به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد حاجعلیاکبری در خطبههای نماز جمعه این هفته تهران که در دانشگاه تهران برگزار شد، در خطبه اول با اشاره به سالروز شهادت امام صادق(ع)، اظهار داشت: سالروز شهادت امام صادق(ع) فرصتی مغتنم است برای تلاش فردی و جمعی در مسیر شناخت بهتر این امام مظلوم و هم فرصتی است برای مراجعه به آموزههای مکتب امام صادق(ع) و توقعاتی که این امام بزرگوار از ما و از دوستانشان دارند.
وی افزود: ملت ایران که در مودت اهل بیت(ع) زبانزد روزگار هستند، در این مناسبت با برگزاری مجالس پرشور و سرشار از معرفت و شعور، عرض ارادت جانانه و خالصانهای را به ساحت آن حضرت در شب و روز شهادت آن حضرت خواهند داشت.
امام جمعه موقت تهران، با تأکید بر اینکه آشنایی با توصیهها و مرور توقعات امام صادق(ع) یکی از مهمترین کارکردهای چنین مناسبتی است که با مطالعه، این مهم محقق خواهد شد، خاطرنشان کرد: شنیدهایم دانش آموزان بنا دارند در یک برنامه معینی در شب شهادت آن حضرت در مساجد حضور پیدا کنند که کار ارزشمندی است، اما درک توصیههای امام صادق(ع) یکی از کارکردهای چنین مناسبتی است، امام صادق(ع) نه تنها نقشه راه زیست سعادتمندانه شیعه، بلکه عالم اسلام و در یک نگاه جهان بشریت را به زیبایی تبیین کردهاند.
وی، انقلاب اسلامی را آغاز حرکت جمعی و سازمان یافته شیعیان امام صادق(ع) دانست و اظهار کرد: یکی از کارهای بزرگ امام صادق(ع) این بود که مرزهای فکری را تبیین و در حوزههای اعتقادی، اسلام ناب را معرفی کردند.
حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری با بیان اینکه امام صادق(ع) در ادامه نهضت بزرگی که پدر ارجمندشان آغاز کردند را در حوزههای گوناگون مرزهای دانش را توسعه دادند، گفت: از طرفی نیز سازماندهی درونی امت اسلامی و انسجام داخلی شیعیان را دستور کار ویژه خودشان قرار دادند و در مجموع یک مکتب دارای چارچوب فکر و قواعد فقهی و نظم و نظام اجتماعی را در دسترس پیروان خودشان قرار دادند که باید این مهم را قدر دانست.
وی با بیان اینکه در تقوای الهی باید پیشگام باشیم، ادامه داد: امام صادق (ع) بسیار بر دین شناسی تأکید کردهاند و همواره فرمودهاند شیعه باید دائم در حال درک بهتر از دین باشد، شیعه امام صادق(ع) یعنی کسانی که در عالیترین سطح، اتحاد درونی دارند.
امام جمعه موقت تهران با تأکید بر اینکه امام صادق (ع) از شیعیان خود توقع دارند که در مسئله اخوت سرآمد زمانه خودشان باشند، گفت: در مکارم اخلاق، شاخصه ایجاد اعتماد اجتماعی، صداقت و راستگویی است و امیدواریم به رغم تمامی دشمنیها، یک خودسازی جمعی، امتی و تمدنی را ادامه دهیم.
وی خاطرنشان کرد: ماه شوال، ماه بدرقه ماه مبارک رمضان است، در مجموع ما یک ماه رمضان سرشار از معنویت را پشت سر گذاشتیم، اما در دهه آخر سه اتفاق بزرگ رخ داد که یکی حضور شورانگیز و معنوی مردم در شبهای قدر بود و دیگری برگزاری راهپیمایی روز قدس که از نظر حضور مردم بسیار پرشور بود و سومین اتفاق نیز حضور میلیونی مردم در نمازهای عید سعید فطر بود که حکایت از تفاوت محسوس آن با سالهای قبل داشت که باید قدر آن را بدانیم.
حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری تصریح کرد: برگزارکنندگان نماز عید فطر به ویژه در تهران از حالا باید به فکر باشند که مقدمات و زیرساختها برای سال آینده فراهم شود؛ عده زیادی امسال به نماز نرسیدند و نیاز به تلاش بیشتر دارد و عذرخواهی عملی از کسانی که به این فیض بزرگ نرسیدند.
وی با اشاره به اینکه در نماز عید فطر، حکمت رهبری جلوه مجددی داشت و ایشان راهبردهای پیش روی امت را به زیبایی طراحی کردند، همان چیزی که امروز به آن نیازمندیم، یادآور شد: در طرف دیگر مسئله همکاری و همافزایی ملی با تأکید بر مسئولان است که این همانجایی است که دشمن سرمایهگذاری کرده تا شقاق و نفاق درونی ایجاد کند.
امام جمعه موقت تهران، با تأکید بر اینکه مسئله سوم، تمرکز جمعی بر حل مسائل کشور و پرهیز از حاشیه سازیها بر مدار اتحاد ملی و انسجام گسترده بود، خاطرنشان کرد: در شرایطی که اعتماد عمومی نیاز به تقویت دارد، گاه اوقات اتفاقاتی را در گوشه و کنار مشاهده میکنیم.
وی یادآور شد: ائمه جمعه باید مراقب خطبهها و اظهارنظرهای خود باشند؛ نمایندگان و مسئولان نیز در تریبونها مراقب باشند، جامعه ظرفیت ابتلا به حواشی را ندارد و همه باید مصمم پای ساخت میهن اسلامی باشند.
حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری ادامه داد: مسئله تقویت اراده ملی برای پیشبرد آرمانهای انقلاب اسلامی در برابر جنگی که از طرف دشمن در حال انجام است و دشمن برای ایجاد گسلهای داخلی سرمایهگذاری کرده، ضروری است.
وی با بیان اینکه مهار تورم و رونق تولید وقتی همه متحد باشند اتفاق خواهد افتاد، گفت: یکی از نکات قابل تأکید در این ماجرا، مسئله گرانیهاست که به تعبیر امام صادق(ع، گرانیها حال مردم را بد میکند و به اخلاق مردم آسیب میزند.
امام جمعه موقت تهران، با اشاره به اینکه مسئله مسکن و اجاره بها جزو ابتلائاتی است که بخش مهمی از مردم درگیر آن هستند، اظهار کرد: حساسیت مسکن در سبد خانوار، آرامش کل خانواده را میتواند مختل کند و تابعی شده از قیمت زمین و مسکن و تبدیل یک کالای زیستی به یک کالای دلالی که در نتیجه شاهد فوران بیحساب و کتاب قیمتها هستیم که در آن کمر مستأجرها شکسته میشود.
وی خاطرنشان کرد: این مسئله وقتی که با آشفتگی قیمت، فقدان نظارت و بیانصافی و عدم بستههای حمایتی همراه شود، میبینید که چه داستانی درست میکند، بنابراین در شرایط فعلی نیازمند یک نسخه درمانی فوری هستیم که این مسئله را تا حد زیادی مدیریت کند، البته مردم و نهادهای حمایتی نیز دست به دست هم دهند که از این مسئله دشوار عبور کنیم و این نیازمند عمل به راهبردهای رهبری دارد.
حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری با اشاره به برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و استقبال گسترده مردم از این رویداد، یادآور شد: این روزها یک رویداد بسیار بزرگ در حوزه کتابخوانی و نشر برای عموم مردم و فرهیختگان در حال برگزاری است.
وی تصریح کرد: نمایشگاه کتاب فرصتی ارزشمند است که غیر از ارائه آثار جدید، در فضای فرهنگ عمومی یک اعلان سراسری برای توجه به کتاب و کتابخوانی داشته باشیم.
امام جمعه موقت تهران، با تأکید بر اینکه اسلام پرچمدار کتاب و کتابخوانی است، گفت: به رغم میدانداری رسانههای جدید، کتاب جایگاه خودش را دارد و کتابخوانی باید به یک فرهنگ و عادت عمومی در جامعه تبدیل شود و امیدواریم این هدف که با آن فاصله زیادی داریم، با همکاری بخشهای مختلف محقق شود.
انتهای پیام/