یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ |۲۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 24, 2024
حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به تفاوت های انسان ها، گفت: دقت در این تفاوت ها باعث می شود که انسان ها به سادگی دیگران را قضاوت نکند. 

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان، طی سخنانی در دومین دوره پودمانی طرح تعالی ویژه اساتید معاونت تهذیب حوزه های علمیه در تهران با اشاره به مراتب مختلف انسان و تفاوت هایی که میان آنها وجود دارد، گفت: نمی توان یک انسان که متواضع است را فردی دارای جایگاه والا در نزد خداوند دانست و از طرفی هم کسی که بی نظم و متکبر باشد نمی توان گفت که او کاملا آدم بدی است.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه نباید به خود اجازه دهیم درباره دیگران به آسانی قضاوت کنیم، پناهیان افزود: دقت در این تفاوت ها باعث می شود که انسان ها به سادگی درباره دیگران قضاوت نکند.

وی ادامه داد: ما وقتی که داوری هایمان درست نباشد جامعه را به دو دسته تقسیم می کنیم، متدین دارای اوج و غرور و بی دین های دارای یاس و نتیجه بعدی آن تحقیر بی دین ها توسط دیندارها و تنفر از دینداران توسط بی دینان می شود.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان تصریح کرد: ما درباره کسی به سادگی نمی توانیم داوری کنیم و کسی را به دوزخ یا بهشت بفرستیم، لذا اولین چیزی که به سادگی نمی توانیم به طرف مشورت بدهیم عدم شناسایی دقیق انگیزه ها در افراد است، چون می بینیم که دین آنچنان به روانشناسی شخصیت نپرداخته است.

استاد حوزه با اشاره به اینکه مشرب دین این نیست که با شیوه های روان شناسانه با انسان ها برخورد کند، گفت: همه رفتارهای غلط را خداوند متعال در قرآن هواپرستی می نامد و باید گفت که هواپرستی تنها متعلق به افراد بد نیست و ممکن است که به سراغ افراد خوب هم بیاید.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان یادآور شد: ما باید در زندگی مهارت مخالفت با هوا را پیدا کنیم و اگر می خواهیم مشورت دهیم باید طرف را نسبت به این مهم آگاه سازیم.

وی با تأکید بر اینکه بهترین مربی انسان، شرایط زندگی آنها است، اظهار کرد: مخالفت با هوا یعنی مخالفت کردن با علاقه های کم ارزش نسبت به علاقه های برتر زیرا نفس مکار است و انسان را به راحتی فریب می دهد.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان اضافه کرد: علم و عقل راهنمایی می کنند که چگونه علاقه کمتر و علاقه بیشتر را بشناسیم.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha