به گزارش خبرگزاری حوزه از بندرعباس، آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور شب گذشته در دومین برنامه سفر خود به شرق استان هرمزگان، راهی بخش سندرک شد و ضمن افتتاح مدرسه علمیه حضرت امیرالمؤمنین(ع) سندرک در آیین عمامهگذاری طلاب استان شرکت کرد.
آیتالله اعرافی در این آیین، اظهار داشت: حوزه باید در کنار مردم و در خدمت توسعه باشد و طرحهای حوزه نیز انشاءالله در همین مسیر قرار دارد.
مدیر حوزه های علمیه کشور ادامه داد: گوشه و گوشه عالم هستی جلوهگاه اسما و صفات خداوند است و به تعبیر امام(ره) این عالم با این عظمت آنقدر در جهان غیب و کوچک است که به معنی پست و کوچک و جهان پایین است.
عضو فقهای شورای نگهبان تصریحکرد: در جهان تشریع، همه پیامبران مقدمه حضور پیامبر گرامی اسلام(ص) بودند و ایشان بالای منبری است که همه پیامبران پای درس ایشان نشستهاند، لذا وجود پیامبر(ص) عالم را متحول کرد و در عصری که رسانه نبود و ابزاری برای انتقال پیام نبود، پرچم اسلام در عالم به اهتزاز درآمد.
مدیر حوزههای علمیه کشور بیانکرد: معارف ناب قرآن و عقلانیت و حکمت اسلام بود که به عنوان یک گنج جدید باعث شد اسلام در کمتر از ربع قرن در بسیاری از ممالک گسترش پیدا کند و نورانیت و حقانیت این معارف بدون وجود رسانههای امروزی عالم گیر شد.
وی ادامه داد: همان نورانیت، فروغ و درخشش و بلکه بیش از آن امروز معارف اسلامی به برکت انقلاب دارد و خریداران زیادی هم پای آن در خارج از کشور ایستادهاند و به لطف الهی چراغ حق خاموش نمی شود و افتخار ملت ایران این است که پای پرچم اسلام ناب ایستادهاند و کسانی که به فتنهها دل بستهاند کور خواندهاند و باید بدانند که اسلام و انقلاب ماندنی است.
آیت الله اعرافی، اخلاق پیامبر(ص) را عامل دوم انتشار سریع اسلام دانست و گفت: پیامبر در هر مسئلهای یک نسخه بسیار زیبا از اخلاق و ارزشهای الهی است.
وی خاطرنشانکرد: پیامبر(ص) به زنان شخصیت بخشید و بانوان جامعه امروز ما میدانند که انقلاب و نظام اسلامی به آنها کرامت بخشیده است، چنان که امروز بیش از ۹۰ درصد دختران ما تحصیل میکنند و ۶۰ درصد دانشگاهها در اختیار دختران است.
آیت الله اعرافی تاکید کرد: حوزه نهادی است که بیش از هزار سال پیشینه سرشار از علم، دانش، حکمت، فلسفه و حتی علوم طبیعی، ریاضی و ... دارد و بدان افتخار میکند و همه آن را برای خدا و مردم میخواهد و همواره کنشگر قوی سیاسی و اجتماعی به نفع مردم، اخلاق و معنویت بوده است.
وی ادامه داد: هجوم مغول سرآغاز فروپاشی تمدن منطقه شرق بود و همه بنیانهای علمی و فرهنگی منطقه را فروریخت، اما با تلاش علامه حلی، خواجه نصیر طوسی و علمای بزرگی که در همین حجرهها درس خوانده بودند دستگاه حاکم را مبدل به یک دستگاه علمی و فرهنگی کردند و این معجزه حوزهها بود.
مدیر حوزههای علمیه کشور یادآور شد: در عصر صفویه علمای شیعه بودند که حاکمیت صفویه را فرهنگی و علمی کردند و پایه این شکوفایی را بزرگانی چون شیخ بهایی و علامه مجلسی پایهریزی کردند.
آیت الله اعرافی خاطرنشان کرد: حوزه باید این راه نورانی را بپیماید و به شبکه نورانی امامت که این چنین تحول آفرین است متصل شود.
انتهای پیام/
نظر شما