چهارشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۳
جامعةالمصطفی  یکی از عناصر مهم جهانی شدن شهر قم است

حوزه/جامعةالمصطفی، که بُعد بین‌المللی حوزه علمیه را نمایندگی می‌کند، یکی از عناصر مهم جهانی شدن شهر قم بوده است. حضور طلاب غیرایرانی در شهر مقدس قم، آورده‌های فراوانی دارد که بعضاً مورد توجه قرار نمی‌گیرد و هر میزان سرمایه‌گذاری در این بخش می‌تواند ظرفیت‌های فراوانی برای استان و کشور پدید آورد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین علی عباسی در دیدار آقای شاهچراغی استاندار قم به معرفی برخی فعالیت های جامعةالمصطفی و پیشینه شکل‌گیری آن پرداخت و گفت: به برکت انقلاب اسلامی، علاقه زایدالوصفی برای حضور طلاب غیرایرانی در حوزه علمیه قم از سراسر جهان شکل گرفت تا جایی که امروز از نزدیک به ۱۳۰ ملیت در جامعةالمصطفی مشغول تحصیل هستند که این تنوع ملیتی در تاریخ حوزه‌های علمیه بی‌سابقه است.

وی ادامه داد: جامعةالمصطفی مرکز علمی بین‌المللی اسلامی شناخته‌شده‌ای است و به عنوان یک عضو فعال در اتحادیه‌های دانشگاهی جهان فعالیت می‌نماید و حوزه علوم اسلامی، علوم انسانی و زبان و فرهنگ را در دستور کار خود قرار داده است. هم‌اکنون، نزدیک به ۱۶۰ رشته، مقطع و گرایش در جامعةالمصطفی ارائه می‌شود که راه‌اندازی برخی از آنها، از ابتکارات جامعةالمصطفی به شمار می‌آید. براساس طرح تحول آموزشی جامعةالمصطفی، رشته‌ها و گرایش‌های این مجموعه علمی به بیش از چهارصد مورد ارتقا خواهد یافت.

رئیس جامعةالمصطفی، با اشاره به واقع شدن نمایندگی‌های جامعةالمصطفی در شهرهای مختلف کشور و نقاط مختلف جهان به مرکزیت قم، اظهار داشت: اکنون، جامعةالمصطفی در قالب ۳۳ نمایندگی منطقه‌ای، در بیش از ۶۰ نقطه جهان حضور دارد و تحصیل پیروان دیگر مذاهب اسلامی براساس معارف مذهب خود در جامعةالمصطفی، یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد این مرکز به شمار می‌آید.

وی، در ادامه، به معرفی دانشگاه مجازی المصطفی و مؤسسه آموزش‌های کوتاه‌مدت و فرصت‌های مطالعاتی جامعةالمصطفی پرداخت و افزود: آموزش‌های مجازی با توجه به هزینه‌های کمتر و امکان توسعه بیشتر، یکی از محورهای مهم توسعه جامعةالمصطفی در آینده به شمار می‌آید. همچنین مؤسسه آموزش‌های کوتاه‌مدت و فرصت‌های مطالعاتی جامعةالمصطفی، سالانه میزبان هزاران نفر از دانش‌پژوهان و استادان دانشگاه‌های جهان است.

رئیس جامعةالمصطفی، با اشاره به اختصاص نزدیک به چهل درصد ظرفیت پذیرشی جامعةالمصطفی به خواهران طلبه غیرایرانی، اظهار داشت: فراهم‌سازی امکان ارائه آموزش‌های علوم اسلامی و انسانی به خواهران، یکی دیگر از برکات انقلاب اسلامی است که تأثیر آن، به ویژه در بخش بین‌الملل، چشمگیر و در خور توجه است.

وی یکی از خدمات ویژه فرهنگی جامعةالمصطفی را آموزش زبان فارسی به غیرایرانیان دانست و تأکید کرد: به اذعان مسئولان کشور، خدمات جامعةالمصطفی در زمینه گسترش زبان و ادبیات فارسی در جهان بی‌نظیر بوده است و امروزه چند صد هزار نفر از غیرایرانیان علاقه‌مند به ایران و گفتمان انقلاب اسلامی در سراسر جهان، به همت جامعةالمصطفی با زبان و ادبیات فارسی آشنا شده‌اند که ظرفیت بسیار بزرگی برای بخش‌های مختلف کشور به شمار می‌آید.

حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی، در ادامه، با اشاره به ابعاد بین‌المللی شهر مقدس قم، ابراز داشت: در کنار وجود با برکت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(سلام‌الله علیها)، که قم را به مقصد بسیاری از زائران از سراسر جهان تبدیل کرده است، جامعةالمصطفی، که بعد بین‌المللی حوزه علمیه را نمایندگی می‌کند، یکی از عناصر مهم جهانی شدن شهر قم بوده است. حضور طلاب غیرایرانی در شهر مقدس قم، آورده‌های فراوانی دارد که بعضاً مورد توجه قرار نمی‌گیرد و هر میزان سرمایه‌گذاری در این بخش می‌تواند ظرفیت‌های فراوانی برای استان و کشور پدید آورد.

رئیس جامعةالمصطفی، در پایان، با اشاره به سرمایه‌گذاری گسترده بسیاری از کشورهای اسلامی در بخش آموزش علوم اسلامی، ابراز داشت: امیدواریم در دولت جدید، اقدامات و همکاری‌های بیشتری در این زمینه صورت پذیرد. امروز ما میزبان هزاران نفر از فراگیران علوم اسلامی از نقاط مختلف جهان در جمهوری اسلامی ایران هستیم که بهترین عقبه فرهنگی و ظرفیت بین‌المللی برای کشور به شمار می‌آیند و لازم است در این زمینه مسئولان نگاه ویژه‌ای داشته باشند.

در ادامه این جلسه، استاندار قم، ضمن ابراز خرسندی از دیدار با حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی و تقدیر از دستاوردهای علمی و فرهنگی جامعةالمصطفی در سراسر جهان، ابراز داشت: قم، جهان‌شهر است و همه تصمیم‌گیری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها باید با این نگاه صورت گیرد. در سفر هیئت دولت به قم، تعیین تکلیف تأمین زیرساخت‌هایی مانند احداث فرودگاه و مترو، سامان‌دهی بافت‌های فرسوده و ارتقای کیفیت زندگی زائران و مجاوران حرم حضرت فاطمه معصومه(سلام‌الله علیها) در دستور کار قرار گرفت که خوشبختانه، تاکنون جمع‌بندی برای بسیاری از این پروژه‌ها به نقاط روشنی رسیده است.

شاهچراغی، با تأکید بر جایگاه مهم جامعةالمصطفی در قم، خاطرنشان کرد: دولت به دنبال آن است که بسیاری از درخواست‌هایی را که در این جلسه مطرح شد، از مسیر قانونی به انجام برساند که تاکنون نیز به نتایج خوبی دست یافته‌ایم.

همچنین در این جلسه مقرر گردید کارگروه مشترکی میان جامعةالمصطفی و استانداری قم به منظور ارتقای همکاری‌ها و پیگیری مسائل مربوط، تشکیل گردد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha