان لذّات دنیوی برخوردار و دلباخته بودید، پس امروز به عذاب ذلّت و خواری مجازات می‌شوید چون در زمین به ناحق تکبر می‌کردید و راه فسق و تبهکاری پیش می‌گرفتید».

اما شاهکار تربیتی اسلام در این است که «ابرقدرتی» به نام «تقوا» را برای انسان، قرار داده است که در مقابل حملات سنگین شهوت، خشم و ضعف، او را حفظ کند و نه تنها برای انسان هزینه بر نیست بلکه باعث ایجاد قدرت و سرمایه شود. لذا مولای متقیان علی علیه السلام فرمود: «صونوها و تصونوا بها؛ تقوا را حفظ کنید و به وسیله تقوا برای خود مصونیت درست کنید».

انتهای پیام/۳۱۳/۴۷

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha