دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
سعیدی نژاد

حوزه/ مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی با تأکید بر اینکه معمار سبک زندگی، زنان هستند، گفت: دغدغه ما تمدن‌سازی است، بنابراین حتی دغدغه هر مرد انقلابی هم باید فعال کردن زنان در تمدن‌سازی باشد، در واقع این مسأله انقلاب است و حرف جنسیت مطرح نیست.

به گزارش خبرگزاری حوزه ، عاطفه سعیدی‌نژاد، مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی در نشست با فعالان و کنشگران فرهنگی و اجتماعی استان چهارمحال و بختیاری که در قالب اردوی آموزشی ـ زیارتی مکتب حاج قاسم سلیمانی به مدت چهار روز در کرمان برگزار شد به بحث و تبادل نظر پرداخت.

در ابتدای این جلسه، سؤالاتی پیرامون حضرت زهرا(س) و الگو بودن ایشان با این مضمون که آیا می‌توانیم حضرت زهرا(س) را در زمانه امروز به‌عنوان الگو قرار دهیم؟ چگونه می‌توانیم الگوی جدیدی متناسب با شخصیت حضرت زهرا(س) برای دختر امروز تعریف کنیم؟ آیا الگو وابسته به مقتضیات زمان و مکان است؟ عصمت حضرت زهرا(س) انتسابی بوده یا اکتسابی؟ و ... مطرح شد.

سعیدی‌نژاد در ابتدای سخنان خود به سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و الگو بودن شخصیت ایشان برای بانوان و آقایان اشاره کرد و گفت: هنر امروز ما استفاده جدی از شخصیت حاج قاسم سلیمانی متناسب با جامعه کنونی است و اینکه این شهید بزرگوار از چه جنبه‌ای می‌تواند برای بانوان و نوجوانان الگو باشد مهم است. باید ببینیم امروز جامعه ما چه نیازی دارد؟ ایران برای قوی‌شدن و حرکت به سمت پیشرفت با چه گره‌هایی مواجه است؟ این شهید بزرگوار چه کمکی می‌تواند به ما کند که از این گره‌ها عبور کنیم؟ و ما امروز برای رقم‌زدن ایران قوی باید چکار کنیم؟

وی اظهار کرد: یکی از اصول مهم و مبانی جدی انقلاب اسلامی که از آن نمی‌تواند تخطی کرد، بحث مردمی‌بودن آن است که اتفاقاً امروزه مورد سؤال است. نقش مردم در انقلاب اسلامی یکی از حرف‌های مهم و مترقی جمهوری اسلامی است. انبیاء و اولیاء آمدند تا مردم برای قسط و عدل قیام کنند و همان طور که می دانید در مقدمه قانون اساسی آیه «و لقد أرسلنا رسلنا بالبیّنات و انزلنا معهم الکتاب و المیزان لیقوم النّاس بالقسط» ذکر شده و در این مقدمه آمده که جمهوری اسلامی برای تحقق این آیه شریفه آمده است. درواقع این انقلاب آمده تا کمک کند مردم هم برپادارنده قسط شوند و خیلی در حق جمهوری اسلامی اجحاف است که بگوییم ما بحث دموکراسی را از غرب یاد گرفتیم، در حالی که دموکراسی آنها دیکتاتوری محض است.

مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی با نگاه توحیدی و با فهمی که از نگاه اسلام دارد یک تقریر ویژه از اسلام است، افزود: بحث مردمی‌شدن حرف مهمی است و بر اساس فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی سیر تحولی دارد که شامل انقلاب اسلامی، حکومت اسلامی، دولت اسلامی، نظام اسلامی و جامعه اسلامی است. ما اکنون در لایه جامعه‌سازی هستیم و رهبر معظم انقلاب اسلامی در این فضا یک نظریه با عنوان شکل‌دهی حلقه‌های میانی مطرح کردند.

وی عنوان کرد: بیانیه گام دوم، مانیفست انقلاب اسلامی است و مسیر چله دوم انقلاب را مشخص می‌کند. رهبر معظم انقلاب اسلامی برای تحقق بیانیه گام دوم مسیر تعیین کرده‌اند و آن شکل دادن حلقه‌های میانی است که نهاد مردمی مسأله‌محور به شمار می آیند و کمک می‌کند جریان هم‌افزا بین هسته‌های آتش به اختیار و جریان‌های مردمی شکل پیدا کند.

سعیدی نژاد به شبکه تربیتی به عنوان یکی از ظرفیت‌های‌ فعال از شبکه‌های انقلابی اشاره کرد و گفت: ما ۱۴ میلیون دانش‌آموز و تعداد زیادی اقشار مذهبی داریم که به عنوان دغدغه‌مندان تربیتی در مدارس فعالیت می‌کنند، اما مجموع این اتفاق‌ها نتوانسته نیاز جامعه اسلامی و به نوعی نظام اسلامی را در آموزش و پرورش حل کند، مانند خیلی اوقات که فعالیت می‌کنیم، اما نیاز همچنان وجود دارد، به نظر می‌رسد دلیل اصلی این باشد که در مسائل مختلف، یک نقشه از بالا نسبت به صحنه نداریم و نمی‌توانیم یک الگوی هم‌افزایی بین فعالان موجود ایجاد کنیم. کار حلقه میانی همین است که با استفاده از ظرفیت‌های موجود کمک می‌کند و یک مسیری را برای حل واقعی مسأله تدارک می‌بیند.

وی بیان کرد: حاج قاسم سلیمانی به نوعی یک حلقه میانی بود. حلقه میانی، گاهی در ارتباط با مردم و گاهی در اتصال با حاکمیت تعریف می‌شود. در اینجا مهمترین اتفاق، داشتن نگاه حل مسأله است. حاج قاسم سلیمانی امنیت فرامرزی را بر عهده گرفت و پای امنیت کشور ایستاد. امروز ما باید چشم حلقه میانی‌یاب داشته باشیم. امثال حاج قاسم کم نیستند. امروز شما می‌توانید انتخاب کنید که پای یک مسأله بایستید. افرادی که می‌بینید در پزشکی یا نانو فعال هستند، همین‌‎گونه پای مسأله آمده‌اند و من و شما باید به خوبی آنها را ببینیم. آنها حاج قاسم‌های عرصه خودشان هستند. همانقدر که عرصه نظامی در پیشرفت مهم است، عرصه‌های علم و فناوری هم در ایران قوی عرصه مهمی است. نه تنها باید این عرصه را برای خود پیدا کنید، بلکه باید چشم حلقه میانی‌یاب داشته باشید.

مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی با تأکید بر اینکه ما در مسیر نظم جهانی هستیم که پلتفرم‌ها آینده ما را روشن می‌کنند و راهبری در دست آنهاست، عنوان کرد: ما این ظرفیت را داریم برای اینکه خودمان تعیین‌کننده معادلات جهانی باشیم. باید باور کنیم و جدی بگیریم که ما با یک جهش بزرگ اقتصادی، فرهنگی و سیاسی فاصله‌‎ای نداریم. مهم این است که خود را ببینیم و دشمن به دنبال این است که دچار خطای محاسباتی شویم.

وی با بیان اینکه جهاد تبیین بر روایت درست از واقعیت‌های خودمان تأکید دارد، افزود: ما امروز در میانه راه هستیم و شما باید ظرفیت‌ها و توان‌هایی که پای کار انقلاب آمده و راه خود را پیدا کرده‌اند را جدی بگیرید، تقویت کنید و به هم‌افزایی برسید.

سعیدی نژاد به نقش بانوان در ساحت ولایت اجتماعی به عنوان یکی از بحث‌های خوبی که در این جمع مطرح شد اشاره کرد و گفت: همان‌طور که رهبر معظم انقلاب اسلامی می‌فرمایند: «ما در موضوع زن، مطالبه‌گر هستیم»، اوج ادعای ما که خوب است ترسیم کنیم، همین حضور زن در ساحت ولایت اجتماعی است و در این راستا خوب است که نامه رهبر معظم انقلاب اسلامی را به کنگره هفت هزار شهیده را مطالعه کنید که عنوان الگوی سوم برای اولین بار آنجا مطرح شده و این نگاه به حضور زن، اوج کمال‌خواهی در حوزه زن را نشان می‌دهد.

وی افزود: ما یک ولایت عرضی و یک ولایت طولی داریم. ولایت طولی، نسبت ما با اولیاء‌الله و پیامبران است. در ولایت عرضی، دو پدیده مهم است، یکی پدیده خاندان و دیگری محله که با اثرگذاری جدی بانوان قابل تأمین است. در نظام‌سازی دینی دو نسبت، مهم است، یکی نسبت بین ارحام و صله رحم و دیگری نسبت بین همسایه است. در نظام‌سازی دینی، هویت‌دهی به محله و خاندان مهم است و موضوعیت دارد. مثلاً در آسیب‌های اجتماعی مواردی مثل طلاق، اعتیاد، بیکاری و غیره را دارید که این مسائل عمدتاً در یک خاندان پویا و محله فعال قابل برطرف شدن است. این موضوع بر اساس کار پژوهشی ثابت شده است.

مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی بیان کرد: زمینه ولایت اجتماعی در همین پیوندها و اتصالات در ولایت عرضی کاملاً قابل رؤیت است. زنان قدرت این جنس اثرگذاری‌ها را دارند. اگر امروز دغدغه ما گسست اجتماعی است، در این فضا زنان و ارتباط آنها با نوجوانان و جوانان و توسعه چتر حمایتی آنها نقش بسیاری دارد.

وی عنوان کرد: جامعه توحیدی، جامعه ای است که با کثرت وحدت حرکت می‌کند و ولی کسی است که تعداد نفوس بیشتری را بتواند در خود جای دهد. قله این ولایت، حضرت زهرا(س) است. امام حسن عسکری(ع) می‌فرمایند ما حجت خداییم و حضرت فاطمه(س) حجت خداست برما؛ یعنی زمینه وحدت تکوینی را وجود حضرت زهرا(س) ایجاد کرده است و این برای ما افتخار است که شخصیتی مثل حضرت زهرا(س) که چنین جایگاهی را در دین دارد به عنوان یک زن، الگوی ماست. همین که ما بتوانیم حضرت زهرا(س) را به درستی روایت کنیم، بزرگترین حرفی است که می‌تواینم در جهان داشته باشیم.

سعیدی نژاد بیان کرد: ما در چله دوم انقلاب اسلامی هستیم. انقلاب‌ها در هر دهه فرایندهای خاصی را پیش رو دارند. اولین مسأله امنیت، بعد سیاست، سپس اقتصادی است و اگر جامعه خوب پیش برود به مسائل فرهنگی و تمدنی می‌رسند و اینکه در چله دوم انقلاب به مسأله زن برسیم، مسأله طبیعی است، زیرا مسأله زن، مسأله دیریابی است.

وی عنوان کرد: نگاه به زن نباید جنسیتی باشد، وقتی امام خمینی(ره) می‌فرمایند: «اگر حضور زنان نبود، این انقلاب به پیروزی نمی‌رسید»، نگاه ایشان به زن یک نگاه توحیدی است و زن را رهبر تمدن‌سازی توحیدی می دانند. امروز دغدغه این نیست که احیای حقوق زن داشته باشیم و مسأله جنسیت نیست.

مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی افزود: ما در سخت‌افزار تمدن‌سازی خوب پیش رفته‌ایم، اما در نرم‌افزار مانده‌ایم و نرم‌افزار چیزی مانند سبک زندگی است. معمار سبک زندگی، زنان هستند و دغدغه ما تمدن‌سازی است، بنابراین حتی دغدغه هر مرد انقلابی هم باید فعال کردن زنان در تمدن‌سازی باشد. این مسأله انقلاب است و حرف جنسیت نیست.

وی تصریح کرد: یکی از مشکلات این است که زن را مسأله دیده‌اند در حالی که نگاه ما در انقلاب اسلامی این است که زن، حلال مسائل است. ما برای رسیدن به تمدن توحیدی اگر بتوانیم نقش زنان را بازیابی کنیم و عرصه‌های نقش‌آفرینی برای زنان ایجاد کنیم، زنان به هویت لازم می‌رسند.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha