سه‌شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۷
اصل تربیت در حوزه با استاد رقم می خورد/  تشکر از متولیان طرح تعالی

حوزه/ اصل تربیت در حوزه با استاد رقم می خورد و این یک سنت پذیرفته شده و رایجی است، البته گاهی آسیب استاد هم در زمینه های تربیتی به شاگرد سرایت می کند که باید ضمن کاهش این آسیب ها، از ظرفیت بی بدیل استاد بهره برد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه در دیدار معاون تهذیب حوزه های علمیه به همراه مسئولان طرح تعالی اساتید حوزه، گفت: اصل تربیت در حوزه با استاد رقم می خورد و این یک سنت پذیرفته شده و رایجی است، البته گاهی آسیب استاد هم در زمینه های تربیتی به شاگرد سرایت می کند که باید ضمن کاهش این آسیب ها، از ظرفیت بی بدیل استاد بهره برد.
وی در ادامه با بیان اینکه لازم است بر بعضی از سرفصل های خاص که در طرح تعالی آمده تاکید شود، گفت: سیره تربیتی علما و خصوصا شاگرد پروری اساطین حوزه را باید به اساتید جوان انتقال داد؛ همچنین استفاده از کتب و منابع روایی اخلاقی تربیتی را در قالب سیره های مطالعاتی دقیق و عمیق، تدوین و در اختیار اساتید قرار بگیرد.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه گفت: در تربیت اقتصادی معیشتی نیز باید بر روی خودگردانی مالی در کنار غنای معنوی سرمایه گذاری کرد؛ تدابیر و مهارت هایی که لازم است طلبه برای خودگردانی اقتصادی فرا بگیرد نیز لازم است تأکید شود و علاوه بر ترویج معنویت بر روحیه عقلی و استدلالی که مکمل و پشتوانه معنویت است تاکید صورت گیرد زیرا این موجب می شود طلبه در گردبادهای معرفتی به زمین نخورد.
وی با اشاره به مسائل معیشتی مربیان و راهنمایان تربیتی، گفت: مسائل معیشتی این عزیزان باید از عوائد عمومی حوزه باشد که بارمالی رسمی و اداری نداشته باشد؛ جایگاه این عزیزان در طرح هدفمندی شهریه معین شود.
آیت الله اعرافی عنوان کرد: گسترش طرح تعالی در سطوح عالی و درس‌های خارج در گام های بعدی قرارگیرد البته باید متناسب با سطوح عالی ویرایش و ارتقاء پیدا کند و از لحاظ عملیاتی در قالب همان طرح هدایت علمی قرار گیرد.
وی با اشاره به پذیرش استاد در طرح تعالی گفت: انتخاب اساتید فعلی یک کار خوب است و با این کار نیمی از راه رفته شده است البته باید بر حیثیت علمی اساتید و توانمندی آنها در یکی از شاخه های حوزوی به خصوص فقه و اصول قوی یا فلسفه تأکید شود؛ متصدیان طرح تعالی از هم اکنون مترصد حواشی و آسیب‌های این کارها باشند زیرا عنوان تربیت و مربی ممکن است رهزن باشند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اساتید طرح تعالی گفت: در انتخاب اساتیدی که قرار است سرفصل ها تعالی را آموزش دهند و نسلی از مربیان را تربیت کنند به وزانتهای حوزوی توجه ویژه شود و از آقایانی تراز همچون حضرات فیاضی و شب زنده دار استفاده شود.
آیت الله اعرافی با بیان اینکه می توان دوره طرح تعالی را در دو سطح از حیث اجرا تعریف کرد، گفت: یک دوره فشرده برای همه اساتید در مدرسه تهیه شود و شامل همه اساتید باشد و در سطحی دیگر عده ای به صورت تخصصی آموزش ببینند؛ رابطه این طرح را با رابط پایه مشخص و آموزش‌های تکمیلی ویژه هر پایه و مقطع برای اساتید قرار داده شود.
عضو فقهای شورای نگهبان گفت: اگر مصلحت است که طرح تعالی به صورت رشته ای خاص تدوین شود گفتگوها و مطالعاتش را انجام دهید؛ این طرح، آیین نامه جامع اجرایی و عملی لازم دارد تا ضوابط از منظر تهذیب وآموزش دیده شود؛ از این رو لازم است با معاونت آموزش هماهنگی صورت بگیرد.
وی ضمن تشکر از متولیان طرح با تاکید بر اهمیت اجرای درست طرح خاطرنشان کرد: یک صف باید تشکیل شود تا اجرای طرح را به عهده داشته باشد از همین رو تشکیل یک مجتمع برای اخلاق و تربیت را نیز دنبال کنید.


در این دیدار حجت الاسلام والمسلمین محمد عالم زاده نوری معاون تهذیب حوزه های علمیه در خصوص طرح تعالی گفت: شعار این طرح این است که هر استاد حوزه به یک مربی تربیتی بدل شود و شأن استاد از انتقال علمی به سمت تربیت طلبه جامع و مأموریت گرا تبدیل شود.

حجت الاسلام والمسلمین عالم زاده نوری گفت: مربی راهنما استادی است که فعالانه در میان طلاب قرار می گیرد و رسیدگی و عهده داری طلاب را به دوش دارد و هویت آخوندی را به طلاب منتقل می کند؛ سنت کهن تربیت در حوزه تأیید می کند که به مربی راهنما برای طلاب احتیاج داریم که چنین شخصیت فعالی، رسیدگی تربیتی به طلبه را به عهده داشته باشد.

وی عنوان کرد: آیین نامه جذب اساتید تربیتی راهنما در شورای محترم عالی در حال تصویب است ثبت نام متقاضیان طرح تعالی در حوزه علمیه قم و استان ها انجام شده و اکنون در مرحله مصاحبه مکتوب و مصاحبه حضوری است. فاز اول دوره پودمانی آموزش طرح تعالی از میان اساتید برگزیده در تابستان امسال اجرایی خواهد شد.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha