به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری حوزه، دکتر حمورابی نوفوری استاد دانشگاه ۳ فوریه آرژانتین و کارشناس مطالعات بینفرهنگی عربی-غربی در مصاحبهای اظهار داشت: در قطر مهمان نوازی مهمتر از آداب و رسوم محلی است.
وی در مورد اهمیت عبایی که به لیونل مسی در مراسم فینال داده شده است، گفت: طبق سنت اعراب، این بالاترین نوع تکریم و قدردانی است که میتوان از کسی به عمل آورد. این فرهنگ با شجاعت، قناعت، وقار، شهامت و فداکاری برای دوستان گره خورده است.
این کارشناس فرهنگ اسلامی افزود: این بالاترین افتخار است. به همین دلیل است که امروز مسی یک شیخ است که در فرهنگ اسلامی به معنای شخص بزرگ و ارجمند است.
حمورابی نوفوری ادامه داد: مطلب دیگری که در این رابطه میتوان ذکر کرد، اشعاری است که در آهنگ رسمی جام جهانی منعکس شده است. این سرود با عبارت «حیا، حیا» به معنای «بیا، بیا» آغاز میشود، همانگونه که در اذان نیز گفته میشود: «حی علی الصلاۀ» یعنی «بشتابید به سوی نماز»؛ بنابراین، این آهنگ اشاره دارد که قانون مهماننوازی شامل همه کسانی که به این کشور سفر میکنند، میشود و همه را به این کشور دعوت میکند. طبق این فرهنگ میزبان از هیچگونه فداکاری برای مهمان خود، دریغ نمیکند. همه اینها نشان داد که کسانی است که میگفتند برگزاری جام جهانی در قطر با شکست مواجه خواهد شد، اشتباه میکردند.
دکتر نوفوری اظهارداشت: از دیدگاه اسلام تنوع فرهنگها مفهومی ارزشمند تلقی شده است و در این باره میتوان به آیهای از قرآن استناد کرد که خداوند میفرماید ما نوع بشر را در اقوام، ملتها و گروههای مختلف خلق کردیم، با این هدف که همدیگر را بشناسند.
نظر شما