حجت الاسلام والمسلمین اسکندی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم صبح امروز در مراسم افتتاحیه این مسابقات با بیان اینکه باید جوانان ایرانی پیامهای ناب اسلامی و قرآنی را به جوانان اروپا مخابره کنند، ادامه داد: باید پیامهای ناب قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه در اختیار جوانان اروپا قرار گیرد و سزاوار نیست که در ارتباط با نشر مبانی قرآنی کوتاهی کنیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با اشاره به نگاه جدی صورت گرفته به بخش معارفی مسابقات بین المللی قرآن کریم سازمان اوقاف گفت: امیدواریم که دبیرخانه این بخش مسابقات در قم فعال شده و نباید در برگزاری مسابقات معارفی به سطح ملی بسنده کرده و باید دیدگاه بین المللی به این بخش از مسابقات داشته باشیم.
در ادامه این مراسم پیام تصویری حضرت آیت الله عبدالله جوادی آملی به مراسم افتتاحیه چهل و پنجمین دوره مسابقات معارف قرآن کریم، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه برای حاضران پخش شد.
این مرجع تقلید اظهارکردند: انسان از آن جهت که مسافر است باید مبدا حرکت را شناخته و پایان حرکت را درست ارزیابی کرده و فاصله بین آغاز و انجام را ادراک کرده و ره توشه این راه را بشناسد.
ایشان با بیان اینکه قرآن کریم کلام جهان آفرین و انسان آفرین است، همه این مزایا را دارد، خاطرنشان کردند: ادراک و صفات اولیای الهی، رابطه انسان با خدا و جهان، رابطه انسانها با یکدیگر و... همه در قرآن کریم تبیین شده است.
این مرجع تقلید با بیان اینکه قرآن کریم هم انسان را از خطر نجات میدهد و هم به اعتلا دعوت میکند تاکید کردند: اگر انسان خود را بشناسد میداند که هرگز از بین نمیرود و نابود نمی شود و قرآن کریم به عنوان کلام الهی برهان مفهومی و شهود قلبی را به انسان اهدا میکند.
حضرت آیت الله جوادی آملی با تاکید بر اینکه جشنوارههای قرآنی رسالت تامین نیازهای عقل اندیشه مدار و تأمین نیازهای عقل انگیزه محور را بر عهده دارند، گفتند: انسان در سایه دوستی خداوند از فراق او رنج میبرد و اشک میریزد و گاهی با وصال اسما حسنی شوق خواهد داشت؛ اگر دوست خداوند هستید باید پیرو حبیب خدا باشید تا از محب بودن به محبوب بودن منتقل شوید.
همچنین در این مراسم رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم به ایراد سخن پرداخت و با تاکید بر ضرورت جاری سازی و کاربردی سازی مفاهیم قرآن کریم گفت: مقام معظم رهبری تاکید دارند که قرآن باید در سبک زندگی ما قرار بگیرد و این وظیفه بر عهده کسانی است که در مباحث تفسیری و معارفی فعالیت میکنند؛ باید معارف قرآنی کاربردی سازی و آسان سازی شده تا در دسترس همگان قرار گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین نقیب با تاکید بر اینکه روش استخراج علوم انسانی قرآن بنیان از مسائلی است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد؛ اضافه کرد: علوم انسانی که در دانشگاههای ما تدریس میشود اغلب بر پایه مفاهیم غربی است در حالی که باید علوم انسانی مفاهیم خود را از قرآن بگیرد تا علوم انسانی اسلامی داشته باشیم.
چهل و پنجمین دوره مسابقات معارف قرآن کریم، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه در چهار مرحله منطقهای، شهرستانی و استانی با حضور ۳۰ هزار نفر برگزار شده و ۷۴ نفر شامل ۳۷ نفر از خواهران و ۳۷ نفر از برادران که پنج نفر از آنها از استان قم هستند به مرحله کشوری راه یافتهاند و به مدت سه روز در قم به رقابت می پردازند.
انتهای پیام
نظر شما