همزمان با ماه مبارک رمضان سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه با حجت الاسلام والمسلمین شیخ عبدالله الصالح، جانشین دبیرکل جمعیت عمل اسلامی بحرین "امل" به گفت و گو پرداخته است که ترجمه آن به شرح ذیل است:
حوزه: آیا می توانیم ماه رمضان را فرصتی برای همگرایی، مدارا، برون رفت از اختلافات و تلاش برای مصلحت ملت و وحدت اسلامی آن قرار دهیم؟
ماه مبارک رمضان، ماه خدا، ماه برکت و رحمت و مغفرت است؛ همگرایی، بردباری و برون رفت از اختلافات و نزاع ها از خالصانه ترین جلوه های این ماه مبارک است. دشمنی و کینه و نزاع بین مردم به طور عام و مسلمانان به طور خاص جزء انگیزه های شیطانی است و شیاطین در این ماه به غل و زنجیر و دور از مومنان واقعی هستند. بنابراین بسیار طبیعی است که این ماه زمان همگرایی، مدارا، برون رفت از اختلافات، تلاش برای مصلحت و وحدت امت باشد.
حوزه: چگونه می توان از فرصت ماه رمضان برای مقابله با چالش ها و توطئه ها علیه ملت اسلامی، ترک کینه و اختلاف و گفتگو و همگرایی استفاده کرد؟
با تاکید بر اخوت اسلامی، دغدغه ها و چالش ها و سرنوشت مشترک می توان فرزندان منطقه را متحد کرد تا در برابر دشمنانی که در کمین هستند، بایستند و چالش های مختلف و همکاری های صمیمانه بین کشورهای منطقه را بررسی نمود.
حوزه: چگونه می توان در کنار مردم فلسطین و مقاومت آنها برای آزادی قدس ایستاد و از مردم فلسطین در آزادی سرزمینشان حمایت کرد و در ماه رمضان روحیه گرفت؟
در هفدهم ماه مبارک رمضان هر سال مسلمانان سالروز جنگ بدر و پیروزی مسلمانان در آن را جشن می گیرند، با تمرکز جهت گیری منطقه بر مسجد الاقصی و فلسطین و عزت و حیثیت مسلمانان، می توان مسلمانان را به یکدیگر نزدیک کرد و آنها را با دغدغه ها و مشکلات برادران خود در فلسطین آشنا و به یاری و حمایت از آنها ترغیب نمود. زیرا ماه رمضان ماه صمیمیت و تسلی مضطرین به ویژه مردم فلسطین است که از نژادپرستی صهیونیست ها و استکبار غرب استعماری رنج می برند.
حوزه: آینده پروژه عادی سازی روابط با اسرائیل، خیانت و همسویی با دشمن علیه ملت اسلام و مقدسات را چگونه می بینید؟
عادی سازی یک پروژه غربی است که در آن کشورهای وفادار به آمریکا با یکدیگر ملاقات می کنند و هدف اصلی آن دور نگه داشتن صهیونیست ها از اروپا، اشغال خاورمیانه از طریق صهیونیست ها، گسترش اختلافات و جنگ های بین المللی و جلوگیری از ثبات و پیشرفت علمی منطقه ماست. ان شاءالله هر کسی که با آنها همکاری کند به زباله دان تاریخ بپیوندد.
حوزه: نظر شما درباره توافق ایران و عربستان و تأثیر آن بر منطقه چیست؟
امر طبیعی در بین کشورهای منطقه آشتی، همکاری، اتحاد و تلاش برای منافع ملی است و هر گونه پیشرفت در روابط جمهوری اسلامی ایران و عربستان بدون شک منطقه را به همزیستی، تساهل و همکاری بازمی گرداند و عاملی برای یک رنسانس اقتصادی مورد انتظار خواهد بود.