به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله اراکی امروز در مراسم جشن عید سعید غدیر خم که در دفتر مقام معظم رهبری در قم برگزار شد با تبریک این عید فرخنده بیان کرد: ادعای این که در تاریخ بشر، روزی مهم تر از روز غدیر نمی توان یافت، ادعای گزافی نیست.
وی در ادامه به زیارت غدیریه امام امیرالمؤمنین (علیه السلام) به روایت امام هادی (علیه السلام) توجه داد و گفت: این زیارتنامه را می توان دائره المعارف امامت و ولایت نامید.
عضو مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: البته همه زیارات معصومین (علیهم السلام) از مهم ترین منابع معارف اسلامی اند، اما باید اذعان داشت که برخی از این زیارات مانند زیارت غدیریه، از جامعیت و تفصیل بیشتری برخوردارند.
وی درباره حماسه غدیر نیز خاطر نشان کرد: غدیر نخستین اعلان امامت و ولایت امیرالمؤمنین (علیه السلام) نبود، چراکه اعلان های مختلفی در این موضوع از زمان آغاز رسالت رسول الله (صل الله علیه و آله و سلم) صورت گرفته بود، اما ویژگی اعلان غدیر این بود که هم به شکل عمومی انجام گرفت و هم این که رسول الله (صل الله علیه و آله و سلم) برای این امامت و ولایت بیعت گرفتند.
استاد حوزه علمیه قم همچنین افزود: باید توجه داشت که رسول الله (صل الله علیه و آله و سلم) در اسلام آوردن هر فرد نیز از وی بیعت می گرفتند که که حرف های ایشان را بشنود و با اهل ولایت به منازعه برنخیزد، به بیان دیگر این نکته را باید تصریح کرد که توجه به امامت و ولایت امیرالمومنین (علیه السلام) و دیگر معصومین (علیهم السلام) تنها در اعلان عمومی روز غدیر خم منحصر نیست.
وی با تصریح بر این که بیعت گرفته شده در غدیر خُم، تأکید میثاق الهی بود اظهار کرد: این به آن معناست که ولایت حضرت امیرالمومنین (علیه السلام) قبل از بیعت روز غدیر هم تثبیت شده بود.
آیت الله اراکی با اشاره به این که بشر با پذیرش فرمان پروردگار پا به جهان هستی گذاشته است عنوان کرد: در ادامه انبیاء الهی نیز آمدند تا باز هم میثاق الهی را از بشریت بگیرند و میثاق فطرت خدا با آدم (علیه السلام) و بنی آدم را برای بندگی و تسلیم بودن مورد تأکید قرار دهند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم سپس به توضیح تعبیر «و وکّدتُم میثاقه و احکمتُم عقدَ طاعته» در زیارت پُرمحتوا و گرانسنگ جامعه کبیره پرداخت و گفت: در این فرازها خطاب به ائمه معصومین (علیهم السلام) چنین بیان می داریم که شما میثاق اطاعت الهی را تأکید و پیمان طاعت او را مستحکم کردید.
وی با تأکید بر این که نعمت رسالت و ولایت بر اساس آیات قرآن از نعمت های تامّ الهی است بیان کرد: نباید فراموش کرد که امامت امام معصوم (علیهم السلام) از رسالت رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) منفک و جدا نیست.
آیت الله اراکی سپس به آیات ۶۴ و ۶۵ سوره نساء توجه داد و گفت: بر اساس این آیات الهی، خلاصه رسالت انبیاء (علیهم السلام) در فرماندهی، سیاستمداری و ولایت امر است، امری که بر اساس دلایل فراوان به امامان معصوم (علیهم السلام) رسید و در زمان غیبت امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) نیز به فقها داده شده است.
وی اضافه کرد: باید توجه داشت که در زمان غیبت امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، تنها شخص امام است که غائب از نظرهاست، اما ولایت امر او غائب نیست و جریان دارد.
عضو مجلس خبرگان رهبری سپس به توضیح این مطلب پرداخت که رجوع به ولایت امر، رجوع به شخص نیست افزود: ما در زمان غیبت حضرت حجت (علیه السلام) به امر خود ایشان از ولی فقیه زمان اطاعت می کنیم.
وی در ادامه خطاب به دشمنان گفت: بدانید که حکومت الهی و ولایت امر الهی نه تنها با توطئه های شما از بین نخواهد رفت، بلکه روز به روز گسترش خواهد یافت.
استاد دروس عالی حوزه های علمیه همچنین درباره فراگیری سرود «سلام فرمانده» تصریح کرد: باید پرسید چرا دشمنان حتی نمی توانند یک سرود را تحمل کنند، البته پاسخ این است که بحث «سلام فرمانده»، تنها بحث سرود و جمهوری اسلامی و مقام معظم رهبری نیست، بلکه بحث گسترش ولایت امر الهی در جوامع مختلف است و دشمنان همین امر را بر نمی تابند.
وی در پایان سخنان خود با اشاره به گسترش فرهنگ اربعین و غدیر در جوامع مختلف و آمادگی تعداد بیشتری از مردم برای پذیرش ولایت امر الهی تصریح کرد: مجالسی که در این روزها برگزار می شود، مجالس بازگشت به مسیر الهی و توبه است، امری که ان شاء الله گسترش ولایت امر الهی را به دنبال خواهد داشت.
نظر شما